3 Ekim 2013 Perşembe

OKK & DR. OETKER BEŞ ÇAYI DAVETİMİZ: Tarif Yapım Aşaması



OKK’nin 5 çayına hepiniz hoş geldiniz!

Bugün sizlerle kitaplarımıza uygun tariflerle karşınızdayız! OKK bloglarından herkes farklı bir tarifi, sunumu ve kitabı var. Dr. Oetker, her birimizin kitaplarını inceleyerek bize kitaba özgün tarifler oluşturdu. Benim kitabımda geçen “ağızda dağılan kurabiyeden” yola çıkarak “Üzümlü Ay Kurabiyesi’ni” uygun gördüler. 

Kitabımın Satırlarından Tariflerin Keşfi için TIK TIK!!! 
Benim Dr. Oetker Hikayem için TIK TIK!!


Gelelim tarifimize:


Malzemeler: 
1 kutu Dr. Oetker tatlı kurabiye unu
1 yumurta
175 gr yumuşak margarin
60 gr (1 çay bardağı) kuru üzüm
Süslemek için:
35 gr (yarım çay bardağı) Dr. Oetker Pudra Şekeri

Yapılışı: Kurabiye un karışımını bir kaba boşaltın. Yumurta ve margarini ilave edip yoğurun. Üzümleri ekleyip tekrardan yoğurun. Hamuru merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Ay şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Fırını; turba pişirme için 170 0C’ye  (önceden ısıtılmış) ve alt-üst pişirme için 180 0C’ye (önceden ısıtılmış) ayarlayın. 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğutun. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Tarif için yazmak bana yetmedi ben görmek de istiyorum diyorsanız, Dr. Oetker’in kendi sayfasında tarifin videosunu bulabilirsiniz.


Not: Eğer çocuklarınıza vitaminli ama onların sevebileceği tarzda bir şeyler yedirmek istiyorsanız, kurabiyeyi üzüm yerine çeşitli kurutulmuş meyvelerle de yapabilirsiniz. 

Bir şeye daha değinmek istiyorum. Kahveyi çok seven biriyim. Günde kaç fincan içtiğimi saymıyorum bile! Vanilya aroması da vazgeçilmezlerimdendir. Şimdi ne alaka bu ikisi diyeceksiniz ki hemen açıklıyorum. Dr. Oetker'in keklere, kurabiyelere ya da çeşitli hamur işlerine koymak için esansları mevcut. Esanslar; rom, vanilya, limon ve acıbadem.



Ben içlerinden vanilya esansını bir-iki damla kahveme koyarım. Vee işte muhteşem tat ve kokunun birleşimi! Filtre kahve yapıcaksam kuru kahvenin üstüne damlatırım ki mutfak kahve ve vanilya kokusuyla dolar. Yok eğer klasik kahve yapıcaksamda en son sütü koyduktan sonra bir kaç damla vanilya esansını koyarım. Sonuç muhteşem tat!!!




Bir Gıda Mühendisi ve kitapkolik olarak bu çalışmamızdan çok keyif aldım. Hem işimle hem de hobimle ilgili bir çalışmaydı. Desteklerinden dolayı teşekkürler Dr. Oetker!!





2 yorum:

  1. keyif alınmayacak gibi değil!
    ben de sizi okudukça keyiflendim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Gerçekten de çok keyifli bir çalışmaydı :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...