20 Ekim 2013 Pazar

OKK 17. BLOG TUR: Harry Q.’den Yazarlık Dersleri





Herkese merhaba!!

Kitabımızda Harry’nin öğrencisi ve dostu Marcus’a yazarlık hakkında verdiği derslerden kısa kısa bölümler vardı. Ama tüm bu derslere rağmen, Marcus yazarların yakalandığı beyaz kağıt sendromuna yakalandı. Beyaz kağıt sendromunun ne olduğunu öğrenmek için blog ikizimin yazısına bakabilirsiniz. Bakalım Harry’nin yazarlık dersleri nasıl? 

“Bir kitabın son bölümü, en güzel bölüm olmalıdır.”

*****

“Hayatınıza büyük olaylar damga vuracak. Kitaplarınızda bunlardan bahsedin Marcus. Çünkü daha sonra kitaplarınızın çok kötü olduğu ortaya çıksa bile, hiç olmazsa tarihten birkaç sayfayı kayda geçirmiş olma payesine ulaşacaklardır.”

*****

“Yeni bir kitap Marcus, yeni başlayan bir hayattır.”

*****

“Kelimeler gayet iyi Marcus. Ama sizi okusunlar diye yazmayın: Anlaşılmak için yazın.”

*****

“Kelime kelimedir ve kelimeler herkese aittir. Bir sözlüğü açıp herhangi bir kelime seçmek yeterlidir. İşte tam bu sırada mesele ilginçleşir. Bu kelimeye özel bir anlam verebilecek misiniz?”

*****

“Bir kitabı yazmak için ne kadar zaman gerekir Harry?”
“Bu değişir.”
“Neye göre değişir?”
“Her şeye göre.”


*****

“Temponuzu koruyun, sebat göstermekten vazgeçmeyin ve işlerinizi şaşmaz bir düzende yürütün. Yazarların en basit düşmanından sizi koruyacak olan bu üç muhafızdır.”
“Kimdir bu düşman?”
“Mühlet." 

*****

“Ya kişiler? Kişiler için kimden ilham alıyorsunuz?”
“Herkesten. Bir arkadaştan, temizliğe gelen kadından, bankadaki gişe memurundan. Ama dikkat edin: Size ilham veren, bu insanların kendisi değildir, onların davranışlarıdır."

*****

“Aslında nasıl yazar olunur, Harry?
“Asla vazgeçmeden.”

*****

“Bir kitap yazmak, birini sevmek gibidir: Çok acı verici hale gelebilir.”



2 yorum:

  1. Canım arkadaşım blog resmin tam anlamıyla seni anlatan bir çerçeve çiziyor, çok beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim :) Turlarınızı da keyifle izliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benimm <3 Header'ımı blog ikizim yaptı :))) Tüm beni anlatan herşeyi koydu, ben de çok beğendim, bayıldım :))) Teşekkür ederim turlarımız devam edicek :)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...