3 Ekim 2013 Perşembe

OKK & DR. OETKER İLE BEŞ ÇAYI DAVETİMİZ: Kitabımın Satırlarından Tariflerin Keşfi



  


Öpüşünde Saklı – Julia Quinn (Epsilon Yayınevi)


Julia Quinn’in, Epsilon Yayınevin’den çıkan Bridgerton serisinin Öpüşünde Saklı kitabının satırlarında geziyorum. Yazar, kitaplarını Londra sosyetesinin beş çayı entrika sofraları üzerinden muzip şekilde harmanlamaktadır. Kitap seçimim beş çayı sofraları vurgusu ile bilenmektedir. Bol dedikodu, pahalı kıyafetler, özel pudralar, esans kokuları, Fransız tatlıları ve güne damgasını vuran hamur tatlıları…





Gareth St. Clair ciddi bir çıkmazdadır. Ondan nefret eden babası St. Clair mülkünü ve mirasını mahvetme yolunda ilerlemektedir. Garethın elindeki tek şey geçmişin sır perdesini kaldırabilecek ve geleceğin anahtarı olan eski bir aile günlüğüdür. Sorun şudur ki günlük İtalyanca kaleme alınmıştır ve genç adam bu dilde tek bir kelime dahi bilmemektedir.





Günlüğün sırrını çözmek için sık sık kızımızın evine giden Gareth, birinde kendini kızımın ağabeyinin de bulunduğu bir beş çayı sofrasında bulur! Ağabey Gregory'nin en büyük eğlencelerinden bir tanesi kız kardeşiyle uğraşmaktadır.




Beş çayı, çay sofrası

Gareth bütün kibriyle oturmuş, aile üyelerini tek tek süzmekteydi. Tesiri altındaki güzellik gözüne çarptı. Sofradaki tatlarla sohbetin muzipliği ağızlarda mayhoş bir tat bırakıyordu. Gareth adım adım avına yaklaşıyordu. Atmosfer gergin, cazibenin etkisi büyüleyiciydi. O anda Hyacint'in ağabeyi amacına ulaşmış ve onu kızdıran sözcüklerle ağızdaki bir parça kurabiye damağında mayhoş bir tat bıraktı. tıpkı tatlı bir çöreğin içindeki üzümün ağızda bıraktığı ekşimtrak tat gibi...





Buradan yola çıkarak Dr. Oeker'in üzümlü ay kurabiyesi ile bir sonraki yazımda tarifle sizlerleyim!!!

Desteklerinden dolayı Dr. Oetker'e çok teşekkür ederiz!


2 yorum:

  1. Bayıldım! Hemen uygulamayı düşünüyorum, çok hoşuma gitti konseptin.
    Bol dedikodu, pahalı kıyafetler, özel pudralar, esans kokuları, Fransız tatlıları ve güne damgasını vuran hamur tatlıları… İşte hayatımızdan kesitler:)
    süpersin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy çok teşekkür ederim :)) Ama aslında tüm bu dedikoduları beraber yapmak vardı! <3 :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...