1 Ekim 2013 Salı

OKK 13. BLOG TUR: Kiralık Ten - Bernice L. McFadden YORUM





Kitap Adı: Kiralık Ten
Kitabın Orijinal Adı: Sugar
Yazar Adı: Bernice L. McFadden
Türü: Dram, Aile
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 350
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 3/5

Arka Kapak Yazısı: Çoğu kadının içinde bir parça fahişelik vardır ... 
...bir parça fahişelik ve bir parça tanrı sevgisi.

Acının ve kaybedişin, affetmek ve anlayışın bir arada anlatıldığı Kiralık Ten, yeni bir yaşama adım atmaya çalışan genç bir fahişe ile kızının ölümünden sonra tüm umutlarını yitiren bir annenin sıra dışı dostluklarını anlatıyor.

Bir yaşanmışlıktan kopup gelen bu roman, okuru hanımeli ve yasemin kokularıyla sarmalanmış kasabalara, kadın olmanın zorluklarına ve önyargılara hapsolmuş insanların hayatlarına yakından bakmaya davet ediyor.

Uzun süre etkisinde kalacağınız Kiralık Ten, samimi ve etkileyici üslubuyla binlerce yüreğe dokunmayı başarabilmiş bir roman...

"Çoğu kadının içinde bir parça fahişelik vardır. Bir parça fahişelik ve Tanrı sevgisi..."
-Sarah Miles-

"McFadden, yüreklere dokunan bu ilk romanında karakterlerinin kalplerindeki en gizli köşelere kadar uzanırken, okuyucuları empati kurmaya ve önyargılarını tekrar değerlendirmeye davet ediyor..."
-The New York Times-

"Sevmek ve kaybetmek üzerine sarsıcı bir roman... Karakterler, gerçek hayattan kopup gelmiş gibi... Olaylar, müthişbir yetenekten beslenerek okuyucuya aktarılıyor..."
-Booklist-

"McFadden, klişeleşmiş hikâyelerden çok uzak bir konuyu kaleme almış. Kiralık Ten, yetenekli bir yazarın iddialı ve tutkulu ilk romanı..."
-Publishers Weekly-

"Sıra dışı bir roman... Yazar, günlük hayatın yalın ve gizemli detaylarını tasvir etmek adına yeteneğini az rastlanır türden bir nezaketle kullanıyor. Eskimeyecek, unutulmaz 
bir kitap."
-Library Journal-




Yorumum:  Kitabın yorumuna başlamadan önce Martı Yayınları’nda sevdiğim bir özellikten bahsetmek istiyorum. Yayınevinin kitaplarda uyguladığı iç kapak ve her bölümün başındaki kitaba uygun desen ya da fotoğrafları seviyorum.



Kitabımız tam bir dram kitabıydı! Konu itibari ile dram seven okuyuculara hitap eden Kiralık Ten’in bazı yerlerini sevdim bazı yerlerini ise sevemedim. Çünkü dram çok tercih ettiğim bit tür değil, ben daha çok fantastik tür okumaktayım. 

Hikayemiz kızını kaybeden bir anne ile hayatını bedenini satarak geçiren bir kadının arkadaş olmasını anlatmaktadır. Kitap 1955 yılında geçmektedir ve karakterlerimiz zenci olduğundan yaşadıkları zorluklara da değinilmektedir.



“Siyah adam, bu zamana kadar Beyaz Adam’ın kölesinden başka bir şey olmadı. Böyle gelmiş, böyle gider.”

Yazarın üslubuna gelirsem açıkçası biraz sert buldum. Kitap akıcı ve konu güzeldi ama yazarın işleyişi ve yazım tarzı biraz farklıydı. Bir olayı bambaşka betimlemelerle anlatmak pek okuduğum kitaplarda rastlamadığım bir şey. Bunu da "Kiralık Ten" de görmüş oldum.

Aile – dram tarzındaki kitapları seviyorsanız Kiralık Ten beğenebileceğiniz bir kitap! OKK’nin diğer bloglarını ziyaret etmeyi unutmayınız!

Yorum
The Reading Lady
Pudra Tozu
Kitap Tutkusu
Kütüphanemden Kitap Manzaraları
Fighting!!

Katkılarından dolayı MARTI YAYINLARI'na teşekkür ederiz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...