25 Ekim 2013 Cuma

OKK 18. Blog Tur: FullMetal Alchemist - Hiromu Arakawa, Yorum




Kitap Adı: FullMetal Alchemist - Çelik Simyacı
Yazar Adı: Hiromu Arakawa
Seri Adı: FullMetal Alchemist
Seri Sıralaması: 1/27
Türü: Manga, Fantastik
Yayınevi: Akılçelen Kitaplar
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: Simya: Doğayı değiştirip şekillendirmeye yarayan esrarengiz güç; âdeta büyü, sanat ve bilimin bileşimi.

En çok istedikleri şeye sahip olabilmek için amatörce yöntemleriyle bu gücü elde etmeye çalıştıklarında, iki kardeş olan Edward ve Alphonse Elric’ten biri kolunu ve bir bacağını kaybetmiş, diğeri de yaşayan bir çelik parçasının içine tıkılıp kalmış bir ruha dönüşüvermiştir.

Edward artık bir hükûmet ajanıdır ve askerî bir simya tesisinde çalışmaktadır. Benzersiz güçlerini emirlere uymak, hatta öldürmek için kullanır. Ancak Edward, başkalarının da aynı güçlere sahip olduğunun farkında değildir.

Simyanın aşırı kullanımı sonucunda dünya âdeta bir cehenneme döner. En değerli simya hazinesi Felsefe Taşı’nı ele geçirmeye çabalayan düşmanları, kahramanlarımızdan çok daha zalim ve acımasızdırlar.

27 ciltlik macera başlıyor! Fullmetal Alchemist, şimdi Çelik Simyacı adıyla Türkçe!





Yorumum: FullMetal Alchemist, Elric kardeşlerin simya ile ilgili olan hikayesidir. Al ve Edward, ölen annelerini geri getirmek için simyaya başvurmuşlardır. Ancak;
İnsan bir şeyleri feda etmeden hiçbir şey elde edemez. Bir şeyi elde etmek istiyorsan ona eş değerde bir şey sunmalısın. Bu simyanın eşdeğer değiş-tokuş prensibidir.” ilkesi gereğince işlem sırasında, Al vücudunu ve Ed de bacağını ve kolunu kaybetmiştir. Edward, Al’ın bedenine tekrardan kavuşması için simyayı daha iyi öğrenmek istemektedir. Bu amaçla iki kardeş yollara düşer.

Okunması kolay, güzel bir mangaydı. Tavsiyemdir. Yorumlar için diğer OKK bloglarına uğramayı unutmayınız.


Katkılarından dolayı AKILÇELEN KİTAPLAR'a teşekkür ederiz. Sizlerde manga satın almak istiyorsanız TIK TIK!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...