28 Kasım 2014 Cuma

Monica McCarty - Highland Guard Seri Bilgisi ve Sıralaması




İskoç Muhafız Alayı askerlerinin aşk hayatlarıyla beraber yaşamlarının anlatıldığı bir seridir. Seri erkek karakterler üzerinden gitmektedir. Hem savaşı hem aşkı anlatan kitaplarda en büyük etki Monica’nın kalemidir.

İskoç Muhafız Alayı
Tor “Lider” MacLeod: Ekip lideri ve kılıç ustası.
Erik “Şahin” MacSorley: Denizci ve yüzücü.
Lachlan “Engerek” MacRuairi: Gizlilik, sızma ve kaçırma.
Arthur “Korucu” Campbell: Keşif ve araştırma.
Gregor “Okçu” MacGregor: Nişancı ve okçu.
Magnus “Aziz” MacKay: Hayatta kalma uzmanı ve demir silah dövmecisi.
William “Tapınakçı” Gordon: Simya ve patlayıcılar.
Eoin “Vurucu” MacLeon: Korsan ve savaş taktiklerindestrateji uzmanı.
Ewen “Avı” Lamont: İZ sürücü ve insan avcısı.
Robert “Akıncı” Boyd: Fiziksel güç ve teke tek savaş.
Alex “Ejderha” Seton: Hançerler ve yakın dövüş. 



İki Ateş Arasında – The Chief (Highland Guard #1)

Goodreads Puanı: 4,10
Cesur Yürek (Brave Heart) filmine konu olan, tarihin en güçlü, en unutulmaz kahramanlarından William Wallace'ın izinde benzersiz bir serüven...

Yıl 1305… Robert the Bruce, dünyanın en güçlü ordusunu oluşturmak ve İskoçya'yı İngiliz hakimiyetinden kurtarmak için, ülkenin en ücra köşelerinden ve Batı Adaları'ndan, her biri üstün yeteneklerle donatılmış on savaşçı seçer. Bu gizli orduya önderlik edebilecek tek bir kişi vardır: Muhteşem savaşçı Tor MacLeod.

Tor MacLeod'un ise İskoçya ile İngiltere arasındaki bir savaşta taraf olmaya hiç niyeti yoktu. Kendini klanına adamış bu özgür ruhlu adam, kimseye hesap vermekten hoşlanmazdı özellikle de bir kadına. Fakat babasıyla ittifak yapabilmek için sinsice koynuna giren ve onu kendisiyle evlenmek zorunda bırakan karısı yüzünden hiç istemediği olayların içine çekileceğinden habersizdi. Tor, onunla evlenmiş olabilirdi ama kalbini ele geçirmesine asla izin vermeyecekti.

Christina Fraser, sert görünümüne rağmen kocasının duygusuz biri olmadığını biliyordu. Onun yeniden birini sevebilmesi ve güvenebilmesi için her şeyini feda etmeye hazırdı. Tor'un kalbini kazanmaya çalışırken yaptığı dikkatsiz bir hareket, onları savaşın kıyısına sürüklediğinde ise Tor hayatının en zorlu mücadelesini verecekti: Çok geç olmadan karısını kurtarmak ve ona kalbini açmak.

"Duvar kağıdı gibi görünen tarihi aşk romanlarından bezmiş okuyucular bu kitapta hem romantizmin doruğuna çıkacaklar hem de İskoçya'nın tarihi derinliklerinde seyre dalacaklar."
Publishers Weekly

Tutsak – The Hawk (Highland Guard #2)

Goodreads Puanı: 4,24

Ateşle oynuyorsan yanmayı göze alacaksın.

Rakipsiz denizci Erik MacSorley, asla kendisine karşı koyabilecek bir kadınla karşı karşıya gelmemişti - ta ki sırılsıklam halde, yarı çıplak bir "bakıcı kadını" İrlanda kıyılarının açıklarından kurtarana dek. Ama Ellie'nin sıradan görünüşüne kanması bir talihsizlikti; o aslında İrlanda'daki en güçlü asilzadenin özgür ruhlu kızı, Leydi Elyne de Burgh'dü. Daha da kötüsü, bu karşı konulmaz kadın, Erik'in sıra dışı çekiciliğine kapılmayacağını kanıtlamaya kararlıydı. Erik ise onun direnişini, kalbinin derinliklerinde yankılanan bir tutkuyla alaşağı edebilecek kadar ısrarcıydı.

Sadakati her şeyin üzerinde tutan bir adam ve tarihin en zorlu taht mücadelesini tehlikeye atabilecek sırlar barındıran bir kadın. Kral ve vatan uğruna verilen savaşın sesleri karşı kıyılardan yükselirken, Ellie'nin aşkı bir efsaneyi dizginlemeye yetecek midir?

Gazap – The Ranger (Highland Guard #3)

Goodreads Puanı: 4,25

Üstün keşif becerilerinden dolayı kralın gözde ordusuna seçilerek düşman cephesine sızan Arthur Campbell, bir sonraki adımı için emir beklemektedir. Adeta bir gölge gibi hareket ederken, babasını öldüren liderin klanına karşı yüreği intikam ateşiyle yanıp tutuşmaktadır. Ancak düşman cephesinin tam kalbinde karşısına beklenmedik bir engel çıkar. Gizli kapaklı işleri aydınlatmadaki becerisiyle ondan aşağı kalır yanı olmayan, efsanevi güzelliğiyle Anna MacDougall.

Babasının kuvvetlerine yeni katılan bu sert görünüşlü, yakışıklı adamdan etkilenen Anna, onun kendisine karşı kararlı bir tavırla kayıtsız kalışını bir meydan okuma olarak kabul etmeye hazırdır. Savaşın bir an önce bitmesini dileyen Anna, sevebileceği iyi bir adamla sakin bir hayat paylaşma hayalleri kurarken, onu gözleriyle kendine çeken ancak sözleriyle uzaklara iten bu esrarengiz şövalyeye gönlünü kaptırır. Fakat tehlike, yalan dolan ve ufukta görünen savaş, ikisini birbirlerinin tutkularını ve sırlarını öğrenmeye sürükleyince, adeta çelikten bir vücuda sahip bu savaşçı bir seçim yapmak zorunda kalır: Aşk mı? Yoksa intikam mı?

İhanet – The Viper (Highland Guard #4)

Goodreads Puanı: 4,32

Uğruna savaştığı adaletin pençesinde kalmak mı, yoksa onu alev alev saran tutkuya esir olmak mı?

Muhafızlar arasında soğukkanlılığı ve gizli görevlerdeki ustalığından dolayı "Yılan" lakabı ile anılan Lachan MacRuairi güvenilmesi zor biridir. Sadakatini yıllar önce yitirmiş, kayıtsızlığı ise acı bir ihanetle mühürlenmiştir. Ancak Lachan, Bella MacDuff'ı kaçırıp onu kralın taç giyme törenine ulaştırmakla görevlendirildiğinde her şey değişir. Kibirli görünümüyle kontes, onun yeniden aşık olmama yeminini tehlikeye atacaktır.

Tutkulu ve fedakar bir kadın olan Bella, tacı Bruce'a giydirerek hem İngiltere kralına hem de kocasına meydan okuyunca bunun bedelini ağır bir şekilde öder. Kızını ondan uzaklaştırırlar, artık kısıtlanmış olan özgürlüğü de elinden alınmıştır. Barbarca mahkum edildiğinde çocuğunu geri almak için tüm varlığını ortaya koyar, ne var ki bu, çelik bakışlı acımasız savaşçıya ruhunu açmak anlamına gelecektir.





The Saint (Highland Guard #5)


Goodreads Puanı: 4,23


Aziz lakaplı Magnus MacKay, birçok kadına karşı saygılı ve mesafelidir. Onu ilgilendiren tek kadın ise Magnus’un savaş arkadaşlarından biriyle nişanlı! 

Masum ve vahşi güzel Helen, sevdiği adam Magnus’un peşinden gitmektense aile görevini tercih eder. Başkasıyla nişanlansa da aklı hep Magnus’tadır. Olaylar öyle bir hal alır ki Helen ve Magnus tutkularına yenik düşerler. 



The Recruit ((Highland Guard #6)

Goodreads Puanı: 4,33

Ateşli, agresif ve cesur olan Kenneth Sutherland Robert Bruce’un gizli ordusuna katılır. Sadece savaşı kazanmaya odaklanan genç adam karşısında güzeller güzeli Mary’i görünce gafil avlanır.
Mary ise savaşçıyı kalbiyle birlikte ister. Kimseye aşık olmayan Kenneth, Mary’e aşık olacak mıdır?

The Hunter ((Highland Guard #7)

Goodreads Puanı: 4,25

Tehlikeli bir adam olarak kabul edilen Ewen, müthiş izleme becerileri nedeniyle “Avcı” lakabını almıştır. Janet, Ewen tarafından korunması gereken bir kadın. Avcının önemli bir görevi olan Janet, genç savaşçının kalbine de girebilecek midir?


The Knight ((Highland Guard #7.5)

Goodreads Puanı: 4,03

James Douglas, babası İngiliz kralı tarafından öldürülen bir adamdır. Klanını, şerefini ve servetini tekrar kazanmak için elinden geleni yapmaya yemin eder.
Joanna Dicson, kendini bildiğinden beri James’e aşık. Onun katılaşmış kalbini kazanabilecek midir?

The Raider ((Highland Guard #8)

Goodreads Puanı: 4,36

Bruce’un ordusundaki en zorlu adam Robert’tır. Elleriyle bir düşmana ölümcül zarar verebilecek bir kişidir.
Lady Rosalin Clifford, Robert’ı seneler sonra tanımıştır. Rosalin, her şeye rağmen bu tehlikeli adama inanır. Bir yanda İskoçya’nın en acımasız savaşçısı, diğer yanda narin bir İngiliz leydisi…

The Hunter ((Highland Guard #9)

Goodreads Puanı: 4,27

Efsanevi savaşçı Gregor’un yetenekleri savaş zamanında çok önemlidir. Müthiş bir okçu olan genç adam en kritik savaş anlarında sahneye çıkar. 

Gregor, Cate’i savaş sırasında kurtarmıştır. Ancak beş sene sonra genç kız sadece onun himayesinde olan bir yetim konumundadır. Gregor’un sahiplenici bakışlarına Cate ne kadar süre dayanabilecektir?


Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

10 yorum:

  1. Acaba kitaplar birbiriyle bağlantılı mı? Yani birini okumadan da ötekini okusak bir problem olmaz dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin sadece bir ve dördüncü kitabını okudum ve çok uzun zaman oldu. Maalesef tam hatırlamıyorum.

      Sil
    2. Ben seriyi takip etmeden okudum sorun olmuyor. Çünkü her hikaye başka birinin aşkını anlatıyor. Savaş ayrıntılarında sorun olmuyor. Birbirinden bağımsız okuyabilirsiniz.

      Sil
  2. Bu serinin hepsi turkceye cevrilmedi degil mi ?

    YanıtlaSil
  3. Hepsi cevrilecek mi acaba Monica nin kitaplarina asigimm keske hemn cevrilseler

    YanıtlaSil
  4. İyi akşamlar Eoin “Vurucu” MacLeon: Korsan kitabı yayinlandimi bulamadim

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Eoin “Vurucu” MacLeon: Korsan kitabı yayinlandimi

    YanıtlaSil
  6. Eoin “Vurucu” MacLeon:kitabı Türkçe'ye cevrildimi bilgi verirseniz sevinirim seride iki kitap kaldı okumadığım diğeri Alex “Ejderha” Seton kitabi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...