OKK’nin 5 çayına
hepiniz hoş geldiniz!
Bugün sizlerle
kitaplarımıza uygun tariflerle karşınızdayız! OKK bloglarından herkes farklı
bir tarifi, sunumu ve kitabı var. Dr. Oetker, her birimizin kitaplarını
inceleyerek bize kitaba özgün tarifler oluşturdu. Benim kitabımda geçen “ağızda
dağılan kurabiyeden” yola çıkarak “Üzümlü Ay Kurabiyesi’ni” uygun gördüler.
Kitabımın Satırlarından Tariflerin Keşfi için TIK TIK!!!
Benim Dr. Oetker Hikayem için TIK TIK!!
Malzemeler:
1 kutu Dr. Oetker tatlı
kurabiye unu
1 yumurta
175 gr yumuşak margarin
60 gr (1 çay bardağı)
kuru üzüm
Süslemek için:
35 gr (yarım çay
bardağı) Dr. Oetker Pudra Şekeri
Yapılışı: Kurabiye un
karışımını bir kaba boşaltın. Yumurta ve margarini ilave edip yoğurun. Üzümleri ekleyip tekrardan yoğurun. Hamuru merdane
ile 0,5 cm kalınlığında açın. Ay şeklinde kurabiye kalıbı ile kesin, yağlanmış
veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Fırını; turba pişirme
için 170 0C’ye (önceden
ısıtılmış) ve alt-üst pişirme için 180 0C’ye (önceden ısıtılmış)
ayarlayın. 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğutun. Üzerine pudra
şekeri serperek servis yapın.
Tarif için yazmak bana
yetmedi ben görmek de istiyorum diyorsanız, Dr. Oetker’in kendi sayfasında tarifin
videosunu bulabilirsiniz.
Not: Eğer çocuklarınıza
vitaminli ama onların sevebileceği tarzda bir şeyler yedirmek istiyorsanız,
kurabiyeyi üzüm yerine çeşitli kurutulmuş meyvelerle de yapabilirsiniz.
Bir şeye daha değinmek istiyorum. Kahveyi çok seven biriyim. Günde kaç fincan içtiğimi saymıyorum bile! Vanilya aroması da vazgeçilmezlerimdendir. Şimdi ne alaka bu ikisi diyeceksiniz ki hemen açıklıyorum. Dr. Oetker'in keklere, kurabiyelere ya da çeşitli hamur işlerine koymak için esansları mevcut. Esanslar; rom, vanilya, limon ve acıbadem.
Ben içlerinden vanilya esansını bir-iki damla kahveme koyarım. Vee işte muhteşem tat ve kokunun birleşimi! Filtre kahve yapıcaksam kuru kahvenin üstüne damlatırım ki mutfak kahve ve vanilya kokusuyla dolar. Yok eğer klasik kahve yapıcaksamda en son sütü koyduktan sonra bir kaç damla vanilya esansını koyarım. Sonuç muhteşem tat!!!
Bir şeye daha değinmek istiyorum. Kahveyi çok seven biriyim. Günde kaç fincan içtiğimi saymıyorum bile! Vanilya aroması da vazgeçilmezlerimdendir. Şimdi ne alaka bu ikisi diyeceksiniz ki hemen açıklıyorum. Dr. Oetker'in keklere, kurabiyelere ya da çeşitli hamur işlerine koymak için esansları mevcut. Esanslar; rom, vanilya, limon ve acıbadem.
Ben içlerinden vanilya esansını bir-iki damla kahveme koyarım. Vee işte muhteşem tat ve kokunun birleşimi! Filtre kahve yapıcaksam kuru kahvenin üstüne damlatırım ki mutfak kahve ve vanilya kokusuyla dolar. Yok eğer klasik kahve yapıcaksamda en son sütü koyduktan sonra bir kaç damla vanilya esansını koyarım. Sonuç muhteşem tat!!!
Bir Gıda Mühendisi ve
kitapkolik olarak bu çalışmamızdan çok keyif aldım. Hem işimle hem de hobimle
ilgili bir çalışmaydı. Desteklerinden dolayı teşekkürler Dr. Oetker!!
keyif alınmayacak gibi değil!
YanıtlaSilben de sizi okudukça keyiflendim;)
Teşekkür ederim :) Gerçekten de çok keyifli bir çalışmaydı :))
Sil