31 Ekim 2013 Perşembe

Kitap Tutkusundan Yaklaşan Kitap Fuarına Hazırlık




Herkese merhaba!
 
Senelerdir İstanbul’daki Tüyap Kitap Fuarı’na giderim ve fuar öncesi mutlaka hazırlık yaparım. Bu yazımda fuar hazırlıklarımı sizinle paylaşacağım. Belli mi olur belki sizin de işinize yarar. :)

Fuara mutlaka bir liste ile giderim. Fuar öncesi kaç tane liste hazırlarım, kaç kitap çıkartır, eklerim bilinmez ama listesiz fuara gitmem! En çok okumayı istediğim ya da önerilen kitapları listeme koyarım. Bir de listemi kesin alınacaklar ve yedekler diye ikiye ayırırım ki bulamadığım kitaplarda ya da indirimden memnun olmadığım zaman devreye yedek listem girer. Listeden şartların uygun olduğu kitapları alırım.

Yayınevlerinin salon ve stand numaralarının olduğu bir yazıda yazarım. Böylece uğramak istediğim yayınevi standlarına kolayca ulaşırım ve zamandan tasarruf kazanırım. 

Fuara erken saatlerde gitmeye çalışırım. Sabahın erken saatleri daha tenha oluyor, gezmek ve yayınevleriyle sohbet etmek açısından ideal bir saat.


Fırsatım varsa fuara bir kez değil de birkaç kez giderim. Geçen sene maalesef bir günle sınırlı kalmıştım ama bu sene birden fazla kez fuarda olacağım gibi gözüküyor. :)

Bir de ucuz ama adı duyulmamış kitapları almamaya dikkat ederim. Okurken beğenmeme riski çok yüksek. Ucuz 3-4 kitap almaktansa biraz daha üstüne para koyup sevebileceğim bir kitabı almayı tercih ederim. Bu bakımdan liste oluşturmak çok işime yarıyor. 

Fuar öncesi mutlaka arkadaşlarıma satın almayı istediğim kitaplar hakkındaki düşüncelerini sorarım. Mutlaka önerdikleri, önermedikleri ya da haklarında iyi-kötü okudukları kitaplar hakkında benimde bilgim olur. Yakın çevremde tavsiyelerine güvendiğim arkadaşlarımın bu aralar başlarını şişirmekteyim anlayacağınız :) 

Geçen seneki fuardan pişman olduğum hiçbir kitap satın almadım. Bu fuarda da öyle olacağını düşünüyorum.

Umuyorum ki tavsiyelerim işinize yarar. :)

Herkese bol kitaplı günler!!

2 yorum:

  1. Tertipli , düzenli, listelerin ikizi ^^ Faydalı tüyolar, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol ikizim ^^ Daha çok fuar kitap liste toplantısı yapıcaz senle <3 :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...