16 Haziran 2014 Pazartesi

Köşe Yazılarım - 19: JENNIFER L. ARMENTROUT ile SÖYLEŞİM



Herkese merhaba!

Bu hafta köşede çok sevdiğim bir yazarla söyleşi var!! Kim mi? JENNIFER L. ARMENTROUT!!!

Yazarla iletişime geçerken çok fazla umudum yoktu ama şans benden yanaymış *_*

Diğer köşe yazılarım için tık tık!!

Keyifli okumalar!!


Jennifer L. Armentrout dediğiniz zaman ben de akan sular durur. Yazarın romanlarını severek okuyorum. Hatta bazı kitapları için gün saydığım bile olmuştur. Hal böyle olunca yazarla iletişime geçtim ve kendisi benimle küçük bir söyleşi yapmayı kabul etti.  

Jennifer, okuyucuları tarafından merakla beklenen ve birçok kitap türünde romanlar yazan bir yazardır. Ülkemizde ciddi fanları olan Lux serisi (uzaylı bir fantastik seri), Melez Sözleşmeleri serisi, Saplantı (Lux serisinin yan kitabı) ve yeni yetişkinlere yönelik Kış Güneşi kitapları yayınlanmıştır.

Yazarın romanları iki farklı isimle çıkmaktadır. Jennifer ismi fantastik kitaplarda, J. Lynn adı ise yetişkinlere yönelik romanlarda kullanmaktadır. Jennifer’a tekrardan teşekkür ediyor ve sizi kısa söyleşimizle baş başa bırakıyorum. 

Kitap Tutkusu: Çok hızlı yazıyorsun ve tüm kitapların birbirinden güzel. Sence hızlı yazmanın sırrı ne?

Jennifer L. Armentrout: Aslında hızlı yazmamın bir sırrı olduğunu düşünmüyorum. Genellikle aklıma bir fikir gelir ve ben sonrasında oturup yazmaya başlarım. Bazı kitaplarımı çabuk yazdığım doğrudur ama bazıları da gerçekten uzun zamanımı alır. Bu sadece kitaba ve konusuna bağlıdır. Bunun yanı sıra her gün yazmaya çalışırım, böylece çalıştığım kitaptan uzaklaşmamış oluyorum.

KT: Bu aralar herhangi bir kitap üzerinde çalışıyor musun? Çalışıyorsan, sakıncası yoksa bizimle paylaşabilir misin?

JLA: Wait for You serisinin dördüncü kitabı olan Fall with Me’yi yazıyorum. Seri altı kitaptan oluşuyor ve yeni-yetişkinlere hitap ediyor. J. Lynn ismini kullanarak yazıyorum. 

KT: Çoğu yazar kendi yazdığı kitaplardan favori seçemez. Senin favori kitabın var mı, yoksa sen de seçemeyenlerden misin?

JLA: Kitaplarımdan birini seçecek olsam Wait for You romanımı seçerdim. Kendi yazdıklarım içinde en sevdiğim kitabımın bu olduğunu düşünüyorum. Peki ya senin favorin hangi kitabım?

KT: Genel olarak baktığımda tüm kitaplarını seviyorum. Ama birini seçecek olursam Saplantı romanın derdim. Lux serisini okuyan herkes Arumları (kötü uzaylılar) düşman olarak gördü ve hiç sevmedi ki buna ben de dahilim. Arumlar bizim için kötülüğün sebebi, karanlığın çocukları ve sevdiğimiz karakterlere kötülük yapan yaratıklardı. Ama bu kitapla birlikte Arumlar hakkında bildiklerimizi unuttuk, öğrendiklerimizle de onları sevdik. Bu bakımdan Saplantı kitabının yeri bende ayrıdır. Soruma gelecek olursam; kitapların birçok ülkede yayınlanıyor. Bu konuda kendini nasıl hissediyorsun?

JLA: Kitaplarımın birçok ülkede yayınlanıyor olmasına hala inanamıyorum. Dünya’nın çeşitli bölgelerinde okuyucularım var ve hepsini ayrı seviyorum. Özellikle farklı ülkelerdeki kitapseverlerden geri dönüş aldığımda çok mutlu oluyorum.

KT: Fantastik, yeni-yetişkin, genç-yetişkin, günümüz aşk gibi birçok türde kitaplar yazıyorsun. Hangi kitap türünü yazmak daha kolay veya zor?

JLA: Bu gerçekten de kitaba bağlı. Kitap türleri açısından bir tercihim yok. Konu aklıma geliyor ve yazıyorum. Bu sırada da kitabın türü belirlenmiş oluyor. Kısa bir söyleşi oldu ama umarım cevaplardan mutlu olmuşsundur.

KT: Hem de nasıl mutlu oldum. İnsanın sevdiği bir yazarla söyleşi yapması gibisi yok. Daha çok kitap yazman dileğiyle…

Blogumda yorumladığım Jennifer kitapları:



Lux Serisi:
4. Köken
5. Opposition

Melez Sözleşmeleri Serisi

5.      Avcı


12 yorum:

  1. Yazarı çok samimi buldum, zaten kıtaplari harika ;) Süper bir söyleşi olmuş ablam, ellerine sağlık tabii yazarın da^^

    YanıtlaSil
  2. Harika bir söyleşi olmuş, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Harika bir soylesi!!! Cok cok cok cok sevindim. Keske benimde imkanim olsada konusabilsem yazarla :)

    YanıtlaSil
  4. Wait for you Türkiye'de yayınlandımı bir de wait for you nun diğer kitapları hakkında bilgilendirirsen sevinirim,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wait for you Türkiye'de yeni yayınlandı. Türkçe ismi Hep Seni Bekledim.

      Seri hakkında bilgiyi şu linkten ulaşabilirsiniz:

      http://kitaptutkum.blogspot.com.tr/2014/09/wait-for-you-jennifer-l-armentrout-seri.html

      Hep Seni Bekledim yorumu ise:

      http://kitaptutkum.blogspot.com.tr/2014/09/wait-for-you-1-hep-seni-bekledim.html

      Sil
  5. Harika bir söyleşi olmuş röportajlarını nerden yaptığını sorabilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Yazarlarla kendi kullandıkları sosyal medya ağları aracılığı ile iletişime geçiyorum.

      Sil
  6. Peki Hep Seni Bekledimin devamı var biz bunları okuyabilecekmiyiz?deli gibi arıyorum yorumlar super ve Cam ın bakış açısını çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Hep Seni Bekledim'in devam hikayesi ne zaman çıkar hiç bir fikrim yok. Umarım Dex bizi çok bekletmez :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...