28 Haziran 2014 Cumartesi

Half Life Trilogy #1: Bela - Sally Green



Kitap Adı: Bela
Kitabın Orijinal Adı: Half Bad
Yazar Adı: Sally Green
Seri Adı: Half Life Trilogy
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Fantastik, Macera, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Dex Kitap
Sayfa Sayısı: 396
Çıkış Tarihi: 2014
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Sen bir cadısın, yarı Ak, yarı Kara. Okuyamıyor, yazamıyorsun ama iyileşiyorsun hızla. Karanlık çökünce kapalı bir yerde kalırsan hasta oluyorsun. Annalise'e çok âşıksın ama Ak Cadılardan nefret ediyorsun. On dört yaşından beri bir kafesin içinde tutsaksın. Kaçmalı ve o korkunç, katil babanı bulmalısın. Bunu başarmalısın, on yedinci yaş gününden önce hem de. Çünkü sen yok edilmesi gereken bir Bela'sın.

"Karanlık ve tüyler ürperticibir hikaye, unutulmaz bir anakarakter."
-Publishers Weekly-

"İyiyle kötünün sınırlarını zorlayan,korkutucu ve çarpıcı bir kitap. Nathan'ınhayatta kalma savaşı incecik bir ipin ucunda -üstelik bu daha başlangıç."
-Booklist-

"Fazlasıyla iyi ve tehlikeli bir şekilde bağımlılık yapıcı."
-Time-

Yorumum: Cadılı, büyülü kitapları ne kadar çok sevdiğimi birçok yazımda belirtmiştim. Fantastik dünyanın en sevdiğim varlıkları cadılardır. Bu nedenle konusu böyle olan kitaplara ilgim bir başka olmakta.


Bela’nın arka kapağını okur okumaz seveceğimi biliyordum. Nathan bir cadı. Cadıların dünyasında ak ve kara (iyi ve kötü) olmak üzere iki farklı tür vardır. Nathan ise ak bir cadı olan anne ile kara bir cadı olan babaya sahip bir yarı ak cadıdır. Ama ak cadılara göre ise yarı kara bir cadıdır.

Nathan’ın babası çok güçlü bir kara cadıdır ve tüm ak cadılar onun peşindedir. Nathan’ın hayatı küçüklüğünden beri çok zordur. Çevresinde onu istemeyen cadılar vardır ve o büyürken birçok zorlukla karşılaşmıştır. En büyük destekçileri ailesidir. Sadece bir ablası tarafından sevilmemektedir.

Konunun özüne çok girmek istemiyorum çünkü bir şey yazarsam devamını getirmem gerekiyor. O bakımdan siz bu kitap için konusunun cadılar hakkında, ak ve kara cadıların varlığını ve ikisinin de birbirinin düşmanı olduğunu ve ana karakter Nathan’ın da yarı ak cadı, yarı kara cadı olması nedeniyle arada kaldığını bilin yeter.

Seri Bilgisi
1. Bela (Half Bad)
2.  Half Wild
3. Bilinmemekte
Serinin diğer kitaplarını beklemek çok zor olacak. Çünkü ikinci kitap hala yazılmakta. 

 Herkese bol kitaplı günler!!

3 yorum:

  1. Merhaba.. :)

    "Bela Üçlemesi" Serisinin 3. Kitabını araştırıyordum. "Half Lies" olabilir mi? Görsellere yazarsanız bulabilirsiniz. Mor bir kapak tasarımı var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.

      Dediğiniz kitap serinin 0,5. kitabı. 61 sayfalık bir novella. Goodreads'da üçüncü kitabın ismi hala belirlenmiş. Linkten bakabilirsiniz:

      https://www.goodreads.com/series/102109-the-half-bad-trilogy

      Sil
    2. half lost imiş 2018'den selamlar :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...