9 Haziran 2014 Pazartesi

Köşe Yazılarım - 18: Kitaplarla Yaza Merhaba



Herkese merhaba!!

Bu hafta değişiklik yapıp sizlere yaz için kitap önerilerinde bulundum. Umarım işinize yarar.

Diğer köşe yazılarımı okumak için tık tık!!

Keyifli okumalar!!

 

Havalar her ne kadar yağmurlu geçse de artık Haziran ayındayız ve yaz geliyor. Tatil için gün saydığımız şu günlerde tam da mevsimine uygun kitap önerilerine ne dersiniz? 
 
Geçmiş ve günümüz arasında geçen biraz gizemli ve sizi meraklandırıcı bir roman okumak isterseniz Sarah Jio’nun Son Kamelya adlı kitabını okuyabilirsiniz. Kitabımız 1940’lı yıllar ile günümüzde geçmektedir. Livingston Köşkü, Rex’in anne ve babası tarafından satın alınmıştır. Yazar olan Rex, hem dinlenmek hem de kitabını yazmak için eşi Addison ile beraber köşke gelmiştir. Köşk sırlar ve gizemler ile doludur. Özellikle kahya çok dikkat çekmektedir. Addison ve Rex bir yandan köşkün sırlarını çözmeye çalışırken, bir yandan da Addison’un geçmişi ile uğraşmaktadırlar.

1940’lı yılları Livingston Köşkü’ndeki çocukların dadısı Flora Lewis tarafından anlatılmaktadır. Günümüzü ise Addison anlatmaktadır.  Flora’nın amacı dadılıktan ziyade Middlebury Pembesi olarak bilinen ender bir kamelya türünü bulup haber vermektir. Genç kız ailesi için kamelyayı bulmak zorundaydı. Okurken bazen şaşırdığım bazense içimin burkulduğu aile-dram türünün en iyi kitaplarından biri Son Kamelya. 

Tarihi aşk romanlarını çok severim. 1800’lerin Londrası, dönemin kıyafetleri, unvanlar çok ilgimi çeker. Bu türdeki tavsiyem geçen ay çıkan Julia Quinn’in Cennet Gibi romanı. Yazarı okuyanlar Bridgerton serisinden bu romanda geçen karakterleri tanıyacaktır. Julia, o serideki yan karakterlerin ana karakter olduğu yine o dönemde geçen yeni bir seriye başlamış. 

Honoria Smythe-Smith ağabeyinin en yakın arkadaşına aşıktır. Marcus Holroyd ise en yakın arkadaşının kız kardeşine aşıktır. Tek sorun bu da değildir. Honoria’nın ağabeyi bir skandala karışarak ülkeyi terk etmek zorunda kalınca kız kardeşini en yakın arkadaşına emanet etmiştir. Marcus, genç kızın düzgün biriyle evlilik yapacağından emin olacaktır ama ona göre hiçbir erkek Honoria’ya layık değildir. Genç kızın taliplerini bir yolunu bularak teker teker kaçıran Marcus isteğine ulaşmak için elinden geleni yapacaktır. 

Fantastik kitaplarda en sevdiğim konulardan biri olan cadılar ve büyülerdir. Morgan Rhodes’in Yıkılan Krallıklar kitabı son zamanlarda okuduğum bu türe ait tavsiye edebileceğim en iyi kitaplardandır. Yıkılan Krallıklar, bir prenses, bir asi, bir büyücü ve bir veliahtın büyü ve macera dolu farklı dünyalarını okuyucuya sunmaktadır. Kendi kabuklarında olan üç krallık arasında yakın zamanda bir savaş patlak verecektir. Dost görünen ittifaklar ve düşmanlar, planlar ve planların arkasındaki başka planlar… Bir de cadılık ve büyücülük! Bu türü sevenler için yaz mevsiminde okuması ideal bir kitap.

Yazın sıcağında iyi gelecek bir aşk kitabı okumak isterseniz Jennifer L. Armentrout’un Kış Güneşi size bunu sunmaktadır. 

Yirmi bir yaşındaki Sydney, Kyler'a ezelden beri aşık. Ne yazık ki Kyler onu atlıkrancadan ittiği ve Sydney'in de karşılığında Kyler'a çamur yedirdiği günden beri birbirlerinin en yakın arkadaşıdırlar. Kyler tam bir çapkın ve Sydney onun yanında kızları gördükçe kendini çok kötü hissetmektedir. Ancak duygularını açıklayarak aralarındaki dostluğu bozmak istememektedir.
Kyler’ın gözünde ise Sydney ulaşamayacağı bir noktadadır. Genç adama göre Sydney kendisine asla bakmayacaktır. Bir gün kayak tatili için gittikleri dağ evinde bir şeyler olmuş ve saklı olan duygular ortaya çıkmıştır. 

Okuduğum kitap türlerine göre tavsiyelerim şimdilik bu kadar. Gelecek yazılarımda ara ara bu tarz tavsiyelere yer verebilirim. Güzel, eğlenceli ve bol kitap okumalı bir yaz dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...