21 Haziran 2014 Cumartesi

Fairleigh Sisters #1: Unutulmaz Öpücük - Teresa Medeiros



Kitap Adı: Unutulmaz Öpücük
Kitabın Orijinal Adı: A Kiss to Remember
Yazar Adı: Teresa Medeiros
Seri Adı: Fairleigh Sisters
Seri Sıralaması: 1/2
Türü: Historical romance, Aşk
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 376
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 4/5

Not: Unutulmaz Öpücük aynı zamanda Fairy Tales serisine bağlı ve bu serinin de üçüncü kitabıdır.

Arka Kapak Yazısı: Masum bir öpücük şeytanı meleğe çevirebilir mi?

Laura Fairleigh, kardeşlerinin bir evi olabilmesi için yirmi bir yaşına basmadan önce koca bulmalıdır. Ormanda baygın yatan, melek yüzlü, muhteşem vücutlu ve hafızasını kaybetmiş bir yabancı bulunca onu sahiplenmeye karar verir. Ancak cennetten düşmüş gibi görünen bu meleğin tam bir şeytan olduğundan habersizdir.

"Devonbrooke Şeytanı" olarak tanınan çapkın Sterling Harlow onun, uzun zamandır kayıp nişanlısı olduğunu iddia eden genç kızın büyülü öpücüğüyle uyanır. Kız onun bir beyefendi olduğu konusunda güvence verirken Sterling hafızasıyla birlikte aklını da kaybettiğinden şüphelenmeye başlar, zira bu kadar çekici bir genç kızın ufak öpücükleriyle yetinecek biri olmadığından emindir!

Genç adam düğün gecelerinden önce gerçeği açığa çıkarmaya uğraşırken, unutulmaz bir öpücük ikisinin de aklından çıkmayacak bir tutkuyu ateşleyecektir...

"Medeiros, karşı konulması imkânsız bir başka romantik masal kaleme almış."
-Booklist-

"Komik ve yer yer dokunaklı... Teresa Medeiros’un okuma deneyimini katıksız bir zevke dönüştüren akıcı ve süslü tarzına hayranım."
-All About Romance-

Yorumum: Laura, anne ve babası olmayan ve iki kardeşine bakmak zorunda kalan bir genç kızdır. Himayesi altına girdiği leydi vefat edince Laura’ya bir miras bırakmıştır. Eğer 21 yaşından önce evlenirse kaldığı ev onun olacak yoksa evsiz kalacaktır. Köydeki bir çok genç Laura’ya evlenme teklif etmiştir ama genç kız hiçbirisini kabul etmemiştir, çünkü o aşk evliliği istemektedir.



Bir gün karşısına adeta dualarının karşılığı olarak baygın bir genç adam çıkmıştır. Bu yakışıklı genç, tam Laura’nın hayallerindeki gibidir. Hafızasını da kaybetmiş olan adamı genç kız nişanlısı olduğuna inandırmak için elinden geleni yapacaktır.

Laura’nın en küçük kardeşi Lottie çok komikti. Ablasının evlenmesini istemeyince Sterling’e yapmadığını bırakmamıştı. Kitabın bu kısımlarında çok güldüm. Kitaptan tek şikayetim çeviri. Bazı kelimeler okurken gözüme çok battı ve farklı kelimeler kullanılsaymış dedim. Bir de Laura ve Sterling ne kadar samimi olursa olsun sen dilini kullanmak yerine siz dilini kullanmışlardı. Kitabın orijinalinde belki böyledir ana dilde okumadığım için bilmiyorum ama birçok tarihi aşk romanında ana karakterler belli bir safhayı geçtikten sonra sen diline dönerler. O yüzden okurken biraz rahatsız oldum  diyebilirim.

Seri Sıralaması
1.      Unutulmaz Öpücük (A Kiss to Remember) - Laura Fairleigh ve Sterling Harlow
2.      One Night of Scandal – Carlotta Anne Fairleigh ve Hayden St. Clair

Yazarın daha önce Güllerin Fısıltısı romanını okumuştum. Bu kitap tarihi aşk romanıydı ve biraz duygusal ve ağırdı. Blog ikizim bana Teresa’nın komedi unsurunu da çok iyi yazdığını söylemişti ki Unutulmaz Öpücük buna en güzel örnek. Yazarın tarzını çok beğendim. Geriye okumadığım iki tane yayınlanmış kitabı kaldı. Onları da okuyacağım.

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...