7 Ekim 2014 Salı

Supernatural #1: Bir Daha Asla - Keith R. A. DeCandido



Kitap Adı: Supernatural – Bir Daha Asla
Kitabın Orijinal Adı: Nevermore
Yazar Adı: Keith R. A. DeCandido
Seri Adı: Supernatural
Seri Sıralaması: 1/12
Türü: Fantastik, Macera
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 315
Basım Tarihi: 2013 (6. Baskı)
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: Sam ve Dan'in annesi, esrarengiz ve şeytani bir güç tarafından tam yirmi iki yıl önce öldürülmüştü. O günden sonra Sam ve Dan'in babası, Amerika'nın arka sokaklarında, karanlık köşelerde yaşayan doğaüstü yaratıklar hakkındaki her şeyi iki kardeşe öğretecekti, nasıl yok edileceklerini de...

Sam ve Dan, New York'a sıradan bir perili ev olayı için gelmişti. En azından başta böyleydi. Çünkü bir rockçının evinde inleyip duran hayaletten çok daha önemli, büyük ve ölümcül şeyler de olup bitiyordu etrafta. İki üniversiteli öldüresiye dövülmüştü ve dahası, saldırgan tek kelimeyle 'tuhaftı. New York gerçeğini bile aşan acayiplikte bir cinayet meselesi de vardı. İki kardeşin, kendilerini Edgar Allan Poe'nun tüyler ürpertici öykülerinden esinlenen bir katliam zinciri içinde bulması uzun sürmedi.

Ele geçirdikleri her ipucu, onları Poe klasiklerinden birine götürüyordu. Şimdi, öykünün sonunu yeniden yazmaları lazımdı. Zira var olan sona göre katil, iki kardeşin işini sonsuza dek bitirecekti.
Sam ve Dan, nasıl öldüreceklerini öğrenerek büyümüştü. Kötülüğün peşine düşecek güce sahiptiler.
"New York'un arka sokaklarını hiç bilmesem de, Wİnchester kardeşlerle kendimi Bronx'un orta yerindeymişim gibi hissettim."

"Supematural hayranlarını ancak bir sonraki romana kadar avutabilecek, so-luksuz bir hikaye."
Keith R.A. DeCandido'nun otuzun üzerinde romanı ve birçok hikayesi var. Bronx'da doğup büyüyen Keith, halen nişanlısı ve iki çılgın kedisiyle yaşıyor.

Yorumum: Supernatural 10. sezonunun başlamasına sayılı gün kaldı ve ben yeni sezonu merakla bekliyorum. Kardeşimin yeni sezon afişini göndermesiyle birlikte Supernatural özlemim iyice arttı. Ben de elimde olan ilk kitabı okumaya karar verdim. 

Diziye nasıl başladığıma şu yazımda bahsetmiştim. Yine söyleyeyim, amaç blog ikizimin ve kardeşimin konuşmasından uzak kalmamaktı -_- Kıskanmayla hiiiiççç alakası yok. ^_^
Dean ve Sam yine yollarda ve yine doğa üstü yaratıkların peşinde. Kitabımızda iki olay mevcut. Biri hayalet, diğeri ise mmm biraz karışık bir durum. 


Birileri, bir amaç uğruna cinayet işlemektedir. Hem de ayın belirli zamanlarında ve belirli yerlerinde! Bu olayı çözme işi Dean ve Sam’de. Bakalım Winchester kardeşleri ve okuyucuyu nasıl bir olay bekliyor?

Seri Sıralaması
1.      Bir Daha Asla (Nevermore) – Keith R. A. DeCandido
2.      Cadı Kanyonu (Witch’s Canyon) – Jeff Mariotte
3.      Kemik Anahtar (Bone Key) - Keith R. A. DeCandido
4.      Ejder Yürek (Heart of the Dragon) - Keith R. A. DeCandido
5.      Lanetli Emanet (The Unholy Cause) – Joe Schreiber
6.      Oğulların Savaşı (War of the Sons) – Rebecca Faust
7.      One Year Gone – Rebecca Faust
8.      Coyote’s Kiss – Christina Faust
9.      Night Terror – John Passarella
10. Rite of Passage – John Passarella
11. Fresh Meat – Alice Henderson
12. Carved in Fresh – Tim Waggoner

Seri, diziden bağımsız olarak birden fazla yazar tarafından yazılmaktadır. Sadece kitabın başında hangi zaman aralığını kapsadığı belirtilmiştir.


Bir Daha Asla romanının geçtiği zaman.

Diziyi seviyorsanız kitabı seversiniz. Ama bana soracak olursanız kitap mı, dizi mi diye şimdilik dizi derim. İlerleyen kitaplarda belki bu fikrim değişebilir. 

Dean ve Sam’ın atışmalarına kahkaha attım. Okurken yüz ifadeleri de gözümün önüne gelince gülmemi durdurmak zor oldu benim için. 

Sam 1967 model siyah Chevrolet Impala’ya Dean kadar bağlı değildi. Bu araba, babalarından Dean’e kalmıştı. Araba birkaç ay önce hurdaya çıktığında, Dean’in neredeyse sıfırdan başlayıp yapması gerekmişti. Haftalar süren, yıpratıcı bir işti.

Eğer ki diziyi hiç izlememişseniz ama yine de kitabı okumak istiyorsanız kendinizi çok da muallakta hissetmezsiniz. Çünkü yazarımız Sam ve Dean’ın yaşam tarzından tutun, davranışlarına ve hatta dizide geçen bazı olaylara kadar yer vermişti. Bu bakımdan diziyi izlemeyen biri için akıllarda çok fazla soru işareti kalacağını düşünmüyorum. Ama yine de ben önce diziyi izleyin derim. :D

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

11 yorum:

  1. Diğer kitaplar 6 dan sonrakiler ne zaman çevirilecekler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer kitapların yayın haklarını almadı Artemis diye biliyorum.

      Sil
  2. ilk kitabı okumadan bi sonrakini okusam bişey olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şey olacağını düşünmüyorum. İkiden de başlayabilirsiniz.

      Sil
    2. teşekkür ederim cevap için

      Sil
  3. Bu 6 kitabı nereden alabilirim ? Bilindik bir site var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuoku.com, kitapyurdu.com gibi sitelerden alabilirsiniz.

      Sil
  4. Kitapların çevirileri bitti mi nasıldı ve bir de dr gibi bir yerde çoğu yok anlayamadım biraz bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  5. Kitapların birbiri ile alakası varmı? Yanlışıkla 8. Kitabı almışım da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer kitapları okumadım ondan devam niteliğinde mi bilgim yok maalesef.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...