18 Nisan 2014 Cuma

Hop Çiki Yaya Polisiyesi #2: Buse Cinayeti - Mehmet Murat Somer



Kitap Adı: Buse Cinayeti
Yazar Adı: Mehmet Murat Somer
Seri Adı: Hop Çiki Yaya Polisiyesi
Seri Sıralaması: 2/7
Türü: Polisiye
Yayınevi: Nar Kitap
Sayfa Sayısı: 272
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Çok önemli bir siyasi kişilik, uzun yıllar büyük bir aşkla bağlı olduğu travesti sevgilisinden ayrıldığında, onun kendisi ve kariyeri için bir tehlike arz etmesini nasıl engelleyebilir? Tabii ki, anıları ve mümkünse onu yok ederek.

ABDden Tayvana onlarca ülkede yayınlanan ve dünya çapında yüzbinlerce hayranı oluşan Hop Çiki Yaya serisi polisiyeye getirdiği seksi ve yeni yaklaşımıyla okura benzersiz bir macera vaat ediyor... Dizi, gökkuşağı renklerindeki sırtlarıyla bir kez daha toplu halde Nar Kitapta.

İstanbulun Miss Marpleı; tek farkla tvit etekler yerine üstüne yapışan deriler giyiyor.
-Daily Telegraph-

"Şaşırtıcı, eğlenceli; bu cinayet romanlarını sakın kaçırmayın."
-Sunday Times-

"Bu kitaplar kapuçino gibi; üstteki köpük alttaki acı ve yoğun tadın üstünü örtüyor."
-Val McDermid-

İşte Avrupa böyle olmalı: seksi, akıllı ve ortalama Başbakan eşinden daha iyi giysiler içinde. Türkiye sadece buradan ilerleyebilir.
-Stella Duffy-

Yorumum: Bambaşka bir dünyaya göz atmaya ne dersiniz? Kahramanımız bazen erkek kıyafetleri bazen de kadın giysileri giyen biri. Kendi deyimiyle kızların sırdaşı ve onları koruyan patronları.
 
Buse asıl adı Fevzi, bir gün kahramanımıza gelmiş ve birkaç şey söylemiştir. Vakti zamanında biriyle bir ilişkisi olmuştur Buse’nin. O kişi şu an nüfuslu ve çok önemli bir konumdur. Buse’nin elinde o zamanlardan kalma mektuplar ve fotoğraflardır vardır. İçkili olduğu bir anda her şeyi gazeteci olan birine açıklamıştır ve şu an peşinde hem gazeteciler hem mafya hem de o beraber olduğu kişinin adamları vardır. 



Kahramanımız bu duruma çok şaşırmış ve Buse’yi koruyacağını söylemiştir. Ancak ne yaparsa yapsın Buse’yi koruyamamıştır. Şu an amacı arkadaşının ardında bıraktığı belgelere herkesten önce ulaşmaktır.

Yorumumda kahramanımız diyorum çünkü karakterin gerçekten bir adı yok. Serinin beşinci kitabında karakterin ismi açıklanıyormuş. Bunu ilk duyduğumda isimsiz, kimse seslenmeden kitabı nasıl okuyacağım demiştim ama yazarımız bu durumu o kadar hissettirmeden yazmış ki hikayeye kendimi kaptırdığımda ismin önemli olmadığını gördüm.

Ayrıca kitaplar seri sıralaması olmaksızın da okunabilir. Yalnız karakterin ismi beşinci kitapta açıklanmaktadır.

Kitabımı imzaladığı için Mehmet Murat Somer'e çok teşekkür ederim. 


Değişik bir polisiye okumak isterseniz tavsiyemdir.

Herkese bol kitaplı günler.

4 yorum:

  1. Merhaba sayfanızı yeni farkettim, Blog Deposu'nu ziyaret edip blogunuzu kategoriye göre listemize ekleyebilir, kısa zamanda daha geniş bir okuyucu kitlesine kavuşabilirsiniz. Blog Deposu tüm blogarın ortak kullanım alanıdır.. Emeklerinizin boşa gitmemesi adına bu formatta açılmıştır. Lütfen tıklayınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben yazılarımın blogumun dışında başka bir yerde yayınlanmasına izin vermiyorum. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bayılırım bu diziye. Favorilerim Buse Cinayeti, Peygamber C. ve Jigolo C. Sonrakileri okuduğum için de mutluyum (Kader'in Peşinde hariç), ama bu üçüdür benim için asıl Hop-Çiki-Ya-Ya

    YanıtlaSil
  3. Yorumum kayboldu. Umarım ulaşmıştır. :) Keyifli bir pazar dilerim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...