28 Nisan 2014 Pazartesi

Köşe Yazılarım - 12: Büyülü Bir Dünya: Zehir Ustası (Maria Snyder)



Herkese merhaba!!

Bu hafta köşedeki konuğum çok sevdiğim bir serinin ilk kitabı olan Zehir Ustası! Bu seriyi o kadar çok seviyorum ki hala son kitabı okuyamadım. Nedeni de seriye henüz veda etmeye hazır olmamam.

Diğer köşe yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz!!

Keyifli okumalar!


Zehir Ustası, Maria Snyder’ın özgün, sürükleyici, büyü ve aşk dolu fantastik üçlemesinin ilk kitabıdır.

Eğer celladına aşık olsaydın, hapishaneden kaçar mıydın? Celladının elinden hızlı bir ölüm mü isterdin, yoksa yavaş yavaş zehirlenmeyi mi tercih ederdin? 

Yelena idam edilmek üzereyken hiç beklemediği bir teklif almıştır. Ixia’nın yeni komutanı Ambrose’un çeşnicisi olmak! Eğer kabul ederse hapisten kurtulup en güzel yemekleri yiyecek ve sarayda yaşayacaktır. Ama bu iş ne kadar cazip gözükürse gözüksün çok tehlikelidir. Komutan Ambrose’un çok fazla düşmanı vardır ve onun yaşamasını istememektedirler. Komutan çok iyi korunduğu için de yemeğine zehir koymak ölümlerden en garanti olanıdır.

Yelena, kaçmasın diye komutanın en güvendiği adamı Valek, Yelena’ya her gün Kelebek Tozu adında bir zehir içirmektedir. Amaç, Yelena’nın her gün Valek’ten ölmemek için panzehir almasını sağlamaktır. Eğer panzehiri almazsa genç kızı çok acılı bir ölüm beklemektedir. Yelena’yı hapishanede yaşadığı günlerden daha zorlu bir hayat beklemektedir. Ixia’dan kaçsa da, burada kalsa da ölüm her zaman onun arkasındadır. 
Yelena, her gün Valek’ten zehir konusunda eğitim alarak uzmanlaşmaya başlamıştır.
Kurgunun geçtiği ülke ise ikiye ayrılmıştır: Ixia ve Sitia. Sitia’da Ixia’da hoş karşılanmayan ve yasaklı olan büyücüler yaşamaktadır. Komutan Ambrose, Ixia’da yani kendi yönettiği ülkede büyücülerin yaşamasına bile izin vermemektedir. Hatta büyü güçleri ortaya çıkan çocukları büyüyüp güçlenmeden önce öldürmektedir. Bunun nedenine gelince okurken çok şaşıracaksınız!

Yelena’nın da bazı büyü güçleri vardır. Güneyli bir büyücü olan Irys bunu fark etmiş ve genç kızın peşine düşmüştür. Yelena’nın büyü güçleri son derece fazladır ve onun eğitimsiz olması doğadaki büyü dengesini bozmaktadır. En kısa zamanda Yelena’nın güneye gidip eğitilmesi gerekmektedir. Ama bu düşünüldüğü gibi kolay değildir. Yelena’nın her gün alması gereken panzehir elini kolunu bağlamaktadır. 

Kalsa büyü güçleri nedeniyle tehdit altındadır, gitse panzehir olmadan bir gün bile yaşayamayacaktır. Komutan Ambrose’un çeşnicisi olmak, Yelena’nın problemleri arasında en küçük olanıdır. 

Genç kızın hapishaneye girmesine sebep olan suçu nedeniyle ölmesini isteyenler de vardır. Bu suç Yelena’nın yetimhanede yaşadığı korkunç çocukluk dönemine kadar dayanmaktadır.
Genç kızın düşmanlarından saklaması gereken en önemli sırrı büyü güçleridir. Güçlerini öğrendikleri an Yelena’nın ölüm fermanı çıkmış demektir.

Peki ya Valek? Senelerdir yalnız yaşayan bir asker olan Valek, Yelena karşısında kayıtsız mıdır yoksa genç kıza karşı bir şeyler hissetmekte midir? Valek, genç kıza aşık olduğu için mi onu korumaktadır, yoksa çeşnici olarak ona ihtiyaç duyduğundan mıdır? 

*“En ölümcül olanından başlayacağım. O seni öldürmezse diğerleri seni hiç öldürmez. Seni eğitmek için onca zaman harcadıktan sonra öldüğünü görmek istemem.”

Maria Snyder’ın yaratmış olduğu dünya, büyüler ve büyücüler hakkındaki yazılar, Yelena’nın maceraları ve genç kız ile Valek arasında yaşanan aşk okuyucuya farklı bir dünya sunmaktadır ve macera Büyü Ustası ve Ateş Ustası ile devam etmektedir!

*Zehir Ustası kitabından alıntı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...