22 Nisan 2014 Salı

Köşe Yazılarım - 11: Cesaretin Var mı? (Cesaretin Var mı - Vicky Dreiling)


Herkese merhaba!
Köşemin bu haftaki konuğu Cesaretin Var mı kitabı ile Vicky Dreiling’di.
Diğer köşe yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.
Keyifli okumalar!!

Vicky Dreiling’in Cesaretin Var mı kitabında, eğlenceli diyaloglar ile duygusal bölümleri bir arada yer vermesi ve yoğun bir aşk hikayesi anlatması ile tarihi aşk romanı severlerin ilgisini çekmektedir.
Shelbourne Dükü Tristan, düklüğün devamlılığı adına evlenmeye karar vermiştir. Onun için evlenmek sadece varis anlamına gelmektedir. “Aşk evliliği mi, o da ne?” diye düşünerek etrafta gezmekte ve mantığına uygun bir eş seçmeye çalışmaktadır. Önemli olan ömrünün geri kalanında tahammül edebileceği bir eş bulmaktır. Ama ne yazık ki bu konuda pek başarılı olduğu söylenemez.
Özellikle de gazetelerin onun sosyetenin en gözde bekarı ilan etmesinden beri yerden 29 dantel mendil, 5 oğlak derisi eldiven ve de 12 fil dişi yelpaze toplamıştır. Bu durumdan sıkılan Dük, yine gelin avına çıktığı bir baloda Bayan Tessa Mansfield ile tanışmıştır. 

İlk karşılaşmalarını kahkahalarla okuyacağınızdan eminim -ki ben öyle okudum-. Her ikisi de birbirinden etkilenmiştir ama bunu bir türlü birbirlerine söylemek istememektedirler. Dük, Tessa’nın bir çöpçatan olduğunu öğrenir öğrenmez onu tutmaya karar verir. Sonuçta kendisine gelin aramakta başarısız olmuşken bu işi ustasına bırakmak en iyisidir. Yalnız son kararı Dük verecek diye bir kural vardır. Tessa, bu durumda sadece fikirlerini söyleyecek ve hiç bir şeye karışmayacaktır. Olaylar bu çerçevede ilerlerken ikili hızla yakınlaşmaktadır. Her ikisi de kıskançlık krizlerini ve birbirlerine duydukları ilgiyi saklamaya çalışmaktadırlar. 

Özellikle de Dük’ün annesinin Tessa’ya bir koca bulma görevini Tristan’a vermesi ile erkek karakterin yaşadığı kıskançlık krizlerini okurken kahkahaya boğulabilirsiniz. Amaç zaten Tristan’ın gözünü açmak ve yanında asıl ona uyan bir kadın varken başkasına bakmasını engellemektir. 

Aynı şekilde genç kız da çoğu zaman Tristan’ı kıskanmaktadır. Çünkü Tessa bir numaralı çöpçatan kuralını çiğnemiştir: Asla damada aşık olma. 

Gelin adaylarıyla sohbetleri sırasında, genç kız kıskançlık krizlerine girmektedir. Bir yandan görevi olan damada aşık olmakla bir yandan da eski geçmişi ile zor anlar yaşayan Tessa, Tristan’ın gelini olabilecek midir? 

Serinin diğer kitapları henüz Türkçe’ye çevrilmemiştir. İkinci kitap “How to Seduce Scoundrel” Hawk ve Tristan’ın kardeşi Julianne hakkındadır. Bu duruma Tristan’ın tavrı nasıl olacak diye merak etmekteyim. Çünkü, her iki arkadaş arasında birbirlerinin kız kardeşlerine bakmayacaklarına dair bir anlaşma vardır. 

Üçüncü kitap “How to Ravish a Rake” ise yine ilk kitabın karakterlerinden biri olan Amy Hardwick hakkındadır. Amy, sosyetede silik görünümünde olan bir genç kızdır. Tessa ,onu Tristan’ın gelin adaylarının içine koyarak popüler olmasını sağlamak istemektedir. Aslında bu işte başarılı olmuştur da. Erkek karakterin adı Will ama ben ilk kitapta böyle bir karakter okuduğumu hatırlamıyorum. Yeni bir isim yeni bir karakter.

Cesaretin Var mı, içinizi ısıtan, çoğunlukla sizi güldüren yer yer de duygusallaştıran bir tarihi aşk romandır. Tristan ve Tessa’nın komik ve birbirlerini kıskanan hallerini okurken keyif alacaksınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...