6 Nisan 2014 Pazar

Alper Kamu #2: Cehennem Çiçeği - Alper Canıgüz

Kitap Adı: Alper Kamu Cehennem Çiçeği

Yazar Adı: Alper Canıgüz
Seri Adı: Alper Kamu
Seri Sıralaması: 2/2
Türü: Polisiye
Yayınevi: April Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 221
Çıkış Tarihi: Haziran 2013
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: "Bilirsiniz, insanlar doğar, ölür ve sonra büyür."

Dünyanın en küçük dedektifi geri döndü.

Alper Kamu 9 yıl sonra, hâlâ 5 yaşında.

Alper Canıgüzün eşsiz kahramanı Alper Kamuyla birlikte her türlü şiddetin hüküm sürdüğü bir atmosferde, kırık hayatların, küllenmiş aşkların ve daha nice esrarın peşinde kara mizahla yüklü yeni bir yolculuğa çıkıyoruz.

Kahramanımız, bu kez bir çocuğun ölümü ve eski bir aşk hikayesinin ardındaki gerçekleri ortaya çıkarmak için uğraşırken, "İnsanlığa dair kavrayışımızı biraz daha ileri götürmeyecekse bir cinayeti çözmenin ne anlamı var ki?" diyen bir dedektife yakışacak şekilde, adalet kavramımızı sorguluyor.

Alper Kamu Cehennem Çiçeği; ilk üç romanıyla edebiyatımızda kendine özgü ayrıcalıklı bir yer edinen Alper Canıgüzden kahkaha ve gözyaşının iç içe geçtiği büyülü bir serüven.

Yorumum: Şu ana kadar okuduğum en farklı kitap Cehennem Çiçeği’dir. Genellikle hist, fantastik ve günümüz aşk okurum ama diğer kitap türlerine de yer vermeye çalışırım. Güncel edebiyat türüne bu kitap ile adım atmak benim açımdan hoş bir farklılık oldu.

“Hafıza acı anıları siler, geriye hiç büyümeyen bir çocuğun hikayesi kalır.”

İlk başta kitaba adapte olamadım. Cehennem Çiçeği’nin blog ikizim ve Pudra Tozu ile beraber okuduğumuz için sürekli ikizime sorular sordum. Bu çocuk hayalet mi, aslında yok ama var mı gibi. Her seferinde de aynı yanıtı aldım bu çocuk gerçek. 

Alper Kamu beş yaşında bir çocuk. Bakmayın siz onun beş yaşında olmasına. Okuma yazma biliyor, kırk yaşındaki bir adam gibi cümleler kurabiliyor, cinayet çözebiliyor. Mahallede bir çocuk Mehmet öldürülmüştür. Cinayeti üstlenense Mehmet’in ağabeyi Ümit. Bizim küçük dedektif Alper Kamu buna inanmamaktadır. Cinayeti çözmek için elinden geleni yapacaktır.

 (CNR Kitap Fuarı, imza günü)

Alper Kamu gülerken düşündürten bir karakter. Değişik bir türde kitap okumak istiyorsanız şans verin derim. 
Blog ikizim Kütüphanemden Kitap Manzaraları ve Pudra Tozu'nun yorumu için isimlerine tıklamanız yeterlidir. 

Herkese bol kitaplı günler!!

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...