19 Nisan 2014 Cumartesi

Karakterimizin Sinema Aşkı



Herkese merhaba!

Bugünkü yazım karakterimizin sevdiği filmler. Karakterimiz ya rüyasında gördüğü bir filmin içinde bulmakta kendini ya da filmlerden örneklerle hayatındaki olayları anlatmaktadır. Ben de o filmler bir arada olsun istedim ve böyle bir yazı çıktı ortaya.

Funny Face


 Moda yayıncısı Maggie Prescott fotoğrafçı Dick Avery’den yeni bir yüz bulmasını ister. Dergi ekibiyle birlikte şans eseri çekim yapmak için gittikleri Greenwich Village’daki bir kitapçıda çalışan Jı’yu kimse fark etmez. Oysa bu kitap kurdu kızın eşi bulunmaz havası ve güzelliği Dick’in gözünden kaçmamıştır.


Dick Maggie’yi ikna eder. Jo’yu da Paris’te yeni koleksiyonlarla yapacakları moda çekimlerinde modellik yapmak üzere kandırır ve yola çıkarlar. Elbette genç kadını Paris’e gelmeye iten asıl sebep bu sanat şehrinin onu çekmesidir, modellik ise, ödenmesi gereken küçük bir bedel ve biraz macera. Ancak Jo burada giderek içindeki kadını keşfederken, Dick de güzel kıza aşık olmaya başlayacaktır.

Yönetmen Stanley Donen ve Audrey Hepburn’ü bir kere daha buluşturan Funny Face, aslında Gershwin’in ünlü Broadway müzikalinden uyarlanmış bir film. Başrol oyuncusu Fred Astaire’in bu müzikalin de yıldızlarından olması hem ilginç hem de yerinde bir tesadüf.

Öğleden Sonra Aşk


Dünyanın en önemli yönetmenlerinden biri olan Billy Wilder'ın erken dönem çalışmalarından biri... Yakışıklı bir playboy, canı yanmış bir koca tarafından peşine takılan detektifin kızına âşık olur.

Rusya’dan Sevgilerle


Bir James Bond filmidir ve İstanbul’da geçmektedir. İngiliz Gizli Servisi, James Bond'a Rusların elinde olan Lektor şifreleme makinasını alma görevini verir ve bu amaçla İstanbul'a gönderilir. Aslında Bond bu görevde ezeli düşmanı SPECTRE'nin tuzağıyla karşı karşıyadır. SPECTRE'nin 1 numaralı adamı Ernst Stavro Blofeld bu işin arkasındadır. Blofeld'in tek amacı Ruslar ve İngilizleri birbirine düşürmek ve Lektor'u Ruslar'a geri satarak kar elde etmek değil, aynı zamanda Bond'un sonunu hazırlayarak Dr.No'nun ölümünün intikamını da almaktadır. 

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...