20 Temmuz 2015 Pazartesi

Silber #1: Rüya Yolculuğu - Kerstin Gier



Kitap Adı: Silber
Kitabın Orijinal Adı: Dream a Little Dream
Yazar Adı: Kerstin Gier
Seri Adı: Rüyalar Kitabı
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 400
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 5/5



Arka Kapak Yazısı: Rüyaların gizemli ülkesine, merak uyandıran bir yolculuk…

Kertenkele tokmaklı, gizemli kapılar; konuşan taş heykeller ve elinde baltasıyla, delirmiş bir bakıcı… Liv Silber'ın rüyaları son zamanlarda epey tuhaflaşmıştır ve içlerinden biri fazlasıyla kafasını kurcalamaktadır. Bu rüyada geceyarısı dört çocuğun gizemli ve karanlık bir ayin gerçekleştirdiği bir mezarlıktadır. Üstelik Liv bu dört genci normal yaşamında tanımaktadır çünkü Grayson ve üç arkadaşı gerçekten vardır.

Liv kısa süre önce bu dört gencin okuduğu okula kaydolmuştur ve aslında hepsi iyi çocuklardır. Mezarlıktaki geceden daha korkutucu olan, arkadaşlarının Liv'in rüyada söylediği ancak gerçek hayatta hiçbir şekilde sözünü etmediği şeyleri bilmesidir. Çocukların bunu nasıl öğrendiğini çözmek ise, bilmeceleri çok seven Liv'in uzak duramayacağı kadar çekici bir gizemdir…

"Okurları kesinlikle memnun edecek. Dört yüz sayfa yetmiyor ama neyse ki devamı yolda."
-Karin Wehrheim-

"Aşırı eğlenceli, aşk dolu, gizemli bir rüya."
-Brigitte-

"Sempatik ve özgüvenli başkahramanıyla hassas ilk aşklara dair merak uyandırıcı bir roman. Daha ne olsun ki?"
-Stefanie Leo-

Yorumum: Kerstin Gier ile tanışmamız muhteşem serisi Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer ile oldu. Şimdi sırada yepyeni ve bir o kadar da güzel olan başka serisinde! Yazarımız yine hayal gücünü bol bol çalıştırmış ve ana teması “rüyalar” olan bir seri sunmuş.

“Biraz önce Grayson’ın rüyasında olduğumuza göre şu anda kimin rüyasındayız?”
“İlginç soru. Sadece iki olasılık var: Bu, ya benim rüyam ve şu an rüyamda seni görüyorum. Ya da…”


Liv, anne ve babası ayrı bir çocuktur ve annesinin işi sebebiyle birçok ülkede yaşamıştır. Şimdi annesi aşık olunca yeni bir aile de beraberinde gelmiştir. Annesinin erkek arkadaşının oğlu olan Grayson ve arkadaşlarında değişik bir şeyler vardır.  Ne olursa olsun Liv bunu çözecektir.

“Bir insanı en iyi tanıyabileceğin, zayıflıklarını ve sırlarını en iyi öğrenebileceğin yer rüyalarıdır.”

Genç kız merak ettiği şeylerin peşinden giderken, kendisini hiç ummadığı bir dünyanın içinde bulur: Rüyalar alemi! Artık başkalarının rüyalarına girebiliyor, insanların korkularını ve en büyük zaaflarını öğreniyordur. Tabii bunlar için ödemesi gereken bir bedel varsa bunu da ödemeye razıdır. Her ne kadar üvey ağabeyi Grayson onu bu karmaşık rüya aleminden uzak tutmaya çalışsa da… 

Rüyalar Kitabı Seri Sıralaması
1.      Silber - Rüya Yolculuğu  (Dream a Little Dream)
2.      Silber - Rüya Kapısı (Das zweite Buch der Traume)
3.      Silber - Rüya Labirenti (Das dritte Buch der Traume)

Yazara, Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer serisi ile hayrandım. Bu kitapla hayranlığım bir kat daha arttı. İlk okumaya başladığımda olaylar hemen başlamadı. Her kitapta olduğu gibi bir hazırlık süreci vardı ve Silber’de 70-75 sayfa civarındaydı. Başta bir an bocaladım. Ama nasıl olur, hikaye nerde diye diye okudum ve sonunda olaylar başladı! Ama ne başlama. Sonrasında kitabı elimden bırakamadım. 

Rüyalarda gezmek, gezerken o kişinin içinde bulunduğu ruh durumunu çözmek… Değişik ve bir o kadar da özgün bir kitaptı. Kertsin Gier’den de bu beklenir zaten.

Tavsiyemdir dememe gerek var mı? :D

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...