2 Temmuz 2015 Perşembe

Yedi Krallık Üçlemesi #1: Yetenek - Kristin Cashore



Kitap Adı: Yetenek
Kitabın Orijinal Adı: Graceling
Yazar Adı: Kristin Cashore
Seri Adı: Yedi Krallık Üçlemesi
Seri Sıralaması: 1/3
Türü:Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 472
Basım Tarihi: 2011
Puanım: 4/5

  
Arka Kapak Yazısı: Ölümcül Bir Yetenek Yedi Krallığı Yıkabilecek Bir Sır

Sıradışı hünerlerle doğan insanlardan korkulan ama aynı zamanda güçlerinin sömürüldüğü bir dünyada Katsa, kendisinin bile tiksindiği bir yeteneğe sahiptir: Öldürme yeteneği. Middluns Kralı olan amcası Randa'nın buyruğu altında yaşayan genç kız ayrıcalıklı bir hayat sürmek yerine onun kirli işlerini yapmak, Kral'ın keyfini kaçıranları cezalandırıp onlara işkence etmek zorunda bırakılmıştır.

Savaşma yeteneği olan Prens Po'yla tanıştığındaysa hayatının tamamen değişeceğinden habersizdir.

Kendi yeteneğine dair yeni bir gerçeğin açığa çıkacağını ve çok uzaklarda, dehşet verici bir tehlikenin kol gezdiğini ise aklından dahi geçirmiyordur...

Yorumum: Çok uzun zamandır okumayı istediğim bir kitaptı. Ama hem olumlu hem olumsuz eleştiriler aldığı için kararsız kalmıştım. En sonunda okuyup kendim karar vermek isteyince kitaba başladım.

Kitap yedi tane krallıktan oluşan bir kurguya sahip. Her krallıkta klasik olarak kral, kraliçe, prens ve prensesler var. Ancak değişiklik olarak bazı insanlar yetenekli olarak doğmaktadır. Yetenekleri kişiye göre değişmekle birlikte çok önemli işlere yarayan insanlarda vardır, yeteneği önemsizler de.



Katsa bu yeteneklerden en önemli ama aynı zamanda da en tehlikeli olana sahiptir. Adam öldürmek! Bu yeteneğini ona karşı çok iyi kullanan kral amcası ne zaman birine korku salmak istese Katsa’yı yollamaktadır. Ancak genç kız daha fazla ölüm, yaralanma, kan görmek istememektedir. 

Skye, Katsa'yı alnından öptü. "Hayatımı kurtardın."
Katsa gülümsedi. "Siz Lienid'liler sevginizi gösterme konusunda çok açıksınız."
"İlk çocuğuma senin adını vereceğim."
Katsa güldü. "Çocuğun iyiliği için kız olmasını bekle. Ya da en iyisi, çocukların büyüyene kadar bekle ve en dikbaşlısına ve başına bela açana ver."

Arka planda Katsa gibi düşünen insanlar birleşerek gizli bir ittifak kurarlar. Bir gün ittifak için bir iş yapan Katsa’nın hayatı tamamen değişir. Hiç ummadığı ve hiç beklemediği bir kişi olan Prens Po ile tanışır. Bundan sonrası Katsa için tamamen macera niteliğindedir.

Yedi Krallık Üçlemesi Seri Sıralaması
1.      Yetenek (Graceling)
2.      Ateş (Fire)
3.      Bitterblue (Sır)

Kitaba genel anlamda baktığımda çok hızlı ilerlemeyen bir kurgusu var. Çok yavaş mı gidiyor derseniz ona da cevabım hayır. Ortalama bir hızda, sizi sıkmayan bir temposu var. Kurgu güzel ama yer yer açıklanmayan, kafamda oturtamadığım kısımlar da vardı. Serinin devamını merak ettiğim için okuyacağım. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

4 yorum:

  1. Geçen sefer adam akıllı bir şey yapamamıştım ama telafi ettim blogumda seni de mimledim umarım müsait olduğunda bir bakınırsın:)
    adres: http://birkitapolsam.blogspot.com.tr/2015/07/mim-5n1k.html

    YanıtlaSil
  2. Merhaba adresini keşif etkinliğinde gördüm canım hemen takibe aldım:-)yazılarını zevkle okuyacağım beni takip edersen çok memnun olurum:-)
    http://www.fatmadenizz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkür ederim :) Blogunuza uğrayacağım :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...