14 Nisan 2014 Pazartesi

The Rules of Scoundrels #2: Geçmişten Gelen Mutluluk - Sarah Maclean



Kitap Adı: Geçmişten Gelen Mutluluk
Kitabın Orijinal Adı: One Good Earl Deserves a Lover
Yazar Adı: Sarah Maclean
Seri Adı: The Rules of Scoundrels
Seri Sıralaması: 2/4
Türü: Historical Romance
Yayınevi: Nemesis Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 352
Çıkış Tarihi: 2014
Puanım: 4.5/5



Arka Kapak Yazısı: Sosyetenin yakın markajındaki Philippa için inanılması güç olan şeylerin başında ‘aşk’ gelmektedir. Hayatını yaşıtları gibi mutlu bir evlilik kurma yolunda harcamaya niyeti yoktur. Onun için en önemli şey bilimdir. Soğuk bir laboratuvarı sıcak bir eve tercih eder. Öte yandan üzerindeki evlilik baskısından da kurtulmalıdır. Kendisi için uygun görülen eş adayıyla evlenecek ve üzerine düşen görevleri yerine getirdikten sonra kalan vaktini kendini bilimsel anlamda geliştirmeye adayacaktır. Yapması gereken tek şey evlendiğinde yerine getirmek zorunda kalacağı görevleri ona anlatacak birini bulmaktır. Bunun için de çalabileceği en yanlış kapıyı çalar ve Londra’nın önemli kumarhanelerinden birinin ortağı olan Cross’dan yardım ister. Cross’un ise Philippa’yla ilgili bambaşka planları vardır.

Yorumum: Sarah Maclean bu kitabı ile beni tamamen şaşırttı! İlk kitaptaki karakterlerin aksine ikilimiz pek bir eğlenceli. Daha doğrusu Leydi Pippa çok eğlenceli bir karakter. Kendisi bilim adına çalışmalar yapan, ansiklopedilerden kafasını kaldırmayan ve her şeyin nedenini soruşturan bir leydi. Şu anda kafasına taktığı konu ise düğün gecesi.

“Ben bir bilim insanıyım. Tezler, kanıtlar olmadan bir işe yaramaz.”

Annesine, evli ablasına sormak istediği ama soramadığı birçok soru vardır. Düğün gününe sadece 15 gün kalmıştır ve genç kız gözüne birini kestirmiştir bile! Eniştesinin ortaklarından Cross’un tüm sorularına yanıt vereceğini düşünmektedir.


Cross aslında göründüğü gibi değildir. Hayatında çok fazla sır çok fazla acı vardır. Sıra dışı bir teklifle karşısına çıkan Pippa, genç adamın karanlık yaşamına ışık tutabilecek midir?


Sarah Maclean’ın leydi karakterleri alıştığımız klişelerden uzaktır. Leydilerin kaçınacağı durumların içinde bulunması, sözünü esirgememesi ve sosyeteyi takmaması ile farklı bir duruşu vardı. 

Not: İntikam Ateşi'nde kumarhanenin adı Düşmüş Melek diye geçiyordu. Bu kitapta ise Düşkün Melek olarak çevrilmişti. Kitapla ilgili tek sıkıntım buydu. Okurken adapte olmamı engelledi.

Sarah, iki romanı ile takip edeceğim yazarların arasına girdi bile!

Seri Sıralaması
1.      İntikam Ateşi, Penelope ve Michael
2.      Geçmişten Gelen Mutluluk, Pippa ve Cross
3.      No Good Duke Goes Unpunished, Mara ve Temple
4.      Never Judge a Lady by Her Cover

Üçüncü kitap Temple hakkında ve Chase’in hikayesi de 2014 yılında yurtdışında çıkacak. İkisini de merakla beklemekteyim!

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...