14 Nisan 2014 Pazartesi

Köşe Yazılarım - 10: Komik, Eğlenceli, Romantik: Writer Serisi



Herkese merhaba,
Zaman hızla akıp geçiyor ve 10. yazım oldu bile :)
Köşemin bu haftaki konuğu Rachel Gibson’ın Writer serisi.
Diğer köşe yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.

Keyifli okumalar!! 


Rachel Gibson’ın yazdığı Writers serisinde, dört kadın yazarın hikayesi anlatılmaktadır. Lucy polisiye-gerilim tarzında, Clare tarihi aşk romanları, Maddie gerçek suçluların olduğu romanlar ve Adele fantastik kitaplar yazmaktadır. Tanınmış yazarlar olan kadın karakterler birbirleri ile çok yakın arkadaşlardır. Ancak; aşk hayatları, iş yaşamları gibi doğru düzgün gitmemektedir. Seride hepsinin aşk ve yazarlık serüvenlerini sırayla okumaktayız.

Gizemli Oyun, Writers serisinin ilk kitabıdır. Lucy, polisiye-gerilim romanları yazan bir yazardır. Son kitabındaki karakterleri için hemen hemen her gün internette tanıştığı adamlarla buluşmaktadır. Eve geldiğinde ise bir katil olsam buluştuğum adamları nasıl öldürürüm fikrinden yola çıkarak romanını yazmaktadır. Lucy romanını yazarken hikayenin gerçeğe çok yakın olmasını istemektedir.  Ancak, tam romanında anlattığı gibi üç ölüm meydana gelince polisler genç kadından şüphelenmeye başlamışlardır. Bu aşamada devreye erkek karakterimiz Polis Quinn girmektedir. Lucy’e kendini bir tesisatçı olarak tanıtarak, kadına hem yakın olmayı hem de onu yakalamayı amaçlamaktadır. Quinn’e göre Lucy bir katildir, ancak Lucy için genç adam romanında yer alabilecek sıradan bir kurban adayıdır. Bir yalanla başlayan Gizemli Oyun’da Lucy ve Quinn’in birbirlerine güvenmeleri ne kadar zaman alacaktır? 

İçinde Aşk Var, Writers serisinin ikinci kitabıdır. Başarılı bir aşk romanı yazarı olan Clare’in gerçek hayatta aşktan yana şansı hiç gülmemiştir. Özelikle tam da aşkı bulduğunu sandığı anda nişanlısının kendisini başka bir erkekle aldattığını öğrenince tüm dünyası başına yıkılmıştır. Clare artık aşık olmamaya yeminli bir kadındır ta ki geçmişten gelen bir adam, onun hayatını tekrardan sallayana kadar. 

Sebastian, Clare’in evinde çalışan bahçıvanın oğludur ve ikili çocukluk arkadaşıdır. Seneler önce, ikisi çocukken bir olay olur ve Sebastian çok uzun seneler Clare ile görüşmez. Genç adam için Clare, masallardaki cadılardan farksızdır. Ancak, bir insan cadıya da aşık olabilir değil mi? 
Maddie’nin en yakın arkadaşlarına bile söylemediği bir sırrı vardır. Bu sır ona o kadar ağır gelmeye başlamıştır ki geçmişi ile yüzleşmek için çocukluğunda kötü şeyler yaşadığı kasabaya geri dönmüştür. Mick ise hayatından taviz vermeyen, kadınlarla arasına mesafe koyan bir adamdır. Ona göre hiçbir kadın Mick’in hayatına müdahale edemez. Mick, genç kadın ile tanıştığında senelerce ördüğü duvarlar teker teker yıkılmaya başlamıştır. Özellikle de genç adamın Maddie’nin sırrını öğrenmesi ikili açısından zor bir sürecin başlamasına neden olmuştur. Sırlar Aşka Engel mi romanında karakterlerimiz aşkı mı seçecek, yoksa geçmişten gelen sırlara aldanıp birbirlerine sırt mı çevireceklerdir?
 
Lanetli Talih, serinin son kitabıdır. Adele için iyi bir adam bulmak çok zor hatta imkansızdır. Kız kardeşinin evliliği bitmek üzeredir ve kendi yalnızlığında olduğu bir gün ailesinin yanına geri dönmek zorunda kalmıştır. Bu da lise aşkını tekrardan görmek ve eski hatıraları yeniden canlandırmak demektir. Eski aşıklar birbirlerine bir şans daha vermeyi kabul etmişleridir. Maddie’nin Zack’e yeniden güvenmesi zaman alsa da yanlış bilinen gerçekler hayatlarını ne yönde etkileyecektir?

Writers serisi, eğlenceli, duygusal, romantik ve her şeyden öte aşk dolu bir seridir. Karakterler ile bütünleşebileceğiniz, kendinizden bir şey bulabileceğiniz bu seri sizlere keyifli zaman geçirmeyi vaadetmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...