2 Nisan 2014 Çarşamba

Poseidon Savaşçıları #3: Atlantis’in Kurtuluşu - Alyssa Day

Kitap Adı: Atlantis’in Kurtuluşu
Kitabın Orijinal Adı: Atlantis Unleashed
Yazar Adı: Alyssa Day
Seri Adı: Poseidon Savaşçıları
Seri Sıralaması: 3/8 + 2 novella
Türü: Yeni-Yetişkin, Fantasttik
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 464
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Kayıp bir yıldızın arayışında Atlantis zincirlerinden kurtuluyor. On binlerce yıl önce Poseidon savaşçıları, insanlığı koruyacaklarına yemin ettiler. Şimdi ise insanlık, vampir Tanrıça Anubisa’nın önderliğindeki karanlık güçlerin tehdidi altındadır. Adaletsizliğin hüküm sürdüğü sonsuz karanlığı aydınlatabilecek iki ruh ise henüz birbirlerinden habersizdir. Deniz Tanrısı Poseido’nun kılıcını taşıyan Atlantisli savaşçı Justice, vampir Tanrıça’nın tutsaklığından kurtulduğunda hem Atlantis’in hem insanlığın kaderini belirleyecek önemli bir görev üstlenir: Atlantis’in kayıp yıldızını bulmak. Doğaüstü yaratıklarla savaşmasını gerektiren bu görevde ona arkeolog Doktor Keely McDermott yol gösterecektir. Mantığın son bulduğu bu yerde bir arkeolog ile Atlantisli savaşçının kaderleri birlikte yazılacak, aralarında yeşeren aşk tüm insanlığın umudu olacaktır. Gittikçe güçlenen karanlığın yaratıkları Dünya’da yönetimi ele geçirmişken, vakit Atlantis savaşçılarının yeminlerini tutma vaktidir.
"Karakter odaklı bu hikâye, okuyucunun hayal gücünü daha ilk sayfadan cezp ediyor… Kaçırılmaması gereken destansı bir heyecan yolculuğu!"
Romance Reviews Today

"Alyssa Dayin savaş sahneleri inanılmaz gerçekçi, Justicein zihninde sürüp giden psikolojik savaş ise okuru adeta romanın içine çekiyor."
Midwest Book Review

"Alyssa Dayin geri dönüşü muhteşem olmuş… Heyecanın eksik olmadığı bu hikâye aynı zamanda karakterlere gerçek bir derinlik katıyor. Zincirlerinden kurtulmuş güç ve şehvet olağanüstü bir okuma keyfi sunuyor!"
RT Book Reviews

"Aksiyon yüklü bu roman, büyü ve romantizmle dolu… Yazar, yeni bir dünya yaratırken yer verdiği detaylarla muhteşem bir iş çıkarmış. Atlantisli karakterler seksi, akıllı ve çarpıcı. "
Romance Junkies

Yorumum: Kitabın kapağını kapadığımda aklımdan geçen tek şey keşke dördüncü kitapta çevrilmiş olsaydı. Çünkü yazarımız iki kitap hakkında bayağı bir ipucu vermiş ki ben özellikle Brennan’ın hikayesini (beşinci kitabı) merak etmekteyim. Brennan, savaşçılar içinde değişik bir karaktere ve yapıya sahip. Onun bu yapısını derinden sarsacak kadın hakkındaki ipuçlarını okumak serinin sürekliliği açısından hoş bir ayrıntı olmuş.


Yorumuma nereden başlasam bilemedim, bir şekilde okumayanları etkileyecek bir cümle yazmak istemiyorum. Çünkü kitap tam da Atlantis’in Uyanışı’nın bittiği yerden başlamaktadır.
Justice hakkında bilinmeyenler tüm saray içinde şok etkisi yaratmıştır. Okurken ben bile şok oldum, karakterler nasıl olmasın? :p 

Karanlık vampir kraliçe Anubisa’nın eline düşen Justice, kurtulmaya çalışırken imgeler görmeye başlamıştır. Bu imgelerde kızıl saçlı bir kadın vardır. Bu kadın arkeolog Keely’den başkası değildir. Arkeologumuzunda değişik bir özelliği vardır ve eldiven takmak zorundadır. Bir şekilde o da imgelerinde mavi saçlı bir savaşçı görmektedir. 

Justice ve Keely’nin karşılaşması tam bir olay! Yazar kitabın başında önsöz olarak “Justice karmaşık bir adam ve beni karmaşık bir kitap yazmaya sevk etti” demiş. İlk okuduğumda kurgunun karmaşık olacağını düşünmüştüm ama değilmiş. Hikayenin ilerleyişindeki zaman kavramları karışıkmış. Günümüzdeyken iki yüzyıl öncesine gidebilirsiniz sonra tekrar günümüze gelip taa yüzyıllar öncesine Justice’ın çocukluğuna geçebilirsiniz. Bu kısımlar kurgunun tam anlamıyla okuyucunun kafasına oturması açısından anlatılması güzel olmuş.

Atlantis’in yükselmesi için yanlış bilinen doğrular ve doğru bilinen gerçekler tek tek açıklanmaktadır. Poseidon’un savaşçılarını zorlu bir süreç beklemektedir.

Seri Bilgisi
1.      Atlantis’in Yükselişi (Atlantis Rising) Conlan ve Riley
2.      Atlantis’in Uyanışı (Atlantis Awakening) Ven ve Erin
3.      Atlantis’in Kurtuluşu (Atlantis Unleashed) Justice ve Keely
4.      Atlantis Unmasked – Alexios ve Grace
5.      Atlantis Redeemed – Brennan ve Tiernan
6.      Atlantis Betrayed – Christophe ve Fiona
7.      Vampir in Atlantis – Daniel ve Serai
8.      Heart of Atlantis – Alaric ve Quinn

İki Novella
1,5. Wild Thing
2,5. Shifter’s Lady: A Warrior of Poseidon Novella

İlk kitaptan beri merakla beklediğim Alaric ve Quinn sahneleri beni çok etkiledi. Bu alıntıların SPOİLER olduğunu biliyorum ama yazmazsam olmazdı. Uyarı benden, okuyup okumamak sizden. :D

Alaric, “İstersen ihbar et beni. Ama artık bunu gizleyemiyorum. Seni görmeye sana dokunmaya ne kadar ihtiyaç duyduğumu gizleyemiyorum. Elimden geldiğince senden uzak durmaya çalışacağım ama hiç değilse bu kısa anları dolu dolu yaşamama izin ver.”

Quinn, “Hayat bir masal olsaydı senin kurtarmaya koştuğun prenses ben olurdum. Gözlerinin içine bakıp hiç hak etmediğim o mutlu sonu görürdüm. Seni görmenin acısı, her gece soğuk,  boş yatağımda senin özleminle yatmanın acısını bastıramaz; seni istemenin, sana duyduğum ihtiyacın acısını…”

Ahh sekizinci ve son kitap tarafımdan merakla beklenmektedir.

Herkese bol kitaplı günler!!

2 yorum:

  1. kitaplar bağlantılı mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Kitaplardaki ana karakterler değişse de evet birbine bağlantılı.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...