24 Mart 2014 Pazartesi

Köşe Yazılarım - 8: Gansett Adası'na Hoş Geldiniz!! (Bir Aşk Çarpıntısı - Marie Force)


Herkese merhaba!!!

Sekizinci köşe yazımın konuğu Marie Force'un Bir Aşk Çarpıntısı kitabı. Çok severek okumuştum. Serinin devamı çabuk gelse süper olur!!

Herkese keyifli okumalar!!!


Bir Aşk Çarpıntısı romanının yayınlanmasıyla birlikte Türk okuyucuları ile buluşan Marie Force, New York Times’ın çok satan yazarları arasındadır. Yurtdışında sevilerek okunan yazarın 30’dan çok romanı 2,5 milyondan fazla satmıştır. 

The McCarthys of Gansett Island serisinin ilk kitabı Bir Aşk Çarpıntısı’dır. Marie, serinin doğuş hikayesini kitabın başında yazar notu olarak şu şekilde açıklamaktadır: 

*“Küçük bir çocukken ailemin teknesiyle adaya ayak bastığım andan itibaren, üniversite aşkıma, şimdi ise her yaz ailece en sevdiğimiz tatil köşesine uzanan süreçte, Block Adası hayatımda büyük bir rol oynadı. Bana daha çok ilham veren başka bir yer yok. Block Adası kitaplarımda o kadar çok boy gösteriyor ki, kendi kafamda uyarladığım biçimiyle adada geçen bir dizi yazmam an meselesiydi. Gansett Island ve McCarthy ailesi işte böyle doğdu.” (*Bir Aşk Çarpıntısı kitabı yazar notu.)
 
The McCarthys of Gansett Island serisi, on kitap ve bir novelladan (novella: kısa roman) oluşmaktadır. Karakterler adada yaşayan, birbiriyle kardeş, arkadaş ya da bir şekilde bağlantıları olan kişilerdir. Bir Aşk Çarpıntısı’nı okuyup seriyi araştırdığım zaman adı geçen çoğu karakterin bir kitabı olduğunu gördüm. Kurgu ve yazara bağlı olarak seri mantığı değişmektedir. Ancak Marie Force’un bir sonraki kitap hakkında ufak ipuçları vermesini seri açısından süreklilik sağladığına inanmaktayım. 

Bir Aşk Çarpıntısı kitabıyla Gansett Adası, McCarthy ailesi ve ada sakinleri ile tanışmaktayız. Ana karakterler; varlıklı ve adada herkes tarafından tanınmış bir ailenin en büyük oğlu Mac McCarthy ile tek çocuğu ile yaşayan bekar bir anne olan Maddie Chester’dır. 
 
Mac McCarthy, doğup büyüdüğü Gansett Adası’nı bir hapishane olarak görmektedir. Üniversiteyi adadan kurtulmak için bahane olarak kullanır ve uzun süre adaya adımı bile atmaz. Ama ne var ki ufak bir aile problemi onu boğan yere geri dönmesine neden olmuştur. 

Maddie Chester, küçük yaşta vücudu gelişmiş bir kadındır ve o andan itibaren erkeklerin ilgisini çekmiştir. Bu nedenle ne yazık ki sırf dış görüntüsü nedeniyle çeşitli iftiralara maruz kalmıştır. Hele bir de tek başına bir çocuk büyütmesi insanların onun hakkında daha çok dedikodu yapmasına sebep olmuştur. 

Maddie’ye atılan iftiralar, ona takılan lakaplar o kadar çirkin ki kitabı okurken içinizden ona dair bir parça kopmakta. Genç kadın, çocuğunu yetiştirebilmek için birden fazla işte çalışmaktadır. Bisikletiyle işe giderken kaza geçirmesi onun hayatını değiştirmiştir. Yaraları nedeniyle çalışamayacak hale gelen Maddie’ye Mac yardım elini uzatınca ikisi için de tahmin edilemeyen olaylar gelişmeye başlamıştır. 

Mac, adaya adım attıktan birkaç dakika sonra yaptığı kaza ile fikirleri yavaş yavaş değişmiştir. Özellikle Maddie’nin küçük oğlu Thomas ve onların yardıma muhtaç durumundan çok etkilenmiştir. Onlara bakmak için genç kadının evinde kalmaya başlaması Maddie hakkındaki söylentileri de arttırmıştır. Mac, genç kadın hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarma çabasına girmiştir. Bir yandan genç kadını kazanma bir yandan da ona kendisine güvenmeyi öğretmeye çalışmaktadır. 

Bir Aşk Çarpıntısı, kitap kapağına baktığınızda aile-dram türünde olduğunu düşünebileceğiniz ama daha ilk sayfadan sizi etkisi altına alan günümüz romanslarındandır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...