3 Aralık 2013 Salı

Study Serisi: Büyü Ustası - Maria V. Snyder



Kitap Adı: Büyü Ustası
Kitabın Orijinal Adı: Magic Study
Yazar Adı: Maria V. Snyder
Seri Adı: Study
Seri Sıralaması: 2/3
Türü: Genç-Yetişkin, Fantastik, Macera
Yayınevi: DEX Kitap
Sayfa Sayısı: 422
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Bir sadakat dersi, entrika üzerine bir uzmanlık eğitimi.

Yelena şu ana dek hayatta kalmayı başardı. Çocukken kaçırıldığı, gençliğinin başında hapse atılıp çeşnici olmak şartıyla serbest bırakıldığı düşünüldüğünde yeterince acı çektiğini düşünebilirsiniz.

Fakat hayır.

Ixia’da yasaklı büyü güçleri ona bir idam fermanı getirdi. Tek şansı Sitia’ya, doğduğu yere dönmek. Ancak Sitia ona çok yabancı bir yer. Burada güçlerini kontrol edemiyor. Başıboş bir büyücü korku salıyor ve kurban olarak Yelena’yı seçiyor.

Büyü Becerileri Yelenayı Kurtaracak Mı...
Yoksa sonunu mu getirecek?

Yelena’nın hikâyesi Zehir Ustasının ardından Büyü Ustası ile devam ediyor.

"Snyder’ın romantizmi ve aksiyonu aynı potada erittiği bu enerjik ve büyüleyici karışımın kendisine yeni hayranlar kazandıracağına hiç şüphe yok. Büyü Ustası fantastik türün mükemmel bir örneği."
Publishers Weekly

"Snyder yine on ikiden vurmuş! Büyü Ustası daha en başından ilginizi çekiyor ve sizi kendine bağlıyor... Kesinlikle okunması gereken bir kitap."
In the Library Reviews

Yorumum: 2013 yılında en sevdiğin seri ya da kitap ne diye sorsalar, kesinlikle cevabım “Study serisi” olur. Bu seriyi birçok yönden çok başarılı buluyorum. Bunun nedenlerinden ilki; serinin bana hitap etmesi yani fantastik öğelerinde büyü, macera olmasıdır. İkincisi ise karakterler! Genel olarak ana karakterlerimiz Yelena ve Valek’e baktığımızda her iki karakter de ne çok güzel ya da yakışıklı ne de erişilemez! Hatta naif bir yapıları var. Günümüzdeki kitaplarda karakterler öyle bir tasvir ediliyor ki hep görsellik ön planda. Serideki karakterlerin öyle olmaması ama buna rağmen karakterlerin sevilmesini yazarın anlatımındaki başarısından kaynaklandığını düşünüyorum. Bir yerde de önemli olan bu değil midir?

Kitabımız ilk kitabın kaldığı yerden başlamaktadır. İlk kitabın yorumuna buradan bakabilirsiniz.

Yazımın bundan sonrasını ilk kitabı okumayanlar açısından spoiler olabilir.

Bilindiği gibi Yelena, büyü güçleri nedeniyle Sitia’ya sürülmüştür. Hem de ne güç! Kendisi, bu eğitimsiz hali ile Sitia’nın en güçlü büyücüleri arasında yer almaktadır.  Sitia’da yaşam,  Yelena’nın beklediğinden daha zordur. Diğer öğrenciler tarafından kabul görememesi ve en çok da senelerde kendisine özel öğrenci kabul etmeyen Irys tarafından seçilmesi tüm dikkatleri üzerine toplamıştır.


Hayatı bu kadar zorken ağabeysi ve çok güçlü büyücülerle uğraşmak zorunda kalmaktadır. Büyücülerden biri tüm ülkenin peşinde olduğu bir katil olan Ferde, diğeri de Yelena’yı hiç sevmeyen birinci büyücü Roze. Yelena’yı nasıl sevsin ki? Kızımız senelerce görülmemiş güçlere sahip! (Ama nasıl güçler olduğunu yazmayacağım ki okuyun!)

Valek kitapta yok denecek kadar azdı. Çünkü kendisi malumunuz Ixia’da ve Sitia’ya girmesi kesinlikle yasaklanmış biri.

Valek’in olduğu kısımlarda ise Yelena’yı ne kadar çok sevdiğini görebilirsiniz. Kendi canını hiçe sayacak kadar çok seviyor kızımızı! Aynı şekilde Yelena’da ona aşık.

“Eve dönme arzusundan içim eziliyordu. Valek’in olduğu evime dönmek. Onun gücüne ve sevgisine dönmek. Onunla yaşadığım o kısacık temas bile özlemimi katbekat arttırmıştı. Yokluğu geride içimi yakan bir boşluk bırakmıştı.”

*****

“Arkadaşlık mı?”
“Verebileceğim sadece bu.”
“Sana şu kelebek kolyesini veren kişi yüzünden mi?”
“Evet.”
“Peki ya sen ona kolyenin karşılığında ne verdin?”
“Kalbimi.”

Harika bir kitap, müthiş bir seri!

Tavsiyemdir! Herkese bol kitaplı günler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...