31 Aralık 2013 Salı

Dragon Kin #2: Ejderin Arzusu - G. A. Aiken

  Kitap Adı: Ejderin Arzusu
Kitabın Orijinal Adı: About a Dragon
Yazar Adı: G. A. Aiken
Seri Adı: Dragon Kin
Seri Sıralaması: 2/6
Türü: Yetişkin, Fantastik, Macera, Aşk
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı: 439
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 5/5
  

Arka Kapak Yazısı: Nolwenn cadısı Talaith için hayat hiçbir zaman kolay olmamıştı. Bir tanrıça tarafından köleliğe zorlanmış, kocası tarafından hor görülmüştü. Ve yaşadığı köydeki herkes kendisinden korkuyordu. Tam hayatının daha kötü gidemeyeceğini düşündüğü sırada, onu öldürmeye niyetli kızgın bir kalabalık tarafından, yatağından sürüklenerek çıkartılmıştı. Kimsenin hesaba katmadığı şey ise, gümüş yeleli bir ejderhanın onu kurtarmaya karar vermesiydi. 

Kudretli Briec, gözleri Talaith’e değdiği anda kadının onun olacağını biliyordu. Ama Talaith’in sivri dilini hesaba katmamıştı. Niçin onun da kendisini istediği halde bunu bir türlü kabul etmediğini anlayamıyordu. Kim Briec’i istemezdi ki? O, Kudretli Briec’ti. Dişiler, geceyi kollarında geçirmek için kavga ederlerdi. Ama ona Lord Kibirli diye hitap etmekte inat eden bu ufak tefek kadın basit dünyasını altüst etmişti. Briec dikkatli hareket etmezse insan dişisi hakkında bilmediği sırlar tüm ırkına felaket getirebilirdi...

"Seksi ve fazlasıyla espirili"
Romantic Times

"Aikendan mükemmel bir kitap daha."
RT Book Reviews

"Ateşli mi ateşli bir seri."
Library Journal

Yorumum: Bu seriyi özlemişim! Ejderhalar hakkında okuduğum ilk seri ve ben ejderhaları sevdim. Yer yer ukala ve kibirli olmaları, benimseme ve sahiplenme duygularının aşırı olması ve o muhteşem görüntüleri! İlk kitabın yorumuna buradan ulaşabilirisiniz!

Talaith, kendi türünden ayrılmış köyde yaşayan bir cadı. Türüyle neden yaşamadığına gelince burası tam bir sürpriz! Hayat şartları, görev, zorunluluk… Hepsinden bir parça diyelim biz. 

Ve Kudretli Briec! Talaith’i gördüğü anda kendisinin olması için elinden geleni yapmaya karar vermiştir. Cadımızı zor bir durumdan kurtarınca kendisine koşacağı düşüncesi ise kesinlikle yanlıştır! Evet Briec, cadımızı kurtarmıştır ama o kadar. Talaith’in bambaşka hedefleri vardır ve bu yolda ejderhaya ihtiyacı yoktur.
Kudretli Briec, Talaith’ın hayırlarını kabul edecek midir, hayır. Peki Talaith, ejderhanın ısrarlarına boyun eğmeye niyetli midir, hayır. Eee o zaman sizleri bol eğlenceli, şaşırtmacalı ve aşk dolu fantastik bir kitap bekliyor! 
Seri Sıralaması
2. Ejderin Arzusu
4. Last Dragon Standing
5. The Dragon Who Loved Me
6. How to Drive a Dragon Crazy
Aşık Briec’den bir konuşma:
“Nasıl hissediyorsun?”
“Kalbimi yerinden sökmüş, onu yere atmış ve şarkı söylerken ayaklarının altında ezmişsin gibi.”
“Ne?”
“Göğsüm acıyor. Senden önce hiç acımamıştı. Durdur şunu. Buna dayanamıyorum.”

Herkese bol kitaplı günler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...