1 Ocak 2014 Çarşamba

Notorious Serisi: Ahlaksız Teklif - Nicole Jordan



Kitap Adı: Ahlaksız Teklif
Kitabın Orijinal Adı: The Seduction
Yazar Adı: Nicole Jordan
Seri Adı: Notorious
Seri Sıralaması: 1/5
Türü: Historical Romance, Aile, Yetişkin
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 294
Yayın Tarihi: 2009
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Epsilon Yayınevinin yeni yazarı, şimdiye kadar yirmiden fazla aşk romanına imza atan Nicole Jordanın tutku dolu romanları her zaman Amerika’nın en çok satan kitap listelerinde üst sıralarda yer alıyor. Gerçek hayattaki kahramanı olan eşiyle Georgia’da yaşayan yazar, okuyucuları için aşk ve ihtiras dolu romanlar yazmaya devam ediyor.

Sadece kendi zevklerinin peşinden giden, Lord Sinclair sevgili küçük kız kardeşi Olivia bir erkekle yaşadığı yasak buluşma sonucu sakatlanıp itibarını zedeleyene kadar Londra’nın çapkınlarındandı. Sonra, kız kardeşini sakat bırakan genç asilzade Aubrey’i yok etmek için her şeyi yapacağına yemin etti ve tüm servetini elinden aldı.

Ağabeyinin öcünü almak isteyen Vanessa Lord Sin’in sakat kız kardeşine refakatçi olmayı teklif ettiğinde, Damien bunu tek bir şartla kabul eder; Vanessa ağabeyinin borçlarını ancak onun metresi olursa silebilecektir.

Vanessa’nın bu ahlaksız teklifi kabul etmesi sonucu aralarında tutku dolu ve tehlikeli bir oyun başlar. Peki, bu anlaşma bittiğinde kalpleri bundan etkilenmemiş olarak yaşamaya devam edebilecekler midir?

Yorumum: Kitabın kapağı insanı ne kadar da yanıltıyor! Kitap kapaklarına karşı maalesef ki bir önyargım var. Bazı kitapları kapağa baktığımda bu böyledir deyip kitabı elime almıyorum. Eskiden daha fazlaydı, artık yavaş yavaş bu huyumdan vazgeçiyorum. Bu kitabı da ben kapağından dolayı günümüz aşk romanı sanıyordum ve nedense arka kapağını okumak için elim pek gitmedi. Daha sonra araştırırken bir baktım ki aslında kitabın türü tarihi aşk romanı ve beğenilen bir yazar, bir seri. Orjinal kapağın güzelliğine bakar mısınız? Zaten kapaktaki kırmızı gülün de bir anlamı var. Okuyunca kitabı anlayacaksınız. :)


Kitabı okuduktan sonra yazarın neden sevildiğini anladım. Hikayenin kurgusu, karakterler, yazarın yazım tarzı çok hoşuma gitti. 

Lord Sinclair, hovardalık yaparak hayatını sürdürmektedir. Kız kardeşi Olivia’yı, kendi ahlaksız yaşamından uzak tutmak için bir çiftlikte bırakmıştır. Ayrıca kızımızı tutucu mürebbiyeler ile bırakarak, Olivia’yı Londra’nın o bilinmeyen ahlaksız tarafından uzak tutacağını düşünmektedir. Ama fazla sıkılık bir yerden patlak verir değil mi? Leydimiz kendisine kur yapma fırsatı yakalayan ilk erkeğe gönlünü kaptırır ve çok geçmeden adı bir skandala karışır. Skandalın perde arkası ise bambaşkadır!

Hayattan tamamen kopan Olivia kendisini odaya kapatmıştır. Lord Sinclair, kardeşini bu duruma sokan adamdan (Aubrey) intikam alana kadar durmamaya yemin etmiştir. Olaylar sonucu karşısına Aubrey’in güzeller güzeli kız kardeşi Vanessa çıkar. Vanessa, Lord Sinclair’a bir anlaşma ile gelir; lordun hasta kız kardeşine refakatçilik yapmak! Lordumuz ise bu teklifi tek bir şartla kabul eder; Vanessa’nın kendisinin metresi olması!

Vanessa hem refakatçi hem de metres rolüne bürünmüştür ve lordumuz onun peşindeyken işler sandığından daha karmaşık bir hal almıştır. Aynı şey lordumuz için de geçerli. 

Keyifle okuduğum bir romandı. O dönemin parıltılar altında yatan asıl hayatını bize gösteren bir kitap. Seriye ikinci kitap olan Tutku Mevsimi ile devam ediyorum.

Not: Serinin ilk kitabına yayınevi tarafından sansür uygulamış, daha sonraki kitaplarında böyle bir şey yapmamış. Sansüre rağmen çok güzel bir kitaptı. 

Kitabı tüm historical romance severlere tavsiye ediyorum, yalnız yetişkinlere yönelik olduğunu da belirtmeliyim.

Herkese bol kitaplı günler!!!


2 yorum:

  1. Çok uzun zaman önce günümüz aşk romanı sanarak aldığım ama henüz okuyamadığım kitap, yakın bir zamanda okuyacağım, seninle okurken konuştuklarımız nedeniyle ^^ Sansürde nefret ediyorum -_- Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin ortak noktası kitabı günümüz aşk sanarak alması. Kapak insanı yanıltabiliyor. Ahh yayınevleri biraz özenli olsa ya bu konuda keşke! Okurken sansürü çok fazla anlamıyorsun ama ikinci kitabı okuyup da karşılaştırınca bariz belli oluyor ne yazık ki :(.

      Beğeneceğini biliyorum bu kitabı. Teşekkür ederim, keyifli okumalar ikiz :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...