7 Ocak 2014 Salı

Chatham Cadısı Günlükleri Serisi: Günahkar Doğan - Jessica Spotswood



Kitap Adı: Günahkar Doğan
Kitabın Orijinal Adı: Born Wicked
Yazar Adı: Jessica Spotswood
Seri Adı: Chatham Cadısı Günlükleri
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Genç-Yetişkin, Fantastik
Yayınevi: Aspendos Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 357
Çıkış Tarihi: Eylül/2012
Puanım: 4,5/5



Arka Kapak Yazısı: Bir lütuf ile kutsanmış... Bir sır ile lanetlenmiş.

Herkes Cate Cahill ile kız kardeşlerinin tuhaf olduğu konusunda hemfikir. Fazla güzel, fazla münzevi ve fazla eğitimliler. Oysa kimsenin bilmediği şey, gerçeğin bundan da beter olduğu; onlar birer cadı. Ve eğer sırları Cemiyetteki rahipler tarafından keşfedilirse bu onlar için akıl hastanesi, yüzer hapishane veya erken yaşta mezar anlamına geliyor.

Annesi ölmeden önce Cate kız kardeşlerini koruyacağına dair ona söz vermiştir. Ancak rahibelik veya evlilik arasında seçim yapmasına altı ay varken bu sözünü tutması hiç de kolay değildir. Özellikle de annesinin günlüğünü okuyup ailesinin yıkımına yol açabilecek bir sırrı keşfettikten sonra… Onları kaderlerine götürecek alternatif yollar bulmak için her şeyi göze alan Cate, yasaklı kitapları karıştırmaya ve asi ruhlu yeni arkadaşlar edinmeye başlar. Bir yandan da çay davetleri, şaşırtıcı evlilik teklifleri ve ona hiç de uygun olmayan Finn Belastra ile yasak bir aşk arasında ne yapacağını şaşırmıştır.

Eğer annesinin yazdıkları doğruysa Cahill kızları güvende değildir. Kendilerini rahiplerden, rahibelerden, hatta birbirlerinden bile sakınmaları gerekecektir.

Yorumum: Sevdiğim bir konu, değişik bir kurgu, sürükleyici bir anlatım: Günahkar Doğan!
Kitap cadılık ve büyücülük üstüne kurulu. Bu kitabı sevmemdeki en büyük etken fantastik olayların çok olmaması ile birlikte kurgunun gerçekmiş gibi hissettirmesiydi. Tür olarak fantastik geçse de ben pek de fantastik bir şeyler göremedim. Evet sihirler falan arada vardı ama daha çok olaylar üstünden gidilmişti. 


Ortaçağ Dönemi’ndeki engizisyon mahkemelerini ve o dönemdeki yaşamı, cadı olaylarını araştırmayı ve okumayı çok severim. Bu kitapta, sanki o dönemi araştırıyormuşum da bir hikayeye rastlamışım gibi hissettim. Hem gerçeğe yakın hem de gerçekten uzak güzel bir romandı. 

Yönetimin rahiplerin elinde olmasını, kadınların ikinci sınıf muamele görmesini ve en ufak bir şeyde cadılık ile suçlanmalarını okumak bir nevi o dönemde yaşananların özetiydi.   


Geçmişte cadı yönetimine yapılan savaşı rahipler kazanmıştır. Birçok cadı işkence görmüş, meydanlarda yakılmış ya da asılmıştır. Şimdiyse cadılar tutuklanıp hapishaneye gönderilmektedir. Burada yine zor şartlar onları beklemektedir ancak; eskisi gibi meydanda yakılmamaktadırlar. Bir grup rahip, cadılara yapılan eski işkence dönemine geri dönülmesini, bir grup rahibe tekrardan cadıların yönetimi ele geçirmesini istemektedir. İşin bu politik kısmında ise üç cadı kız kardeş sıkışıp kalmıştır. 

Cate, Maura ve Tess’in başı büyü güçleriyle dertte. Eğer bir cadıysanız, cadılığın yasak olduğu, en ufak bir şeyde kadınların büyücülükle suçlanarak hapse atıldığı bir ortamda iseniz başınız ciddi anlamda belada demektir!

Ortada bir de kehanet dolaşmaktadır. Peki bu kehanet cadı kız kardeşleri nasıl etkileyecektir?
Kitabımız, üç kitaplık serinin ilk kitabı. Ama her kitapta bir kardeşin hikayesinin anlatıldığını düşünmeyin. Seri, bir önceki kitabın devamı şeklindedir. 

Seri Sıralaması

1. Günahkar Doğan
2. Lanetli Yıldız
3. Sisters' Fate

Seriye devam edeceğim. Herkese bol kitaplı günler!!!


5 yorum:

  1. Merhaba serinin 3. kitabı Türkiye'de daha basılmadı değil mi?Bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yayınevi seriyi bıraktı diye biliyorum :(

      Sil
  2. MERHABA ÜÇÜNCÜ SERİ BANA İNGİLİZCE OLSADA GEREKLİ NASIL TEMİN EDERİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, üçüncü seri derken serinin üçüncü kitabı demek istediniz sanırım :) İngilizce olarak internet sitelerinden sipariş verebilirsiniz.

      Sil
  3. 2 .kitabı okudum canım ozetlermisin
    Buna benzer seri olmayan kitap tavsiye varmi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...