13 Aralık 2013 Cuma

Anita Blake, Vampir Avcısı #10: Zincirlenmiş Narkissos - Laurell K. Hamilton



Kitap Adı: Zincirlenmiş Narkissos
Kitabın Orijinal Adı: Narcissus in Chains
Yazar Adı: Laurell K. Hamilton
Seri Adı: Anita Blake, Vampir Avcısı Serisi
Seri Sıralaması: 10/22
Türü: Yetişkin, Fantastik, Macera
Yayınevi: ArtemisYayınları
Sayfa Sayısı:834
Basım Tarihi: Ocak/2010
Puanım: 5/5



Arka Kapak Yazısı: "Yüzümdeki ifade, belli, onu korkutmuştu. Zira kocaman açılan gözlerinde ve aşağılık yüzünde, dehşete benzer, insani bir an yakaladım."

Ben, Anita Blake. Canavar öldürüyorum. Gerçi gecenin bir vakti eve döndüğümde düşünmek istediğim son şey, işim ama Zincirlenmiş Narkissos Kulübünden bir leoparadam kaçırıldığı için düşünmek zorundayım. Dışarıda, istedikleri zaman şekil değiştirebilen suçlular ve doğaüstü yaratıkların mücadeleleriyle dolu, karanlık bir dünya var. Şehrin Vampir Efendisi Jean-Claudeu altı aydır görmediysem de şu anda -bedeli ne olursa olsun- yardımına ihtiyacım var. Biri kurtadamları hedef aldı. İkimiz birlikte onları kurtarmak zorundayız.
"Laurell K. Hamilton taptaze bir eğlence sunuyor. Olağanüstü anlatımı tek kelimeyle ifade edilebilir: Zirvede!" -Jayne Ann Krentz
"Bu kadar üretken bir hayalgücüne sahip bir yazar daha önce hiç okumadım!"
-Diana Gabaldon

 Yorumum: Anita’nın hayatına karışık diyorsanız bundan sonrası için kesinlikle kördüğüm diyeceksiniz. Anita artık leoparadamların Nimir-Ra’sı, kurtadamların Lupası ve şehrin baş vampirinin insan hizmetkarı. Bir de ölülerle iletişim kurma özelliğinden dolayı bir Nekromensır. 
 
Nimir-Ra ve Lupa’yı sürünün erkek liderinin kadın eşi, dengi olarak açıklayabilirim.

Önceki kitapları okuyanlar Anita’nın leoparadamalara sahip çıktığını bilirler. Nedenine gelince bir nevi sebep olduğu şeyi tamamlamak diyelim. Ve tesadüf odur ki şimdi karşısına leopardamların Nimir-Raj’ı yani sürünün erkek lideri olabilecek biri çıkar. Bu karakteri seriye daha başlamadan önce merak ediyordum. Karakterimizin adı Leoparadam Micah. Karakteri merak etme nedenim ise seride adının bir kitap olması (13. kitap). Micah tam da beklediğim gibi bir karakterdi. Anita’nın bir nevi vazgeçemeyecekleri arasında yerini aldı bile!

Richard ile olan durumdan biraz bahsedecek olursam orası tamamen karışık! Zaten Anita, kurtadamla ne zaman karışık olmayan bir an paylaştı ki? Bir kişi nasıl hem lupa hem de nimir-ra olabiliyor? Dahası her iki türe de ait olmaksızın bir insan dişisi? Durumu kabullenemeyen çatlak sesler de yok değil.Bu kısımları merakla okuyacağınızdan eminim. 

Ve Jean-Claude! Her şeye bir açıklaması olan şehrin güçlü baş vampiri. Ama bu kitapta JC bana çok fazla şeyi kabul ediyor gibi göründü. Bunu Anita’yı, Richard, Micah ya da bir başkası ile paylaşmasından dolayı yazmıyorum. Kızımızın her dediğini yapmasından, bir kere bile hayır diyememesinden , kendisini olaylar karşısında pasif tutmasından ve olmayacak bir şeye bile evet demesinden dolayı yazıyorum. 

Dikkat bu paragraf spoiler içerebilir!
Hele kitabın sonlarında doğru bir olay oldu ki nasıl ya dedim bir anda. Şimdi JC, Anita’nın bu istediğini de mi yapacak?

Bu kitap; Richard ile olan sorunlar, leoparadam Micah’ın ortaya çıkması ve JC tarafındaki bilinmezliklerle doluydu. Ama yazarımız boş durur mu? Tüm bu karmaşaya başka bir konu daha eklemiş ama o da ne konu! Şehirdeki likontrop türlerinin liderleri birer birer kaybolmakta. Türlerimiz o kadar çok ki: Ayıadam, tilkiadam, fareadam, kobradam, kuğuadam, arslanadam, kaplanadam vs. liste uzar gider. Tabi bu adamları bulma görevi de Anita’ya gelir! Kayıpların arkasındaki isim? :). 

Seri Sıralaması
1.      Suçlu Zevkler TIK TIK!!
2.      Gülen Ceset TIK TIK!!
3.      Lanetliler Sirki TIK TIK!!
4.      Kaçık Kafe TIK TIK!!
5.      Kanlı Kemikler TIK TIK!!
6.      Ölüm Dansı TIK TIK!!
7.      Yanmış Kurban TIK TIK!!
8.      Mavi Ay TIK TIK!!
9.      Karacamdan Kelebek TIK TIK!!
10. Zincirlenmiş Narkissos TIK TIK!!
11. Gökmavisi Günahlar TIK TIK!!
12. Şeytan Düşler TIK TIK!!
13. Leoparadam Micah TIK TIK!!
14. Ölümcül Dans
15. Harlequin-Ölüm Cezası
16. Karakan
17. Günah Adası
18. Flört
19. Kurşun
20. Hit List
21. Kiss the Dead
22. Affliction


Alıntılar:

“Eğer yeterince kanlı olmazsa savaşa girmekten kimse korkmaz.”
*****
“Anita Blake, olağandışı yaratıklı köyün kavalcısı.”
*****
“Bence ma petite, sen erkekleri hala anlamamışsın. Pek çok erkek, eğer bir kadınla mutlu olamazsa o kadından vazgeçer. Ama eğer başka bir erkek o kadına sahip olmak isterse, erkek birden kadını hala istediğini fark eder.”
*****
“Gerçek mutluluk, kim olduğunu, ne olduğunu bilmekte ve bunu kabullenmekte yatar.”
*****
“Kalp ne istiyorsa onu ister Dolph. Kimse hayatını daha karışık hale getirmek istemez, öylece oluverir. Bunu isteyerek yapmazsın ve bunu sevdiklerini üzmek için de yapmazsın. İşler bazen o yöne kayar.”

Kitapta birçok şey kördüğüm ama ipin de bir ucu var değil mi? Ve bu uç Anita’da. Olaylar teker teker çözülür ve macera son hız devam ederken kitabı elinizden bırakamayacaksınız. 

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...