21 Aralık 2013 Cumartesi

OKK 22. Blog Tur: Ateşböceği Yolu - Kristin Hannah, YORUM




Kitap Adı: Ateşböceği Yolu
Kitabın Orijinal Adı: Firefly Line
Yazar Adı: Kristin Hannah
Seri Adı: Ateşböceği Serisi
Seri Sıralaması: 1/2
Türü: Aile, Dram
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 624
Çıkış Tarihi: 2009
Puanım: 3,5/5



Arka Kapak Yazısı: "Bu muhteşem romanın sayfalarını çok hızlı geçmek istemeyeceksiniz. Kapıyı kilitleyin, telefonunuzu kapatın, ve yanınıza bir paket mendil alıp koltuğunuza yerleşin. (Sonra uyarmadı demeyin.) Kristin Hannahdan başka hiç kimse kadınların dostluğunu tüm acısı, tatlısıyla bu kadar güzel yazamazdı.
Harika bir yazar."
Susan Elizabeth Phillips


"Ateşböceği Yolunda Kristin Hannah sevgi ve sadakat üzerine keskin ve unutulmaz bir roman yazmıştır."
Jacquelyn Mitchard


"Kristin Hannah 70 ve 80lerin heyecanını ve enerjisini ortaya sermektedir ve bunu öyle bir derin seviyede yapmaktadır ki okuyucuları iki kadın arasındaki dostluğun tam kalbine taşıyor.
Ateşböceği Yolu bir şaheser."
Elin Hilderbrand


"Hayatımızdaki en önemli şeylerden biri olan ebedi dostluk üzerine dokunaklı, enfes bir roman."
Elizabeth Buchan


"Ateşböceği Yolu okumayı neden sevdiğimizi bize bir kez daha hatırlatıyor."
Patricia Gaffney

Yorumum: Ateşböceği Yolu, yüreğinize dokunacak ve sizi ağlatacak bir kitap. Aile-dram türünü sevmem ve bu kitapları da okumayı pek tercih etmem. Okuyacaksam da “Kristin Hannah” gibi yazarları tercih ederim. Ateşböceği Yolu’nu ilk çıktığı zamanlar okumuştum. Daha sonradan da anlatım bakımdan çok beğendiğim fakat tür olarak benle bağdaşmadığı için yazarı okumayı bırakmıştım.


Tully ve Kate çok yakın iki arkadaş. Arkadaşlık ilişkileri pek bir inişli çıkışlı ki bunun en büyük sebebi Tully’nin bencil ve kıskanç davranışları. Kate’inde kendinden fazla ödün vermesi de etken tabi.

Kitapta bir Tully’nin bencilliklerine kızdım bir Kate’in Tully’e kızamamasına. Tully, kariyerini seçerken, Kate evlenip ev hanımı olma yolunu seçer. Ama Tully hiç durur mu, o zamanlar bile düşüncesiz hareketlerine devam eder. Dile getiremese de içten içe Kate’i kıskanır, onun hayatına ve çocuklarına müdahale eder. Tully’nin bu davranışlarına örnek çok, liste uzun. Önemli olan Kate’in dur ne zaman diyebileceği.

Bana hitap etmese de aile – dram türünü severlerin çok sevebileceği bir yazar Kristin Hannah. Çünkü bu kitap yazarın ülkemizde çıkan ilk kitabı ve Ateşböceği Yolu’nu seven her okuyucu yazarı takibe almıştır. Türü seviyorsanız bu kitap kaçmaz. 

Herkese bol kitaplı günler.


2 yorum:

  1. Tully'den nefret ediyorum. Kendini düşünen bencil birisi o. Annesi ilgisiz bir bağımlı diye kendini acındırıp durdu. Kate'in herşeyini elinden aldı. Sevdiği adamı bile almaya çalıştı. Herkes Tully'e hayranlıkla bakarken Kate hep yalnızdı. Herkes Tully'nin yanında olmak isterken kimse Kate'i düşünmedi. Kate'in kızı bile ona özenirken Kate'i kimse umursamadı. Kate öldüyse Tully yüzünden öldü. O bu kadar üzülmeyi ve yorulmayı hak etmedi. Kate öldü ama Tully ve Kate'in çocuklarıyla eşi hayata devam etti. Ondan sonrada Kate'i düşündüklerini sanmıyorum hepsi bir aile olmuştur kesin. Ben sadece Kate'e ve saflığına üzülüyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...