29 Kasım 2013 Cuma

Two Dukes of Wyndham Serisi: Kayıp Dük - Julia Quinn



Kitap Adı: Kayıp Dük
Kitabın Orijinal Adı: The Lost Duke of Wyndham
Yazar Adı: Julia Quinn
Seri Adı: Two Dukes of Wyndham
Seri Sıralaması: 1/2
Türü: Historical Romance, Aşk
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 366
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 3,5/5



Arka Kapak Yazısı: Jack Audley bir hayduttur. Bir zamanlarsa asker. Ve her zaman bir çapkındır. Hayatta en son istediği şeyse, yüzlerce kişinin hayatından ve kadim bir mirastan sorumlu bir asilzade olmaktır. Fakat soylu Wyndham Ailesi’nin uzun zamandır kayıp oğlu olduğu ortaya çıkınca, kaygısız hayatı bir anda sona erecektir. Eğer gayrimeşru olmadığını da kanıtlarsa, o zaman kendisini hiç istemediği bir konumda bulacaktır: Wyndham Dükü.

Grace Eversleigh son beş yılını, dul Wyndham Düşesi’nin refakatçisi olarak, didinerek geçirmiştir. Günlük rutininde çok az değişikliklerin olduğu, asla takdir edilmediği bir iştir bu…ta ki Jack Audley, kendinden emin gülümseyişi ve tatlı çekiciliğiyle bir anda hayatında belirlene dek. Jack, “hayır”ı cevap olarak kabul etmeyen bir erkektir ve Grace onun kollarındayken kesinlikle hayır demek isteyen bir kadın değildir. Ancak ortada bir sorun vardır: Jack gerçek dükse, o zaman o sahip olamayacağı tek erkektir.

Yorumum: Epsilon Yayınevi, Bridgerton serisinin bitmesi ile birlikte yazarın yeni serisine başladı. Bu seri, Wyndham ailesine aittir ve sadece iki kitaptan oluşmaktadır.

Dul Wyndham Düşesi nam-ı diğer yaşlı yarasının gelecekte Dük olmasını istemediği torunu varis olmuştur. Büyükanne ve torun hiç anlaşamamaktadır, arayı bulmakta refakatçi Grace’e kalmaktadır.
Bir gün, hiç beklenmedik bir olay olur ve Düşes, Jack Audley ile tanışır. Jack, Düşesin bundan otuz yıl önce ölen biricik oğlu John’a çok benzemektedir. Şaşkına dönen Düşes, sen benim torunumsun diye tutturur! Tabi o zamanlar DNA testi denen şey icat olmadığından ölen John’un portresiyle Jack’in dış görünüşü bolca karşılaştırılır.

Jack’in derdi Dük olmak, mal – mülk değildir. Tek derdi büyükannesi farz edilen kadının refakatçisidir! Bakalım Grace, Jack’e göz kırpacak mıdır?


Julia Quinn, benim sevdiğim yazarlardandır ve yarın kitabı çıksa koşa koşa yine gider alırım. Ama genel olarak hikayeyi beğenmekle birlikte tarz olarak yazara pek benzetemedim. Yazarın her zamanki nüktedanlığı, hazır cevap diyalogları ya da atışmaları yok denecek kadar azdı. Bu saydıklarımı biraz Jack yapıyordu ama tek karakterle de bu iş olmamıştı. Belki de yazarın tüm kitaplarını okumuş biri olarak, Bridgerton serisinin etkisinde kalmış, o tarz bir aile ilişkisi de beklemiş olabilirim. Olaylar çok çabuk ilerledi, pat pat hemen oldu bitti sanki. Kitabı tavsiye etmek konusuna gelince; eğer yazarı seviyorsanız, biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz ama kitaplığınızda olması açısından okuyabilirsiniz. Yazarla tanışmamış iseniz, ilk bu kitabı değil de yazarın diğer kitapları ile başlamanızı öneririm.

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...