2 Kasım 2013 Cumartesi

Okuyan Kızlar Kulübü Gölge Varlıklar İncelemesi: Nefes #2 - J. K. Beck, Yorum




Kitap Adı: Nefes
Kitabın Orijinal Adı: When Pleasure Rules
Yazar Adı: J. K. Beck
Seri Adı: Gölge Varlıklar Serisi
Seri Sıralaması: 2/6
Türü: Yetişkin Fantastik, Aşk, Polisiye
Yayınevi: Arunas Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 520
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 4,5/5



Arka Kapak Yazısı: Heyecan dolu, doğaüstü bir aşk hikâyesi!

Derin bir nefes aldı, koku ve acı onu, sadece öldürmenin önemli olduğu sıcak ve tanıdık olan karanlığa itiyordu

Serinin ilk kitabı Davet ile birlikte içine girdiğiniz Gölge Varlıkların dünyasına yapacağınız ikinci yolculuğunuzda, soluksuz okuyacak, aşka doyacak, tahrik olacaksınız.

Yedi masum insan, Los Angeles sokaklarında vahşice öldürüldü, ama Gölge İttifakının elinde ne şüpheli ne de kanıt var. Ceset sayısı arttıkça, kurt adamlar ve vampirler arasındaki eski kan davası patlamaya yaklaşıyor.

Vampirler ve kurt adamların uzun süren savaşları, yarı iblisler, ruh emiciler ve ölümcül lanetler... Aşk, kan, cinayet ve ruh...

Yorumum: Hikayemiz bir sukkubus (ruh çalan) olan Lissa ve bir kurtadam olan Rand hakkındadır. Sukkubus; gösterişli ve çekici, erkekleri baştan çıkartarak onların ruhunu alan bir iblistir. Ruh alamadığı zaman ise zayıflamakta ve yaşaması için ruh çalması gerekmektedir. Ancak ruh çalarken, ruhunun bir parçasını aldığı kişinin beynine girmesi kesinlikle yasaklanmıştır. Bunu yapan sukkubuslar, Doğaüstü Olaylar Birimi tarafından cezalandırılmaktadırlar.


Lissa ve Rand ilk görüşte birbirlerinden etkilenen iki gölge varlık! Sukkubuslar aşık olamaz ve Rand, Lissa’nın bir sukkubus olduğunu bile bile ona gönlünü kaptırmaya niyetli değil. Çünkü kurtadamamız, Lissa’nın kendisini büyüsü ile etkilediğini düşünmektedir.

Lissa, kurallardan birkaç tanesini çiğnemiştir. Şimdi DOB, o çiğnediği kurallar için kendisinden Rand’ın aklına girmesini istemektedir. Hem yasakla hem de kendi işin için kuralları boz! DOB’a bu ve üçüncü kitapta bayağı bir sinir olmuşluğum var anlayacağınız.
 


Lissa, bir yandan kendini kurtarmaya çalışmakta bir yandan da Rand’dan hoşlanmaktadır. İşin içine duygular girdiğinde kızımız profesyonel davranışlar beklemeyin hiç. Cesetlerin sayısının artması da cabası! Ölümlerin arkasında vampirler mi, kurtadamlar mı yoksa başka bir doğaüstü varlık mı vardır?

Gölge Varlıklar serisinin ikinci kitabı Nefes’i ilk kitaba göre daha başarılı buldum. İlk kitapta okurken anlama açısından ufak eksiklikleri vardı. Bir şeyler tam değil gibi gelmişti ama ikinci kitapta yazarın kendini geliştirdiğini düşünüyorum.

Bu seriyi çok sevdiğim GeceYarısı serisine benzettim. Özellikle bu kitaptaki birkaç olay benzemektedir. Yalnız bu beni olumsuz anlamda etkilemedi. Aksine sevdim seriyi!

Seri tavsiyemdir. Herkese bol kitaplı günler!!!


İnceleme yapmamız için OKK’ye kitabı gönderen ARUNAS YAYINCILIK’a teşekkür ederiz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...