7 Kasım 2013 Perşembe

Okuyan Kızlar Kulübü Gölge Varlıklar İncelemesi: Tutsak #3 - J. K. Beck, Yorum




Kitap Adı: Tutsak
Kitabın Orijinal Adı: When Wicked Craves
Yazar Adı: J. K. Beck
Seri Adı: Gölge Varlıklar Serisi
Seri Sıralaması: 3/6
Türü: Yetişkin Fantastik, Aşk, Polisiye
Yayınevi: Arunas Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 391
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 5/5




Arka Kapak Yazısı: Şehvet ve gizemi hiç bu kadar yakın hissetmediniz!

"Havvanın dokunuşu ile yıkım gelecek. Yerden yükselen üçüncü, güçlü ve değişmiş kişi, gölgelerin kural sütunlarını yıkacak ve çalınmış olanı geri alacak."

Vampire yaptıkları yüzünden idam edilmiyordu, gelecekte yapabileceklerinden korktukları için bu odadaydı. Onları korkutmuştu ve bu yüzden onu öldüreceklerdi...

Petra Lang 26 yaşındaydı ve hayatı boyunca lanetiyle yaşamak zorunda kalmıştı. Dokunduğu kişileri canavara çevirmesine neden olan laneti, âşık olmasına da engel olmuştu.

Nicholas Montegue, dünyada geçirdiği bin yıl içerisinde tek bir kadına âşık olmuş, ancak ihanetini unutamadığı için başka bir kadının hayatına girmesine izin vermemişti. New Yorkta geçirdikleri bir gece, ikisinin de hayatını sonsuza kadar değiştirecekti.

Ölümsüz seri Gölge Varlıkların üçüncü kitabı Tutsak; tüm ihtirası, şehveti, karanlığı ve ihtişamıyla sizi derinden sarsacak.


  
Yorumum: Serinin Türkçe’ye çevrilen kitapları içinde en güzel ve en özgün olanıydı. Yazarın tarzını severek takip ettiğim Lara Adrian’a benzetiyorum ama bu kitapta J. K. Beck tamamen kendi tarzını oluşturmuş diye düşünüyorum.

Karakterlerimiz diğer kitaplarımızdan tanıdık. Vampirimiz avukat olan Nick ve kızımızda cadı gibi bir şey. Aslında Petra kendini insan olarak tanıtmakta ancak büyü yeteneği ve kendi anlatımıyla korkunç bir laneti vardır. Peki nedir bu lanet? Kızımızın, dokunduğu kişiyi canavara çevirmek gibi bir özelliği vardır. Bu nedenle Petra, kimseye dokunmadan , gizli saklı kendi dünyasında yaşamaktadır.


İkilimizin yolları ikinci kitapta kesiştiği için bu konuya değinmeyeceğim ama Nick’in amacı Petra’nın üstündeki laneti kaldırmaktır (Nick’in bu amacı Petra’nın dışında bambaşka bir nedene dayanmaktadır. Okurken bu kısımlardan eminim sizde etkileneceksiniz!).  Kızımızın da bu dünyada lanetten kurtulmaktan daha çok istediği bir şey yoktur! İkilimiz maceraları sırasında birbirinden etkilenmektedir ancak Petra’ya dokunulmaması her iki tarafı derinden sarsmaktadır.

Seriyi severek okudum ve yetişkin fantastik seven okurlara tavsiyemdir!

İlk kitap Davet ve ikinci kitap Nefes yorumlarıma da bakabilirsiniz.



İnceleme yapmamız için OKK’ye kitabı gönderen ARUNAS YAYINCILIK’a teşekkür ederiz. 




Herkese bol kitaplı günler!!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...