1 Kasım 2013 Cuma

Drizzt Efsanesi #1: Kara Elf Serisi, Anayurt - R. A. Salvatore



Kitap Adı: Anayurt
Kitabın Orijinal Adı: Homeland
Yazar Adı: R. A. Salvatore
Seri Adı: Kara Elf Serisi, Drizzt Efsanesi
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Genç-Yetişkin Fantastik
Yayınevi: Laika Yayınları
Sayfa Sayısı: 315
Çıkış Tarihi: 2010 (2. Basım)
Puanım: 4,5/5



Arka Kapak Yazısı: Bildiğimiz yerlerden uzakta, farklı bir boyutta, tanımadığımız akıllı ırkların; Kara Elflerin yaşadığı karanlık bir yer; Menzoberranzan...

Soylu evin prensi; Drizzt DoUrden. Kendi ırkında olmayan bir şeyler arıyor. Dürüstlük, bağlılık, paylaşmak gibi insana ait şeyler... Bu bir yolculuk hikayesi... Unutulmuş diyarlarda, anayurdunda bulamadığı, görmediği ama hissettiği şeylerin peşinde koşan Drizzt DoUrdenin yolculuğunun hikayesi...

Yorumum:Herkese merhaba!! Bu yazım gözde kitap serilerimden biri olan Unutulmuş Diyarların ilk kitabı hakkında. Unutulmuş Diyarlar serisi; bir çok seriden ve yine bir çok yan seriden oluşmaktadır. İlerleyen günlerde seri sıralaması hakkında yazımı sizlerle paylaşacağım.

Seriye başlamadan önce, okuma sırasını, neyin ne olduğunu araştırdım. Şimdi iyi ki öyle yapmışım diyorum çünkü anlamak açısından biraz araştırılıp öyle okuması gereken bir seri.

R. A. Salvatore, Tolkien gibi tamamen farklı ırklar ve dünya yaratmıştır. Efsanevi Drizzt Do’Urden’in doğumuyla başlayan kitapta kurallar, Menzoberranzan, ırklar, hiyerarşi hakkında çok şey öğreniyorsunuz. Yakın bir zamanda, Unutulmuş Diyarlar, Karanlıkaltı hakkında geniş bir inceleme yazısı yazacağım.

 Kitapta adı geçen önemli evlerin ve yerlerin konumu.

Kitabı okurken en başta harita olduğunu unuttum, sonra tekrar fark ettim ama böylesi daha iyi olmuş. Adları geçen evleri, yerleri daha iyi görüp anladım.






Drizzt Do’Urden doğduğunda Saygıdeğer Malice (annesi) tarafından büyütülmesi için ablası Vierna’ya verilmiştir. Vierna, ablası Briza kadar zalim olmasa da Drizzt büyürken birçok cezaya maruz kalmıştır. Belli bir yaşa geldiğinde Malice’nin Drizzt hakkında başka planları vardır ancak Drizzt’in de kendine göre değişik yetenekleri vardır. Kitabın bundan sonraki kısımlarında bol bol macera sizleri beklemekte!


Karanlığın içinde bir aydınlık olan Drizzt’den beklenen, zalimlik ve düşman görülen her şeyi öldürmesidir! Drizzt için,  Kara elflerin bu karanlık, kötülük ve entrika dolu dünyasında kendi iç dünyasının güzelliğini korumak hiç de kolay değildir.

Drizzt’in ilginç yaşamını öğrenmek ve bu değişik dünya ile tanışmak istiyorsanız kitabı alın okuyun derim!

Herkese bol kitaplı günler!!!

12 yorum:

  1. Bu seriyi ben de okumak istiyorum ^^ Girift bir seri, o nedenle inceleme ve sıralama yazını heyecanla bekliyorum, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim ikiz :)) Serinin devamının yorumları, inceleme ve sıralama yazım yakında!! :)))

    YanıtlaSil
  3. bende bu kitabı okumak istiyorum fakat artık satışı yok sanırım ... hiç bir yerde bulamıyorum... 😭

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben geçen hafta DR'da gördüm ve internette çeşitli kitap alışveriş sitelerinde de var. Oralardan bulabilirsiniz.

      Sil
  4. Merhaba ,

    Bende bu kitaba bugün başlayıp yine aynı gün içerisinde bitirenlerdenim. Tek kelimeyle harikaydı. Uzun süredir elimde olup da bu kadar geç okuduğuma kızıyorum kendime şuan. İnsan bu kitabı okuyanlara bir sempati duyuyor. O kadar farklı bir yapısı , anlayışı var ki. Genellikle bizler hep iyilerin tarafını okuruz ve onlara karşıdan gelen kötülüğün silüetini görerek tedirgin oluruz. Bu sefer ise tam tersini yaşamak inanılmaz zevk verdi bana. Kötülüğün mekanizmasının içerisinden , tüm dünyanın korktuğu drow toplumundan dışarıya bakmak ve kötülüğü tatmak , neler hissettiklerini ve hissettirdiklerini bilmek tamamen farklı bir bakış açısı. Ve bu kötülüğün içerisinde tertemiz bir tohumun meydana gelip etrafına farklı bakabilmesi. Nedense insanın bu kitap hakkında daha fazla laklak yapası geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kesinlikle katılıyorum size. İlk okuduğumda ben de aynısını düşünmüştüm. Neden geç başladım ben bu seriye diye. Yazarın bizi farklı bir bakış açısına yönlendirmesini sevdim. Özellikle örümcek kraliçenin kötülüğü, yapılanlar, yapılacaklar... Ve tüm bunların içinde tertemiz bir kara elf.

      Sevdiğim bir kitap hakkında saatlerce konuşabilirim ki bu da o kitaplardan biri :))

      Sil
  5. serinin en mükkemel kitabı AnaYurt..

    YanıtlaSil
  6. 8 martta kadın erkek ilişkileri bağlamında incelediğim seri. Beni özellikle etkileyen kadın egemen toplumda erkeklerin durumu olmuştu seride.

    http://kanvekuller.blogspot.com.tr/2015/03/kara-elf-uclemesi-kadn-erkek.html

    YanıtlaSil
  7. ra salvatore ve margaret weis gibi yazan kimse yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epik fantastik türünde benimde çok sevdiğim yazarlar.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...