19 Ağustos 2014 Salı

Cehennem Makineleri #3: Mekanik Prenses - Cassandra Clare



Kitap Adı: Mekanik Prenses
Kitabın Orijinal Adı: Clockwork Princess
Yazar Adı: Cassandra Clare
Seri Adı: Cehennem Makineleri
Seri Sıralaması: 3/3
Türü: Fantastik, Macera, Genç-Yetişkin
Yayınevi: ArtemisYayınları
Sayfa Sayısı: 678
Basım Tarihi: Ağustos/2013
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Gölge Avcıları yok olmanın eşiğine sürüklenirken tehlike ve ihanet, sır ve cazibe, aşk ve ölüm birbirine karışıyor!

Tessa Gray mutlu olmalıydı. Ne de olsa bütün gelinler mutludur, öyle değil mi? Ancak Tessa, Jem Carstairs'la evlenmeye hazırlanırken Londra Enstitüsü'ndeki Gölge Avcıları'nın başları büyük beladaydı. Mortmain, acımasız otomatlardan oluşan Cehennem Makineleri ordusunu, Gölge Avcıları'nı yok etmek için kullanmayı planlıyordu. Planını tamamlamak için de son bir şeye ihtiyacı vardı: Tessa Gray'e.

Enstitü başkanı Charlotte Branwell, Mortmain'i bulup onu durdurmak için her şeyi göze almıştı. Fakat Mortmain, Tessa'yı kaçırmıştı ve genç kıza aşık iki adam, Jem ve Will, onun için savaşmaya hazırdı. En yakınları Tessa'yı Mortmain'in kurtarmaya çalışırken, genç kız, kurtuluşun yalnızca kendi elinde olduğunu anlayacaktı.

Ancak Tessa, melekleri kontrol etme gücüne sahip olsa bile, acımasız bir orduyla tek başına mücadele edebilir miydi?

Yorumum: Cehennem Makineleri serisinin son kitabı Mekanik Prenses’i okurken bazı kısımları çok sevdim bazı yerleri ise maalesef ki sevemedim. Yazara şaşırıp kaldığım bölümler olduğu gibi sinirlendiğim zamanlarda oldu.

Tessa, Jem ile nişanlı olduğundan dolayı beraber çok fazla vakit geçirmektedirler. Will ise aşkını kalbine gömmüş olarak ikiliyi uzaktan seyretmektedir. Will’in vicdanı Jem, zaafı Cecily ve kalbi de Tessa’dır artık. 

Cehennem araçları acımasızdır.
Cehennem araçları pişman olmaz.
Cehennem araçları sayısızdır.
Cehennem araçları hiç durmaz.

Mortmain’in otomatları, tüm gölge avcısı dünyasını korkutmaktadır. Bu ölüm saçanlar makineleri durdurmanın tek yolu sahibini öldürmektir ki bu da hiç kolay değildir. 

Bir adam babasının katili ile aynı gökyüzünün altında yaşayamaz. Gölge Avcıları’nı gökyüzünün altından sileceğim. Onlar artık dünyada yaşamıyor olacak.

Hele ki Mortmain onlardan ölesiye nefret ederken ve elinde bu kadar güçlü makineler varken bunu yapmak çok daha zor olacaktır.


Kitabın bu kısımlarına bayıldım. Otomatlar, büyü, Tessa’nın durumu, Konsolos, Sessiz Kardeşler… İşte işin bu fantastik kısmı harikaydı! Bir de yazarın tek Tessa, Jem ve Will üçlüsüne yönelmemesini yan karakterlerinde duygularına yer vermesini sevdim.

Cehennem Makineleri Seri Sıralaması
1.      Mekanik Melek - Clockwork Angel
2.      Mekanik Prens - Clockwork Prince
3.      Mekanik Prenses - Clockwork Princess

Ölümcül Oyuncaklar Seri Sıralaması
1.      Kemikler Şehri – City of Bones
2.      Küller Şehri – City of Ashes
3.      Camlar Şehri – City of Glass
4.      Düşmüş Melekler Şehri – City of Fallen Angels
5.      Kayıp Ruhlar Şehri – City of Lost Souls
6.    Cennet Ateşi Şehri -  City of Heavenly Fire 

Aşk bölümlerine gelirsek buraları hiç beğenmedim. Evet Tessa iki erkek arasında kaldı ama benim için ne Jem bir adım öndeydi ne de Will bir adım arkada. Kısaca kız hangisini seçerse kabulümdü. Ama o epilog kısmı yok mu? Bana göre resmen kitap katledilmişti! Sanırım yazar tamamen mutluluğa odaklanmıştı ama bende bu durum geri tepti. 

Serimiz ne yazık ki bitti. -_- Ölümcül Oyuncaklar’da kaldığım yerden devam.


Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisini dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!
 
Herkese bol kitaplı günler!!

6 yorum:

  1. Bu seriyi seviyorummmmmmmmm

    YanıtlaSil
  2. mutsuz sonlamı bitiyor peki ? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyucuyu şaşırtacak bir son diyelim :)

      Sil
    2. bence şaşırmak bayağı bir hafif kalır

      Sil
  3. bu kitabı bayağı sinir bozucu aslında Tessa yı hiç sevmiyorum Will ve J em in yeri bambaşka tabi ama benim için hiçbir kitap ve hiçbir aşk ROZA VE DİMİTRİYİ GEÇEMEZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cassandra Clare okuyucuyu şaşırtacak diye bazen saçmalayabiliyor. Karakterleri seviyorum ama Roza ve Dimitri'yi ayrı bir seviyorum <3

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...