1 Ağustos 2014 Cuma

Günahın Esiri - Anna Campbell



Kitap Adı: Günahın Esiri
Kitabın Orijinal Adı: Captive of Sin
Yazar Adı: Anna Campbell
Türü: Historical Romance, Aşk
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Sayfa Sayısı: 414
Basım Tarihi: Temmuz/2010
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: İlk kitabı Mahrem'le Epsilon okurlarının beğenisini kazanan Anna Campbell'den müthiş etkileyici, çarpıcı, güçlü ve romantik bir aşk hikayesi daha...

"Tek kelimeyle romantik."
-Eloisa James-

"Okuyucular birbirine derinden aşık, muhteşem iki karaktere bayılacaklar.
-Publishers Weekly -

Hindistan'da tutsak edilen İngiliz casusu Sir Gideon Trevithick ülkesine döndüğüne ulusal kahramandır. Bir yıl boyunca işkence gören Gideon insanlarla ilişki kurmakta güçlük çekmeye başlamış ve içine kapanmıştır. Ancak çok zor durumda olan Lady Charis Weston ile karşılışınca, duyduğu ilgi ve kalmasını istemeyen ve onu şiddet uygulayarak istemediği bir adamla evlenmeye zorlayan üvey ağabeylerinden kaçmaktadır.

Gideon bir yandan Charis ile aralarındaki yakınlaşmaya karşı koymaya çalışır çünkü güzeller güzeli Charis'in kendisi gibi travmalar yaşamış, bunların etkisinden kurtulamamış bir adamdan çok daha iyisini hak ettiğini düşünmektedir. Bir yandan da genç kızı kurtarmanın tek yolunun onunla evlenmesi olduğunun farkındadır.

Yorumum: Birçok yerde yazdığım gibi tarih aşk romanlarında yeni gözde yazarım Anna Campbell. Özellikle klişelerden uzak yazması, olayların gerçeklik payı ve hikayenin ilerleyiş şekli Anna’yı diğer yazarlardan ayrı bir yere koymama neden oldu.

Günah’ın Esiri, yazarı çok seven blog ikizimin hediyesi. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum *_*

Charis, üvey ağabeylerinin elinden kaçmış, yaralı bir genç kızdır. Ağabeyleri onu reşit olmadan önce bir adamla evlendirmek istemektedirler. Genç kız karşı çıkınca da ona şiddet uygulamışlardır. Daha fazla dayanamayan Charis de çareyi kaçmakta bulmuştur.


“Yardıma ihtiyacın olduğunun farkındayım.”
“Neden umurunda olsun ki? Beni hiç tanımıyorsun.”
“Bu doğru.  Ama benim atımın ahırını seçmiş olman, beni de seçtiğin anlamına gelir.”

Bir handa ahıra saklandığında onu bulan adam – Gideon – Charis’i içinde bulunduğu durumdan kurtarmaya kararlıdır. Ancak ne yaparsa yapsın genç kız ise ona güvenmemektedir.

Gideon, Hindistan’da casusluk yaparken yakalanmış ve esir alınmış bir lorddur. Kurtarıldıktan sonra fiziksel olarak bir şeyi olmasa bile psikolojik olarak çökmüş durumdadır. Ve en önemlisi bir başkasına dokunamamaktadır ki aynı şekilde kendisine dokunulmasına da izin vermemektedir.
Ancak bu güzeller güzeli genç kız gün geçtikçe Gedion’un dengesini bozmaktadır. Birlikte geçirdikleri zaman arttıkça Charis’den uzakta durmak imkansız bir hale dönüşmektedir. 

“Charis, sana yalvarıyorum, bunu zorlama. Biliyorum, istediğim şey, zalimce. Ama boş vaatlere kapılmana izin vermek daha acımasız olur. Sonunda, ikimizi de mahvedeceksin.”
“Ya da ikimizi de kurtarabilirim.”

Genç kız Gideon’un durumunu öğrenince ona yardım etmeye karar verir. Ya genç adamın aşkına sahip olacak ya da ikisi de mahvolacaktır.

Kitaplarda genellikle, erkek karakterin kadın karakter peşinde koşmasını ve onu elde edene kadar uğraşmasını seviyorum. Günahın Esiri’nde ise tam tersi bir durum vardı. Ancak ben bunu sevdim! Gideon gibi yaralı bir ruhu anca Charis gibi inatçı bir kadın iyileştirebilirdi.

Herkese bol kitaplı günler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...