24 Temmuz 2014 Perşembe

Günaha Davet - Sylvia Day



Kitap Adı: Günaha Davet
Kitabın Orijinal Adı: Seven Years to Sin
Yazar Adı: Sylvia Day
Türü: Historical romance, Aşk, Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 399
Çıkış Tarihi: Mart/2013
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Yedi yıl önce, düğün arifesindeki narin Leydi Jessica Sheffield hiçbir masum genç kızın hayal edemeyeceği kadar ateşli bir manzaraya tanık olur. Şaşkına düşen ancak tuhaf bir şekilde heyecanlanan genç kadın, skandallarla dolu Alistair Caulfield hakkındaki sessizliğini koruyarak evliliğine adım atar. Ancak Caulfield'ın cazibesi genç kadının hayalinde ateş gibi yanarak en yasak rüyalarını süslemeye devam eder.

kalbini aşka açmaktan korkmayan genç bir erkek

Alistair, gözlerinde tutkunun ateşi yanan bu ciddi genç kızın cazibesinden kaçarak uzaklara gider. Ancak yıllar sonra Jessica denizaşırı bir yolculuk için genç adamın gemisine adım attığında, yedi yıldır bastırdıkları arzularının esiri olurlar. Eğer bu tutkuya teslim olurlarsa, birbirlerine kapılıp gideceklerdir...

Erotik, kışkırtıcı ve reddedilemeyecek bir davet.

"Sylvia Day kitabında sempatik karakterler yaratıp ustaca bir kurguyla bezemiş. Cüretkâr ve açık aşk sahneleriyle süslü bir kitap!"
Publishers Weekly

"Akıcı üslubu, harika karakterleri ve ilgi çekici sahneleriyle, ateşli ve seksi bir roman…"
Romantic Times

Yorumum: Sylvia Day, blog ikizim ve Pudramın sık sık bana önerdikleri bir yazardı. Kitabı bitirdiğimde söylediğim tek şey ‘Vayy be, dedikleri kadar varmış.’oldu. Yazarın tarzı, anlatımı, kitabın kurgusu çok hoşuma gitti. Tarihi aşk romanlarında, benim gözümde en fazla cüretkar yazan yazarlar Elizabeth Hoyt, Monica McCarty ve Nicole Jordan’dır. Sylvia Day ise bu üç yazardan bir tık daha erotik yazmıştı.

Blog ikizim benden çok önce okumuştu ama bir türlü yorumunu yayınlayamamıştı. Yorumu benimle yaptı, okumak için tık tık!!

Leydi Jessica, yedi sene önce tam da düğününe birkaç saat kala şahit olmaması gereken bir şey görmüştür. O günü ne bir başkasına söyler, ne de Alistar yani görmüş olduğu kişi ile konuşmuştur. Bu ikisinin arasında anlatılmaması gereken dile getirilmemiş bir söz gibidir. 


Aradan geçen zamanda Jess kocasını kaybetmiş ve Alistar’da uslanmaz bir çapkın olmuştur. Leydiye kocasından bir çiftlik evi miras kalmıştır. Onu çiftliğe götürecek kişi ise artık bir gemi sahibi olan Alistar’dan başkası değildir. 

“Geçmişime rağmen beni kabul edebilecek misin? O geçmişin ardında neler olduğunu görebilecek misin? Ben öyle olmasını istemesem bile dokunuşum seni lekeleyecek. Aynı zamanda sana zevk de verecek. Sana değerli olduğunu hissettirecek. Hayatta hiçbir şeyi seni istediğim kadar çok istemedim.”

Bir gemi, Jess, Alistar ve az sayıda mürettabat! Genç adamın istediği tek şey Jess’dir. Bu yedi senedir böyledir ve asla değişmemiştir. Şimdi ise Alistar’ın eline bir fırsat geçmiştir ki bunu en iyi şekilde değerlendirmek onun elindedir. Kısacası hedef Jess ve onu baştan çıkarmaktır!

Not: Kitapta başka bir çiftimiz daha vardı. Onların hikayelerini de ayrı okumak isterdim. Öncesi, bu kitapta geçen olayların daha ayrıntılı işlenmiş hali ve sonrası. Gerçekten tam anlamıyla aşık bir erkeğin hikayesiydi.

Sylvia Day’in tarihi aşk romanı türündeki kitaplarına devam edeceğim. Elimde olan diğer iki kitabı da çok merak ediyorum.

Günaha Davet, yetişkinlere önerebileceğim bir kitaptı. Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...