21 Nisan 2013 Pazar

The Bridgerton Serisi: Biz Evleniyoruz - Julia Quinn



Kitap Adı: Biz Evleniyoruz
Kitabın Orijinal Adı: On The Way To The Wedding
Yazar Adı: Julia Quinn
Seri Adı: Bridgerton Serisi
Seri Sıralaması: 8/8
Türü: Historical Romance
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 453
Çıkış Tarihi: Mart/2013
Puanım: 3/5



 Kapak Yazısı: GARİP BİR ŞEY OLDU... Tanıdığı bütün adamların aksine, Gregory Bridgerton gerçek aşka inanmaktadır. Ve hayallerinin kadınını bulduğunda, onun doğru insan olduğunu bir anda anlayacağından emindir. Başına da tam olarak bu gelmiştir. Fakat... Bu kadın, doğru kişi değildir. Hatta, nefes kesici Bayan Hermione Watson başkasına âşıktır. Ama en iyi arkadaşı Leydi Lucinda Abernathy, Hermioneyi feci bir birliktelikten kurtarmaya karar verir, böylece Gregoryye onun kalbini kazanması için yardım etmeyi teklif eder. Ama bu esnada Lucy âşık olur. Hem de Gregoryye. Fakat... Lucy nişanlıdır. Ve amcası onun nişandan caymasına izin verecek gibi görünmez. Gregory kendine gelip, doğru kişinin keskin zekâsı ve insanın içini açan gülümsemesi ile kalbine şarkılar söyleten Lucy olduğunu anlayınca bile... Böylece, düğün yolunda, gelini öpme vakti geldiğinde, sunakta duran kişinin yalnızca kendisi olmasını sağlamak için Gregorynin her şeyini riske atması gerekmektedir...



Yorumum: Ve nihayet bir serinin daha sonuna geldik! Seriyi yaklaşık dört seneden beri takip etmekteyim ve bu nedenle son kitaptan çok fazla şey bekliyordum. Tam düşündüğüm gibi olmasa da kitabın son kısımlarını beğendim ama aynısını tamamı hakkında diyemeyeceğim.
Julia Quinn favori yazarlarımdandır. Hani derler ya ne yazsa okurum diye benim için işte öyle bir yazardır. Ancak son kitabını konu itibari ile pek beğenmedim. Çeviri ve diyaloglar güzel, tam da JQ’dan beklenilecek tarzdaydı.

Kitabın konusunu beğenmememin nedeni Gregory’nin bir anda aşık olması. Önce Hermione’ye aşık oluyor ki aşkından ölecek durumlarda etrafta gezinmektedir. Hermione’nin en yakın arkadaşı Lucy ikilimizi bir araya getirmek için Gregory’e yardım etmektedir. Ama bu sırada kendisine itiraf edemese de Gregory’e aşık olmuştur. Sonra aradan geçen bazı olaylar sonucu Gregory aşkını kalbine gömmek zorunda kalır ve okuyucu şimdi erkek karakterimiz acı çekecek diye düşünürken Gregory gider Lucy’i öper! Hem de olayların üzerinden bir-iki saat anca geçmiştir. Ve tabiî ki de Lucy’e aşık olur!

Kitapta bu konu ile ilgili şu cümleler geçmektedir:

“Ne çemberdi ama! Hermione, Bay Edmonds’a aşıktı; Bay Bridgerton, Hermione’ye aşıktı ve Lucy, Bay Bridgerton’a aşık değildi!”

Gregory o andan itibaren Lucy için her şeyi yapacak duruma gelir. Kızımız git kendini camdan at dese onu bile yapacaktır. 

“Seni koruyacağıma yemin ettim ben. Yemin ettim. Ve imkan yaratır yaratmaz Tanrı huzurunda da yemin edeceğim. Seni yalnız bırakmak, göğsüme asit dökmek gibi bir şey.”

Kitapta beni rahatsız eden bir diğer şey de Gregory’nin Lucy’e sürekli seni seviyorum demesiydi. Adamın iki lafından biri bu iki kelimeydi desem abartmış olmam. Tarihi aşk romanlarında genellikle çok fazla kullanılmayan bu cümleye çokça yer verilmesi benim hoşuma gitmedi. İnsanın da belli alışkanlıkları var değil mi ama? :)

Bir de kitabın kapağı! JQ kitap kapaklarının içinde en kötüsüydü bence!

Aşk, vardı. Hayal gücünün şairleri açlıktan kurtarmaya yarayan cılız bir icadı değildi bu. İnsanın görüp duyabileceği, koklayıp dokunabileceği bir şey olmayabilirdi, ama yine de oralarda bir yerlerdeydi.

Başka bir yazarın kitabı olsaydı puanım çok daha düşük olurdu ama JQ’nin hatrına puanım 3.

Spoiler içerebilir! Dikkat!!

Kitabın son sayfaları çok güzeldi ki özellikle sonsöz kısmı! 

Ailemizin soy ağacı! Resim kötü olduğundan tam boyut için tıklayınız!!

 Gergory ve Lucy çocuklarına kardeşlerinin isimlerini vermiş, çok hoşuma gitti! Ama Hermione'nin isminin verilmesi değil!

İlk kitaptaki çiftimiz Daphne ve Simon'un çocukalarından bazıları evlenmiş ve onlarında çocukları olmuş bile!



Soy ağacını böyle görmek beni çok mutlu etti. 
Herkese keyifli okumalar!

10 yorum:

  1. Zaten kapak Resminden belliydi kitabın da gudubet bir şey olacağı diyeceğim ama bir JQ aşığı olan senin tepkinden korkuyorum :D
    Yorum çok güzel, eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :D doğru tahmin canımmm :)

      Teşekkür ederim :))

      Sil
    2. bu kitapların tam seri ismi yok mu varsa verebılırmısınız...

      Sil
    3. Seri sıra ile:

      1. Yüreğe Söz Geçmiyor
      2. En Çok Beni Sev
      3. Son Söz Aşkın
      4. Rüyalar Gerçek Olsa
      5. Sonsuz Sevgilerimle
      6. Sana Muhtacım
      7. Öpüşünde Saklı
      8. Biz Evleniyoruz

      Sil
  2. Eline sağlık canım okumak için sabırsızlanıyorum bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım senin yorumunu da merak ediyorum :)

      Sil
  3. bence kitap ile ilgili hislerin çok doğru yani aşık olmak çok büyük bi şey öyle bir öpüşte sırılsıklam aşık olunmaz ki. JQ biraz daha yazıp daha başka olaylar zinciri yazabilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. JQ bu kitabında biraz hayal kırıklığına uğrattı beni ama yine de hala favori yazarım :)

      Sil
  4. "Yettin ama Gregory!" diye diye okudum. Bence de serinin en kotu kitabi idi. Gregory en kotu karakter olmus :(
    Alintilarini yaptiginiz yerlere sok oldum, orjinalinde boyle (affiniza siginiyorum) sacma cumleler, betimlemeler yoktu resmen. Simdi seri ile alakali, ama bridgerton'lardan bagimsiz iki kitaplik kucuk seriyi okuyorum ve julia quinn bu isi daha ne kadar uzatabilecek merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orjinalinden okumadım ben türkçe çevrilmiş halinden okudum o yüzden var ya da yok bilemeyeceğim. Çeviri sırasında belki değişmiş olabilir, bir fikrim yok.

      Keyifli okumalar size.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...