19 Ocak 2013 Cumartesi

Kitap Günlüğüm - 1

Merhaba arkadaşlar,

Daha önce bu yazımda ve şu yazımda  Moleskine Book Journal'ı aldığımı ve bu kitap günlüğünün ne olduğunu yazmıştım. Konu üzerinde yazışırken sevgili Zaman Sözleri kitap günlüğümü görmek istedi. Ben de onun ricası üzerine bu yazımı yazıyorum.

Öncelikle kitap günlüğüme çok beğendiğim ya da hoşuma giden kitapları yazdığımı belirteyim. Çok kitap okuduğum için böyle bir karar aldım. Şu an günlüğümde iki yazı bulunmakta ve bir tanesini sizinle paylaşacağım.

Kaçık Kafe - Laurell K. Hamilton



Fotoğrafta da gördüğünüz gibi yazılması gereken her yeri yazmıyorum.

Defter boyut olarak küçük olduğu için az şey yazabiliyorum. Bu nedenle kısa, öz ve kitabı bana hatırlatacak önemli olaylara yer veriyorum.



Alıntı kısmına, kitapta en beğendiğim cümleyi yazıyorum. Fotoğrafta belki okuyamayanlar olabilir diye buraya yazıyorum.

Jean Claude, "Richard ile aramdaki anlaşma, hepimizin hala çıkıyor olması şartı üzerine yapıldı. Richard'la da benimle de çıkıyorsun. İkimizde sana kur yapıyoruz. Hoş bir aile olduk."

Notlar kısmına; alıntı kısmına yazamadığım ama alıntı yapmak istediğim sayfaların numaralarını yazıyorum. Kitap okurken, alıntı yapmak istediğim ya da yapabileceğim yerlerin sayfa numaralarını bir kağıda yazarım. Daha sonra yorumlayacağım zaman o yazılar arasında eleme yaparak bir kaç yazı seçer ve blogumdaki yorumlarda yazarım. Tüm hoşuma giden yerleri yazamayacağıma göre çareyi böyle sayfa numaralarını notlar kısmına yazmakta buldum.

Düşünceler kısmına ise, kitabı bana hatırlatacak kısa ve öz cümleler yazıyorum. Düşüncelerimi değil de kitabın özetini yazıyorum gibi. Yine fotoğrafta belki okuyamayanlar olabilir diye buraya yazıyorum.

Kitap likantrop ağırlıklı.
Likantroplar kayıp, onları bulma görevi Anita'da.
Richard ve Anita sevgili ama JC vazgeçmiyor.
Marcus sürü lideri. Richard ile arasında bir savaş var.

Yukarıda yazdığım kısa cümleler Kaçık Kafe kitabını hatırlamama yeter benim için. Üniversitede bu yöntemi kullanarak çalışırdım. 100 sayfalık notlar en fazla 10-15 sayfaya inerdi!

Kitap günlüğüme etiket ya da kitabı hatırlatıcı bir kaç fotoğraf yapıştırmayı düşünüyordum ama istediğim gibi bir şey bulamadım. Ara ara böyle kitap günlüğümü sizlerle paylaşacağım.

Herkese keyifli okumalar!!
Sevgiler.

5 yorum:

  1. resmen kitap arşivi gibi, reyonlardan önce buraya bakılmalı :) güzel olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba.
    Bu yaptığınız benimde hoşuma gitti. Güzel olan söz, düşünceleri 'kitap günlüğü' gibi bir defter tutup yazabilirim :). Çok hoş

    YanıtlaSil
  3. Buna Bayıldım!!!! Nereden bu, bilindik bir yerden mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DR'dan almıştım, onu mu sordun tam anlamadım :)))

      Sil
  4. çok kullanışlı duruyor gerçekten, en kısa zamanda almalı :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...