30 Aralık 2012 Pazar

Moleskine Book Journal – Kitap Günlüğü



Moleskine Book Journal, okuduğunuz kitaplar hakkında küçük notlar ve yorumlar alabileceğiniz bir defter. Defter 3 bölümden oluşuyor.

Birinci Bölüm:
A’dan Z’ye alfabetik bir sıralamadan oluşuyor. Her harfin olduğu kısımda 6 sayfa bulunuyor. Mesela A harfi ile başlayan 6 tane kitabı defterinize kaydedebiliyorsunuz. Defterin dili İngilizce ve İngilizce alfabetik sıralamaya göre yapılmış. Q, W ve X harfleri de mevcut.
Gelelim defterin bu kısmında sayfalarda olduğuna:
Kitap adı, yazarı, yayın evi, okunma tarihi, ilk basım yılı, tarih, orijinal dili, ödülleri, notlar, alıntılar,düşünceler ve puanlamadan oluşuyor. 






İkinci Bölüm:                           
Boş sayfalardan oluşuyor. Bu kısma istediğiniz gibi notlar alabiliyorsunuz.



Üçüncü Bölüm:
İçindekiler kısmını belirliyor. Alfabetik sıralama ve sayfa numaralarından oluşmakta.
A
………………………………….5
………………………………….6
………………………………….7 gibi. Hangi sayfada hangi kitabı yorumladığınızı yazıyorsunuz. Kısaca içindekiler kısmını kendiniz oluşturuyorsunuz ve istediğiniz bir kitaba bakacağınız zaman kolay ulaşım sağlıyor. 

Defteri çok beğendim. Kullanım şekli kolay ve kısa bilgilerle okuduğunuz kitapları çabucak hatırlayabilmenizi sağlıyor. Dezavantajı defter boyunun biraz küçük ve her harften 6 sayfa ayrılmış olması. Okumadığım A harfiyle başlayan 7 tane kitabım var. A harfim şimdiden fazlasıyla doldu bile! Q, W ve X harflerini biten harfler yerine kullanmaya karar verdim. Bir de çok beğendiğim, uzun alıntılar ve yorumlar yapacağım kitaplar için bir başka defter daha kullanmaya karar verdim. Ya da alıntıları yazmak yerine alıntı kısmına sayfa numaraları da yazabilirim. Bakalım nasıl olacak? İlerleyen günlerde defteri kullandıkça izlenimlerimizi sizlerle paylaşacağım.

Sevgiyle kalın!!

4 yorum:

  1. Çok görmüştüm bu defteri,güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :) Benim daha yeni haberim oldu. Senin blog yazında ve yorumlarda gördüm. :)

    YanıtlaSil
  3. Ya bu defteri nereden alabilirim acaba bir türlü bulamadım çok kafama takıldı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben DR'dan almıştım. Belki hala orada satılıyordur.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...