5 Aralık 2012 Çarşamba

Gelin Serisi: Ömrüm Senindir - Nora Roberts



Kitap Adı: Ömrüm Senindir
Kitabın Orijinal Adı: Happily Ever After
Yazar Adı: Nora Roberts
Seri Adı: Gelin Serisi
Seri Sıralaması: 4/4
Türü: Günümüz Aşk
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Sayfa Sayısı: 344
Çıkış Tarihi: Kasım/2012
Puanım: 10/10


Kapak Yazısı: New York Times çok satan yazarı Nora Roberts, sizi Connecticut'ın en gözde evlilik planlama şirketi Vows'un kurucuları Parker, Emma, Laurel ve Mac'le son bir macera yaşamaya çağırıyor.

Parker Brown arkadaşlarının çocukken oynadıkları oyunu rüyalarının işine çevirmiştir. Ve artık Vows'un yüzü odur - her gelinin taleplerini karşılar; bütün işlerin zamanında halledilmesini sağlar; Emma'nın romantik çiçeklerinin, Laurel'ın nefis ikramlarının ve Mac'in çarpıcı fotoğraflarının göz alıcı bir şekilde bir araya gelmesinden sorumludur.
Rüyaların gerçeğe nasıl dönüştürüleceğini çok iyi bilir… Tamirci Malcolm Kavanaugh her şeyin nasıl işlediğini çözmeye bayılan biridir ve Parker Brown da bir istisna değildir. Ancak Parker'ın erkek kardeşi onun iyi bir arkadaşıdır ve Mal bu küçük flörtün bir beraberliğe dönüşmesinin ciddi bir adım olduğunun farkındadır.

Uzun bir süredir hiçbir erkek Parker'ın ilgisini çekmemiştir ama kuzguni saçlarıyla motosiklet sürücüsü Mal, görünen o ki bu konuda oldukça hünerlidir. Tutkulu öpücükleri, Parker'ı ona karşı bir şeyler hissetmesine neden olacak kadar gafil avlar. Parker işinde risk alırken her zaman gözü karadır ama bu defa hayatının şansı için kalbini ortaya koymalıdır.
Yorumum: Bir serinin daha sonuna geldik. Seri bittiği için hem üzüntülüyüm hem de serinin yeni bir kitabını okuduğum için sevinçliyim. Biraz seriden bahsedecek olursak; Parker, Laurel, Emma ve Mac çocukluk arkadaşları ve düğün organizasyonu yapan bir şirketleri var. Parker düğün organizasyonları, Laurel pastaları, Emma çiçek aranjmanlarını ve Mac fotoğraf çekimlerini yapıyor. Yer olarak Parkerların büyük malikanesinde hem bu organizasyonları yapıyorlar hem de yaşıyorlar. Her bir kitapta bu kızlarımızın mutluluğa giden hikayelerini okumaktayız. 


İlk kitap olan Beyaz Düşler’de Mac ve Carter’ın hikayesini okumaktayız. Mac ve Carter çok eski okul arkadaşları ve Carter profesör. Yıllar sonra tekrar karşılaşıyorlar ve aralarında güzel bir ilişki başlıyor.

Bu Güller Senin serinin ikinci kitabı. Emma ve Jack’in hikayesi. Jack, Parker’ın ağabeysi Del’in en yakın arkadaşı ve mimar. Del, Emma ve Jack’in ilişkisini öğrendiğinde Jack’i fena yumruklamıştı (Kitabın en güzel bölümlerinden biriydi ve hala aklımda). Del’in kızlarına yan gözle bakılmaz! (Del gerçekte sadece Parker’ın ağabeysi olsa da diğer üç bayanı da benimsiyor ve onlara da ağabeylik yapıyor. Bu yüzden kasabada dahil olmak üzere herkes kızlar ve Del için Del’in kızları adını kullanıyor).

Serinin üçüncü kitabı olan Değerini Bil’de Laurel ve Del’in hikayesi anlatılmakta. Del kendi kızlarından birine aşık oluyor! Aslında olayları başlatan Laurel. Çünkü Del’e çocukluktan beri aşık ve onun artık kendisini küçük kız kardeşi olarak görmesini istemiyor. 

Serinin diğer kitapları hakkındaki kısa bilgilerden sonra son kitap olan Ömrüm Senindir’e geçelim. Bu kitapta Parker ve Malcolm’un hikayesini okumaktayız. Malcolm, Del’in yakın arkadaşlarından biri ve araba tamircisi. Parker’ı ilk gördüğü anda ona göz koyuyor ama kimse Del’in kızlarına yan gözle bakamaz! Bunun için de çok akıllı davranıyor. Bu konuda Del’e pek fırsat tanımıyor ama neler yaptığını yazmayayım da okuyun, diyaloglar bu kısımda çok hoşunuza gidecek. 

Ben kitaba başlarken Parker’ın bu ilişkide sorun çıkartan taraf olacağını düşünürken bunu yapan Malcolm oldu. Hatta alttan alan genellikle Parker oldu diyebilirim. Başlarda adama soğuk davranması, arada sırada onu terslemesi sizi bu düşünceye itiyor. Kitap ilerledikçe Malcolm’un yaşamında bazı sırlar olduğunu okuyorsunuz. Parker sırların üstüne gittikçe Malcolm kaçıyor diyebiliriz.

Keyifli bir seriydi. Zaten Nora Roberts hayran olduğum bir yazar. Şimdiye kadar okuduğum hiçbir romanından pişman olmadım. Hani derler ya yazar ne yazsa okurum diye, benim için de Nora Roberts öyle bir yazar. Herhangi bir kitabını almak için sadece yazarın ismini okumam yeter, konusunu okumama bile gerek yok. Ayrıca seri tam da benim sevdiğim şekildeydi. Yani tüm kitaplarda Mac, Carter, Emma, Jack, Laurel, Del, Parker ve Malcolm vardı. Sadece yanlış hatırlamıyorsam Mal ikinci kitapta ortaya çıkmıştı.  
Kitabın sonunda dört kadın karakterinde mutlu olması çok güzeldi. Hatta bazı yerlerde gözlerimin dolduğunu itiraf ediyorum. Şimdi birazda alıntı yapalım:

Not: Bu kez alıntılarım daha çok ve ayrıntılı oldu. Kitabı okumayı düşünenler isterlerse alıntıları okumasınlar.

Malcolm, “Motosiklete bayılacaksın. Hadi bakalım.”
Parker, “Çekici beni – yani çekici beni bırakamaz mı eve?”
“Bisiklete binmekten korkmuyorsun değil mi? Hem de ne… iki üç kilometreliğine?”
“Elbette korkmuyorum.”
“Zaman işliyor.”
“Ah Tanrı aşkına…” Parker söylemek istediklerini yutarak ince topuklarının üzerinde motora yaklaştı. Dişlerini sonuna kadar sıkarak bir bacağını motorun üzerinden atmayı başardı. Etekleri baldırlarına kadar sıyrılmıştı.
“Çok hoş.”
“Ah kapa çeneni.”
…………………………………………………………………………….
Kızlar ve Del küçükken bodrumda oyun oynarlarmış ve Del Emma’yı orda olmayan canavarlar hakkında korkuturmuş. Hepsi bodruma inmeye karar veriyorlar ve aralarında şu konuşma geçiyor:

Parker, “Biz depoyu doğu kanadına kaydırabiliriz ama o zaman bile…”
“Hayır, hayır!” dedi Emma her iki elini de sallayarak. “Cehennem ağzına çok yakın olur o zaman.”
Del sesini karanlık ve boğuk bir ton vererek  “Ve o hala orada, seni bekliyor.”dedi.
“Senden nefret ediyorum Del. Döv onu Jack,” dedi Emma. “Çok fena benzet hem de.”
“Tamam. Ama önce bu çöreği bitirebilir miyim?”
…………………………………………………………………………….
Laurel masaya oturdu. “Eee, Mal aradı mı?”
Parker, “Neden arasın ki?”
“Motorcu çılgın fıstığıyla konuşmak için?”
“Sen ne tatlısın öyle.”
“Öyleyim değil mi? Gerçekten öyleyim. Sen niye aramıyorsun on u?”
“Neden arayayım ki?”
Eğlendiği her halinden belli olan Laurel, “Del bunun epey tuhaf olduğunu düşünüyor ama Mal’i dövmek gibi bir niyeti yok. Henüz.”
“Çok olgunca.”
“Konu sensen gerçekten öyle ama. İstersen Del’e söyleyeyim, o da Mal’e seni aramasını söylesin.”
“Liseden ne zaman mezun olduk biz Laurel?
“Ama bu çok eğlenceli.”
…………………………………………………………………………….
Parker, “Uğrayıp Del ya da Jack ya da Carter’la takılmak için kötü bir gün seçtin.”
“Takılmak için uğramamıştım. Jack’ten yüzlüğümü almak ve seni görmek için geldim.”
“Ben bugün görülmeyecek kadar yoğunum.”
“Şu anda görüyorum seni.”
…………………………………………………………………………….
Parker, “Yardımın için teşekkür ederiz.”
Mal gülümsedi. “Göster öyleyse.”
“Bak, bunun için hiç vaktim yok. Hemen…” Parker bir elini havaya kaldırdı. “Kırmızı alarm. Solarium.”
“Nesin sen, Kaptan Kirk mü?”

Herkese keyifli okumalar!!!

7 yorum:

  1. Bu seriyi bir türlü edinemedim, son kitabı da çıktığından beri ortalık güzel güzel yorumlar kaynıyor :) Bir kenara yazıverdim, ben de edineceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle okumanı tavsiye ederim :) hatta çok şanslısın tüm seriyi beklemeden okuyabileceksin :)

      Sil
  2. Del ve laruelin hikayesine bayilmistim ama ömrüm senindir seriye damgasını vurdu bence müthişti yakın zamanda Julie garwood baharı beklerken çıktı onuda okuyun!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında benim favori çiftim Del ve Laurel. Ama bu kitapta çok güzeldi, hele son sayfalarında gözlerim doldu.

      Julie Garwood benim favori yazarımdır. Baharı Beklerken hariç tüm historicallarını okudum. Ama nedense bu seriyi pek beğenemedim. Elbetteki çok güzel bir seriydi ama benim için Fidye, Sır, Gelin ya da Düğün kitapları gibi değil.

      Sil
    2. Baharı Beklerken'i okuyacağım da ne zaman okurum bilmem :)

      Sil
  3. tüm seriyi bir haftada okudum. çünkü bu hikayeleri seviyorum. favorim tabiki DEL. kesinlikle o en süperkarakter bence...
    ve herkes okumalı diyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum size.. Ben beklemiştim seriyi ki ard arda okumanın çok daha keyifli olacağını düşünüyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...