2 Mayıs 2015 Cumartesi

Seri Katiller #3: En Psikopat Seri Katiller - Fikret Topallı



Kitap Adı: En Psikopat Seri Katiller
Yazar Adı: Fikret Topallı
Seri Adı: Seri Katiller
Seri Sıralaması: 3/3
Türü: Polisiye, Gerçek
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 216
Basım Tarihi: 2013
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Kimi gaipten sesler duyuyor, kimi kötü geçen çocukluğunun intikamını alıyor, kimi kurbanlarının acısını dindirdiğini düşünüyor kimi de sadece sapıkça dürtülerini bastırmak için öldürüyor.

İşledikleri cinayetler aylar hatta yıllar sonra çözülüyor, polisler karşılaştıkları vahşet karşısında şaşkına dönüyor, kamuoyu bu davaları günlerce tartışıyor. Öldürme sebepleri ne olursa olsun onlar, çağımızın en vahşi, en acımasız, en psikopat katilleri.

Seri katiller üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Fikret Topallı, bu kitabında da canilerin yaşam öykülerini mercek altına alarak kanınızı donduracak.

Unutmayın; bu kitapta anlatılan vahşi katliamların, cinayet ritüellerinin ve yamyamlık deneyimlerinin hepsi gerçek!

Yorumum: Çok uzun zamandır okumayı düşündüğüm bir kitaptı. Geçenlerde ilknokta.com’da Yabancı Yayınları kitapları 9,90’dı. Ben de kargo bedavaya gelsin diye En Psikopat Seri Katiller kitabını aldım. Kitabı aldıktan sonra seri olduğunu fark ettim ama ayrı ayrı okunabilecek bir seri.

Kitabımızda 10 gerçek hikaye var. Özellikle de birkaçı okurken beni derinden etkiledi. Mesela bir kadın katil mektuplarla kandırdığı erkekleri evlenme bahanesi ile kandırıyor. Öncelikle para ile çiftliğine gelmelerini sağlıyor, yemeklerine uyku hapı katıp onları uyuttuktan sonra öldürüyor. Bodrumunda cesetleri parçaladıktan sonra da çiftliğindeki domuzlara yediriyor. Bilinen 40’ın üzerinde kişi öldüren kadının bulunamayan kim bilir daha kaç tane öldürdüğü erkek vardır?
 
Beni etkileyen bir diğer katilse doktor olan Harold Shipman. Kendisine “Doktor Ölüm” lakabı takılmıştır. 



Bilinen, daha doğrusu ortaya çıkarılan 235 hastasını öldürdüğüdür. Aslında daha fazla kişi olduğundan şüphelenilmektedir. Yaşlı kadınları hedef alan Doktor Shipman onlara morfin vererek öldürmektedir ve ölüm nedenlerine de basit, araştırılmayacak sebepler yazmıştır. Yakalanması ise sanırım kendine en güvendiği anda oldu. Çünkü Kathleen Grundy’i öldürmüş ve bir miktar parasını kendi hesabına aktarmıştır. Sonrasında ise polisin olayı titizlikle yürütmesi sonucu yakalanmıştır. 

Seri Katiller Seri Sıralaması
1.      Seri Katiller
2.      Seri Katiller 2
3.      En Psikopat Seri Katiller

Kitabı sevdim, çünkü bu tarz konular dikkatimi çeker. Yalnız anlatımdaki bazı bozuk cümleler gözüme çarptı ve polisleri yererken kurulan cümleler hoşuma gitmedi. Onun dışında araştırılarak yazılmış, gerçeklerin ortaya konduğu güzel bir romandı. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

3 yorum:

  1. Ben de yazımda bahsetmiştim katillerden. Bir dönem özellikle bu durum çok ilgimi çekiyordu. Seri katillerin çok değişik kafaları var, konuşmalarına hareketlerine de yansıyor bu. Çoğu maalesef hayatta gördüğü çeşitli kötülüklerden sonra böyle oluyor. Kimi de öldürmek üzerine derin felsefik düşünceler üretiyor.

    YanıtlaSil
  2. Kapağından bile tırsdım. :/

    YanıtlaSil
  3. Ben de bu tarz kitaplara pek ilgiliyimdir merak ettim doğrusu :)
    Blogunuz keşif etkinliği sayesinde keşfettim..Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...