19 Mayıs 2015 Salı

Lanet İşleyiciler #1: Beyaz Kedi - Holly Black



Kitap Adı: Beyaz Kedi
Kitabın Orijinal Adı: White Cat
Yazar Adı: Holly Black
Seri Adı: Lanet İşleyiciler
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Dex Kitap
Sayfa Sayısı: 296
Basım Tarihi: 2011
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: Bazı insanlar, sadece genetik yolla kazanılan bir yeteneğe sahip: tek bir dokunuşla duygularınızla, anılarınızla oynayabiliyor, size şans verebiliyor, sizi öldürebiliyorlar ve buna Lanet İşleyiciliği deniyor. Lanet İşleyiciliği tehlikeli olduğu için bu kişiler toplumdan dışlanmışlar, en ağır işlerde çalıştırılıyor ya da yasadışı yollara zorlanıyorlar. Üstelik büyülü dokunuşlarının kontrol altında tutulabilmesi için daima eldiven giymek zorundalar.

Yorumum: Bu seriye başlamam blog ikizimin seriyi övmesi ile başladı. Okumakta kararsızdım ama öneren kişiye çok güvendiğim için okumaya başladım. *_*

Holly Black, değişik bir kurguyu okuyucuya sunuyor. Öncellikle vampir, kurtadam, melek-şeytan gibi klasik öğelerden sıkıldıysanız konu itibariyle size farklı bir dünya sunuyor. 



Serimizin ana konusu Lanet İşleyiciler. Peki kim bunlar? Lanet İşleyiciler diye bahsedilen kişiler size dokunduğu zaman duygularınızla, anılarınızla ya da şansınızla oynayan insanlardır. Bu nedenle bu insanlar eldiven ile dolaşmaktadırlar. 

Lanet İşleyiciler Seri Sıralaması
1.      Beyaz Kedi (White Cat)
2.      Kırmızı Eldiven (Red Glove)
3.      Kara Yürek (Black Heart)

Beyaz Kedi, ana karakter Cassel’in ağzından anlatılmaktadır. Erkek karakterin anlattığı fantastik kitaplar nadir olduğu için hoş bir ayrıntı olmuş diye düşünmekteyim.

Cassel, ailesindeki tek lanet işleyici olmayan kişi. Bu da hayatını epey bir zorlamaktadır. Seriye başlangıç güzeldi, umarım devamı da aynı şekilde devam eder. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

2 yorum:

  1. Blogunuz çok güzel , kendi bloguma da beklerim :)
    http://dusesingunlugu.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...