17 Aralık 2018 Pazartesi

Smythe-Smith Quartet #3: Dudaklarımda Şarkısın - Julia Quinn


Kitap Adı: Dudaklarımda Şarkısın
Kitabın Orijinal Adı: The Sum of All Kisses
Yazar Adı: Julia Quinn
Seri Adı: Smythe-Smith Quartet
Seri Sıralaması: 3/4
Türü: Historical Romence, Aşk
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 344
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: New York Times Çoksatan Yazarı Julia Quinn yeni romanıyla okuyucularını hem güldürecek hem de onların kalplerini sızlatacak. Hugh bu kadının can sıkıcı şekilde ukala olduğunu düşünüyordu... Hugh Prentice hazırcevap kadınlara karşı asla sabırlı değildi ve eğer Leydi Sarah Pleinsworth utangaç ya da mahcup kelimelerinden haberdarsa bile onları çoktan lugatından çıkarmıştı. Pervasız bir düello matematik dehası olan Hugh'u sakat bacağa mahkum etmişti ve şimdi Sarah gibi bir kadınla evlenmeyi hayal etmesi şöyle dursun, ona kur bile yapamazdı. Sarah bu adamın delinin teki olduğunu düşünüyordu... 

Hugh'un yaptığı düello neredeyse Sarah'ın tüm ailesini mahvedeceği için onu asla affedemezdi ama Sarah'ın asla tahammül edemediği onun kişiliğiydi. Ancak bu ikili bir haftayı yan yana geçirmek zorunda kaldıklarında, ilk izlenimlerin o kadar da güvenilir olmadığını keşfedecektir. Sonra ilk öpücük ikincisine, üçüncüsüne ve dördüncüsüne yol açarken, matematik dehası lord hesabını şaşıracak ve her zaman hazırcevap olan leydi belki de ilk defa kendini nutku tutulmuş halde bulacaktı.

Yorumum: Julia Quinn canım yazarım *_* <3 Yine çok güzel, naif bir aşk hikayesi okudum. Yazarım beni hiç şaşırtmadı.

Smythe-Smith ailesini hepimiz Bridgerton serisinden biliyoruz. Çok kalabalık, kuzenlerin, kardeşlerin bol olduğu bir aile. Hele de verdikleri konserler başlı başına bir felaket. Yine de konserleri okumayı seviyorum, çünkü Julia Quinn kitaplarını okuyanlar iyi bilirler ki kitaplarındaki olayların bir kısmı hep bu konserlerde geçmektedir.

Serinin üçüncü kitabı, Honoria Smythe-Smith ve Marcus Holroyd'un düğünü ile Daniel Smythe-Smith ve Anne Wynter'ın düğünü sırasında geçmektedir. Bundan dolayı keşke arka arkaya okuma imkanım olsaydı diye düşünmedim değil.

Sarah tamamen Hugh'a düşman. Çünkü Daniel ile yaptığı düello sonucunda çıkan skandaldan dolayı Daniel ülkeyi terk etmek zorunda kalmıştır. O yıl Smythe-Smith ailesinin kızlarından olan Sarah Pleinsworth (Daniel ile teyze çocukları) sosyeteye takdim edilecekken planlar iptal olmuş, bir yıl daha geç çıkmıştır. Ve ne yazık ki o yıl on yedi nişan olmuştur. Sarah'ın düşüncesine göre o yıl sosyeteye takdim edilseydi o on yedi nişandan birisi kendisinin olacağıdır. Aradan geçen zamanda hala evlenmediği için de bu düşüncesine körü körüne bağlı kalmıştır.


Hugh ile daha yakından zaman geçirmeye başladığında tam anlamıyla düşünceleri değişmese de genç adamın çok zor bir hayatı olduğunu fark eder. Özellikle dans etmek, ava gitmek ve uzun mesafe yürüyüşleri yapmak gibi günlük aktiviteleri yapamadığını fark etmek, Sarah'da farklı duyguların uyanmasına neden olur.

Smythe-Smith Quartet Seri Sıralaması
1.      Cennet Gibi (Just Like Heaven) - Honoria Smythe-Smith ve Marcus Holroyd
2.      Beni Öptüğün Gece (A Night Like This) - Daniel Smythe-Smith ve Anne Wynter
3.      Dudaklarımda Şarkısın (The Sum of All Kisses) - Sarah Pleinsworth ve Hugh Prentice
4.      The Secrets of Sir Richard Kenworthy - Irıs Smythe-Smith ve Sir Richard Kenworthy

Epsilon Yayınevi, tarihi aşk romanlarına çok ara verdi. Eskiden de ard arda bu türde kitaplar çıkarmazdı ama en azından senede bir veya iki kere Julia Quinn kitapları çıkardı. Yayınevinin eski düzenine dönmesi dileğiyle...

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!



3 yorum:

  1. Aşk hikayeleri her zaman dikkat çekiyor.Farkli tarz yazarlar ise ufkumuzu açıyor.Tesekkurler editör bu güzel eseri tanıştığım için yer ayırdığım icin

    YanıtlaSil
  2. Bu kitabı da okuyacağım inşallah. Bu arada mail abonelik butonu koyarsan daha rahat takip edebiliriz:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...