18 Ekim 2015 Pazar

Smythe-Smith Quartet #2: Beni Öptüğün Gece - Julia Quinn



Kitap Adı: Beni Öptüğün Gece
Kitabın Orijinal Adı: A Night Like This
Yazar Adı: Julia Quinn
Seri Adı: Smythe-Smith Quartet
Seri Sıralaması: 2/4
Türü: Historical Romance, Aşk
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 368
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: "Aşk böyle bir şey miydi? Başkasının acısı kendi acından daha mı çok yakardı canını?"

Anne Wynter belki de olduğunu söylediği kişi değildir…
Ama yine de soylu bir ailedeki üç genç hanımın mürebbiyesidir ve işini çok iyi yapmaktadır. Mesleğinin cilvesi gereği bir gece kendini geleneksel Smythe-Smith müzikalinde piyano başında, daha sonra enstrümanlarla dolu bir odada saklanırken, ardından da Lord Winstead'in yüzündeki yaralara eğilip bakarken bulur. Lord Winstead, uzun süredir erkeklerden uzak durmayı başaran Anne'i yıllar sonra gerçekten etkileyen ilk erkektir. Duygular işin içine girdiğinde genç kadın için zor günler başlar ve bir mürebbiye olarak, soylu bir erkekle birlikte olamayacağını kendine hatırlatması giderek imkânsız hale gelir…

Daniel Smythe-Smith ölümcül bir tehlikeyle yüz yüze olabilir…
Ama yine de bu durum onu âşık olmaktan alıkoyamaz. Ailesinin geleneksel müzikalinde piyano başındaki gizemli kadını gördüğü ilk an, sanki zaman durur ve genç adam, ne olursa olsun, Anne'in peşine düşmeye yemin eder. Fakat Daniel'ın, onu öldürmeye ant içmiş bir düşmanı vardır. Ve düşman, Anne'in hayatını bir kez tehlikeye attığında Daniel'ı durduracak hiçbir şey yoktur…

Yorumum: Uzun zamandır hem historical romance hem de Julia Quinn romanı okumuyordum. Normalde senede iki tane JQ kitabı çıkaran yayınevi bu sene bizi ne yazık ki uzun süre bekletti.
Yazarın Türkçe’ye çevrilmiş tüm kitaplarını okuyan biri olarak kurgusal bakımdan en iyi kitaplarından biri olduğunu söyleyebilirim. Özellikle de erkek ve kadın karakterlerin davranışlarının eski yaşamlarına uygun yazılması sizde hep ama haklı düşüncesinin oluşmasını sağlıyor. 



Anne Wynter genç kızken yaptığı bir hata nedeniyle kimliğini saklamak zorunda olan bir mürebbiyedir. Ne olursa olsun gerçek kimliği açığa çıkmamalıdır. Ancak genç kız ne kadar kaçmak isterse istesin geçmişi onun peşini bırakmayacaktır. 

Ama bu farklıydı. Daniel bir kadın istemiyordu. Onu istiyordu. Ve eğer bu öğleden sonrayı sadece onun yanında olmak için tuhaf, kederli ve yanmış olarak geçirmesi gerekecekse de buna değeceğini düşünüyordu.

Daniel Smythe-Smith de yaptığı bir hata sebebiyle ülkesini terk etmiştir. Çünkü gitmese canından olacaktır. Zaten gittiği ülkelerde de onu öldürmek isteyen adam peşini bırakmamıştır. En sonunda eve dönebileceği mesajı geldiğinde evine dönen Daniel, kuzenlerinin mürebbiyesi Anne ile tanışır. Sonrasında ise hem komik olaylar, hem aşk hem de tehlike Anne ve Daniel’in peşini bırakmayacaktır. 

Smythe-Smith Quartet Seri Sıralaması
1.      Cennet Gibi (Just Like Heaven) – Honoria ve Marcus
2.      Beni Öptüğün Gece (A Night Like This) – Daniel Smythe-Smith ve Anne Wynter
3.      Dudaklarımda Şarkısın (The Sum of All Kisses – Sarah Pleinsworth ve Hugh Prentice
4.      The Secrets of Sir Richard Kenworthy - İris Smythe-Smith ve Richard Kenworthy

Karakterlerden dolayı üçüncü kitap olan The Sun of All Kisses’i pek bir merak ediyorum. *_* Çevirisinin bu kadar uzun sürmemesi dileğiyle. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


2 yorum:

  1. Merhaba kitap tutkusu,
    Senden bir konuda bilgi isteyecektim :( mümkünse. Maalesef kafama bir şey takıldığında onu hatırlayana kadar takıntı yapma gibi bir sorunum var (ki genelde lüzumsuz şeyler olur) ve sabahtan beri bir kitabın adını hatırlamaya çalışıyorum. Umarım senin bir fikrin vardır. Genelde okuma zevklerimiz paralel çünkü.
    Kitap historical romancedı ve iki erkek kardeş vardı abi lorddu yanlış hatırlamıyorsam. Sonradan bir kız kardeşlerinin olduğunu öğreniyor bunlar ki görene kadar inanmıyorlar. Anneleri vakti zamanında babalarını bırakıp gittiğinden kadınlara da pek güvenmiyorlar(anne kötü kadında olabilir). Kız kardeşi topluma kabul ettirmek için uğraşıyorlar vs...hatta bir bayandan yardım alıyorlardı. Bu arada kız kardeş mavi gözlüydü ve kitabın bir kısmında kitapçıda hoş bi adamla karşılaşıyordu ama çok geçmiyor kız kitapta ana karakter olmadığı için :( Kitap 3 kitaptan oluşan serinin ilk kitabıydı, diğerleri henüz yayınlamadı diye biliyorum.
    Saçma sorumun cevabını biliyorsan yazar mısın, çook teşekkür ederim. Kib

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin kitap Sarah Maclean- Bir çapkını baştan çıkarmanın dokuz yolu

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...