22 Ekim 2015 Perşembe

Sonuna Kadar - Jennifer Probst



Kitap Adı: Sonuna Kadar
Kitabın Orijinal Adı: All the Way
Yazar Adı: Jennifer Probst
Türü: Günümüz Aşk, Yetişkin
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 336
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Ailenize ait İtalyan restoranının işleri çok kötü ve siz her şeyi düzeltmek için işin başına geçtiniz. Çalışanları idare etmek çok zor çünkü hepsi ya akraba ya da eski bir tanıdık. Garsonluk yapan kardeşiniz kız arkadaşıyla görüşmek için sürekli işi savsaklıyor. Barmense sigara tiryakisi. Durmadan sigara molası verip barı boş bırakıyor. Hepsinin yerine çalışmak ve müşterileri memnun etmek zorundasınız.

Yine de şefin açığını kapatmanız çok zor. Zaten o da karısıyla kavga etmiş ve sinir bozukluğundan bütün yemeklerin baharatını ve tuzunu fazla kaçırıyor. O kadar fazla kaçırıyor ki, müşteriler durmadan su sipariş ediyorlar.

Boş masalardan birine bir kadın ve bir adam oturuyor. Kardeşiniz ortalarda olmadığı için masanın siparişini almaya gidiyorsunuz. O anda, üç yıl önce, sadece size aşık olduğu ve siz sorumluluk istemediğiniz için terk ettiğiniz kadınla göz göze geliyorsunuz. Üstelik karşısında oturan kıl kuyrukla da sevgili gibi görünüyor.

İşte size Gavin Luciano'nun hikâyesi. Ama bu hikâyeye biraz acı katabiliriz. Gavin'in karşısında bulduğu kadın, yani Miranda Storme, son yılların en beğenilen restoran eleştirmeni. O akşam şefin bol baharatlı spesiyalini yedikten sonra içinde yeninden alevlenmeye başlayacak olan terk ediliş acısı bütünüyle gerçek. Bu gerçek de onun ilham kaynağı. Alacağı intikam için. Sonuna kadar…

Yorumum: Jennifer Probst sevdiğim yazarlardan. Kitabın konusunu da sevince hemen okumak istedim. Aslında ilk çıktığı zamanlar okumuştum kitabı ama bir türlü yorumlamaya zamanım olmadı. 



Restoranda geçen mutfak bazlı romantik kitapları seviyorum. Sonuna Kadar’da çok mutfağın içinde olmasa da size o duyguyu yine de veriyor. 


“Bir içki içmek için gelmek ister misin?”
Gavin’in yüzünde şaşkınlık ifadesi belirdi.  “İçeri gelmemi mi istiyorsun?”
“Şey, arabada da brendi içebilirdik ama dairem daha konforlu.”


Miranda ve Gavin bir zamanlar beraber olmuş ancak Gavin’in ilişkilerini bitirme kararı almasıyla ayrılmak zorunda kalmışlardır. Miranda, onun arkasından zor da olsa kendini toparlamış ve ünlü bir gurme olmuştur. Gavin ise restoranı kurtarmak için geri dönmüştür. Bu iş çok zordur. Bir de üstüne sinirli eski sevgilinin yazdığı eleştiri yazısı olunca Gavin’in restoranı toparlaması çok daha zor bir hale gelmiştir.
 
Gavin’in artık iki hedefi vardır: Restoranı kurtarmak ve Miranda’ya kendini affettirmek.

Gordon Ramsey’in Mutfak Kabusları programını denk geldikçe seyrederim. Bu kitapta da adının geçmesine sevindim. Tam da Ramsey’e uygun bir mutfak ortamı vardı kitapta. :p

Klasik, kafa yormayan, güzel bir aşk hikayesiydi. Tavsiyemdir!

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!


Herkese bol kitaplı günler!! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...