9 Mayıs 2016 Pazartesi

Altered #2: Bellek - Jennifer Rush



Kitap Adı: Bellek
Kitabın Orijinal Adı: Erased
Yazar Adı: Jennifer Rush
Seri Adı: Altered
Seri Sıralaması: 2/3 + 2 novella
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin, Macera
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 280
Basım Tarihi: 2016
Puanım: 3/5



Arka Kapak Yazısı: Kaçtıklarını Sanıyorlardı Ama Hiç Bu Kadar Yanılmamışlardı…

Anna, Şube'den Sam, Cas ve Nick'le birlikte kaçtıktan sonra saklanarak ve Sam'in kurallarına uyarak hayatta kalmayı öğrenmeye çalışır: Dikkat çekme. Her zaman yanında silah taşı. Bulunduğun yeri tanı. Arkanı kolla.

Anıları su yüzüne çıkmaya başlayan Anna çocukluğundan biriyle karşılaşınca sadakati sınanır. Bu, Şube'nin bir oyunu mudur yoksa Anna'nın sürekli umut ettiği kavuşma mı gerçekleşiyordur? Tüm cevaplarsa daha büyük bir sorunun arkasında gizlidir: En başında Anna'nın anıları neden silinmiştir?

Yorumum: Amnezi’nin sonu sebebiyle çıkar çıkmaz okuyacağım kitaplardan biriydi Bellek. Öyle de yaptım ama ne yazık ki kitap istediğim gibi olmadı.


Sam, Nick ve Cas'in Şube'nin laboratuarından kaçtığı ve benim onlarla gittiğim ayar boyunca, hiçbir şeyin kalıcı olmadığını öğrenmiştim; hatıralarımın bile. Şimdi ne olur ne olmaz diye, elimdekilerin tadını çıkarmaya uğraşıyordum. 

Yorumum bundan sonra spoiler içerecektir. Amnezi’nin yorumunu yaparken kitaptaki dünyayı sevdiğimden ancak bir durumdan hiç mi hiç hoşlanmadığımı belirtmiştim. O durumda kardeş olayıydı. Öldü denilen Dani ortaya çıkıyor ve eski erkek arkadaşı kız kardeşi ile beraber. Ne hikmetse de bu durumu çok doğal karşılıyor. Ne bir şey diyor ne de bir davranışta bulunuyor. Sadece hemencecik kabulleniyor. Bu durumu hiç sevmedim. Spoiler sonu.


Kitapta sevmediğim şey olayların karakterler tarafından sorgulanmadan çabucak yapılması. Hadi baskına gidelim, tamam. Aman o duymasın, tamam. Yani sürekli bir aksiyon var kitapta ama nedeni ya da açıklaması yok. Olaylar öyle çabuk oldu bittiye geldi ki kitap bir anda bitti. Yalnız şunu söylemeliyim ki kitap inanılmaz akıcı. Amzeni de öyleydi. 


Yaratılan dünya ve bu dünyada olan olaylar bana kalırsa özgündü. Bu tarz konuları seviyorum ancak olayların işleyişi inanılmaz çabuktu. Göz açıp kapayıncaya kadar her şey oldu bitti. Kitapta bir de bol miktarda boşluk vardı. Sam’in ne hissettiğinden tutun da, Cas’in nasıl o gruba dahil olduğuna kadar bilinmeyen çok şey vardı. Özellikle de Sam kısmındaki boşluklar kocaman birer soru işaretleri. Bu nedenlerle kitabı ortalama buldum. 

Altered Seri Sıralaması
0,5. Forged
1.      Amnezi (Altered)
1,5.  Betrayed
2.      Bellek (Erased)
3.      Diriliş (Reborn)
3,5. Played

Üçüncü kitap Nick hakkında. Nick aslında seride en merak ettiğim karakter. Seride çok fazla sevmediğim şey olmasına rağmen yine de merak ettiriyor kendini. Çıktığı zaman okuyacağım.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

2 yorum:

  1. Henüz elime ulaşmamış olan Babil.com siparişimde Amnezi ve Bellek var. Yarın, öbür gün gelir sanırım. Okuduktan sonra bendeki durumu yazarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenmişsindir seriyi. Keyifli okumalar :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...