6 Haziran 2015 Cumartesi

Keşke Senden Nefret Edebilseydim - Lucy Christopher



Kitap Adı: Keşke Senden Nefret Edebilseydim
Kitabın Orijinal Adı: Stolen: A Letter to My Captor
Yazar Adı: Lucy Christopher
Türü: Dram, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 304
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 3/5

   
Arka Kapak Yazısı: Ben seni görmeden önce sen beni gördün.Bir kız: Gemma, havalimanında, ailesiyletatile çıkmak üzere. Gözlerinde öyle bir bakış vardı ki…Bir adam: Ty, salaş, bronz tenli, olgun görünümlü, nedense tanıdık, gözleri buz gibi mavi. Sanki beni istiyormuşsun gibi.Kız ailesinden uzaklaşıyor. Bir anlığına. Adam onun kahvesinin parasını ödüyor. Ve içine ilaç atıyor.Hem de çok uzun süredir.Gemma ne olduğunu anlamadan Ty onu alıp götürüyor. Kumlara ve sıcağa. Boşluğa ve kimsesizliğe. Hiçliğe. Ve onu sevmesini bekliyor.Kurbanın, kendisini kaçırana yazdığı bir mektup olan Keşke Senden Nefret Edebilseydim Gemma'nın hayatta kalmaya dair ümitsizlik dolu öyküsü. Gemma'nın bedenini çalan Ty, genç kızın içinde çığlık atan tüm içgüdülere rağmen kalbini de çalmayı başarabilecek mi?

"Yıldırımın tüm gerilimi, gök gürültüsünün tüm dehşeti. Büyüleyici, korkutucu ve güzel bir kitap."
-John Marsden-

"Duygusal açıdan çok saf bir macera. Hapsedilmeye ve ilişkilerin gücüne dair müthiş bir öykü."
-Publishers Weekly-

"Sarsıcı, yürek burkucu ve bir o kadar güzel."
-School Library Journal-

Yorumum: Uzun zamandır hiç ara vermeden ardı ardına fantastik kitaplar okudum. Canım historical romance ve günümüz aşk okumak istemeyince değişik bir tarz denemek istedim. 

“Neden buradayım?”
“Çünkü burası sihirli. Bu yer…güzel. Ve sen güzelsin. Güzel ve farklı.”

Kitabı sevip sevmediğime gelince çok arada kaldım. Gemma, Ty tarafından havaalanında kaçırılıyor ve kendini kaçıran adama en başından en sonuna yaşadıklarını, hissettiklerini mektup olarak yazıyor. Buna bir nevi iç döküş ve kendini Ty’a açıklama olarak düşünebilirsiniz. Bu bakımdan hep sen dili kullanılmış kitap yazılırken. Sen beni kaçırdığında ben bunu hissettim, sen bana böyle davrandığında ben böyle düşündüm, sen bunu yaptın, sen şöyle davrandın diye hep sen dili kullanılmıştı. Aslında kitaba bunu bilerek başladım ama nedense okurken sevemedim, sayfalar gözümün önünden akarken bildik, tanıdık bir dil okumak istedim. 

“Öteki tarafta ne var?”
“Çok bir şey yok. Aynısının daha fazlası. Eğer merak ediyorsan kaçış yolun bu değil. Kurtuluşun ancak benden geçiyor ve sanırım bu senin için talihsizlik. Çünkü ben zaten buraya kaçtım.”

Konu ilgimi çekti, çünkü bir bakımdan Stockholm Sendromu’ndan bahsediliyordu ama kurgunun içine giremedim. Gemma’nın hislerinin gerçekliği ya da nefretinin yansıtılma biçimi bana olması gereken gibi gelmedi. Tam olarak Stockholm Sendromu yaşadı mı yaşamadı mı çözemedim. Anne ve babasına duyduğu öfkeden ve aralarındaki kavgadan dolayı böyle hissettiği zamanlar olduğunu düşündüm. Çünkü tam anlamıyla Ty’ı sevmesi gibi bir durum yoktu ortada. Sadece bazı şeyleri daha iyi gözlemledi. 

Kitap hakkında kafam karışık ondan tavsiye kısmını es geçiyorum. 

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

16 yorum:

  1. Ben de inanılmaz merak ediyorum ediyorum bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudum :D
      Yorumum :
      "*Bu yorum hafif spoiler içermektedir.
      Kitap uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı.Nihayetinde bugün okudum.Kitabı okurken pek beğenmedim aslında çünkü kız kendisini alıkoyan adama karşı derin duygular besliyordu :/ Daha sonra kitabı bitirdiğimde vay be dedim ve gerçekten okurken yaşamış olduğumu fark ettim.Sanki o çöle gittim , Ty'nin boyalarını gördüm , saplanan arabayı ve o son vedayı gördüm. Adam resmen bir akıl hastasıydı , okurken sinir oldum ama bir yerde kıza hastaneye gitmeyi teklif edince tamam dedim bu adam sevilmeyi hak ediyor.Deli evet bu su götürmez bir gerçek ama aynı zamanda kızın iyiliğini istiyor.Amacı asla onu zarar vermek değil.Ben kitabı sevdim dostlar , genç yetişkin ve dram seviyorsanız okuyun."

      Sil
    2. Yorum için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Ama kitabın konusu çok ilginç. Kendi katiline aşık olmuş gibi duruyor kız. Deneyebilirim sanırım. :)

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler
    paylaşımlarınızı takip ediyoruz

    YanıtlaSil
  4. ben çok merak ettim de kaç yaşındasın?

    YanıtlaSil
  5. bir soru sorcam şu bloglarda mim olayı nedir sende çok yapıyorsun da merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mim genellikle bir konu ya da birçok sorudan oluşan yazıdır. Bir blog yapar ve yapmasını istediği blogu etiketler. Böylece o blogger da o yazıda ne varsa onla ilgili yazısını yazar :)

      Sil
  6. Ben baya beğenmiştim bu kitabı ya :D Bu arada seni mimledim ^^ http://nazlikitaplik.blogspot.com.tr/2015/06/mim-o-mu-bu-mu.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En yakın zamanda yapacağım :) Teşekkür ederim *_*

      Sil
  7. Merhaba size bir sorum vardi :) sana serisinin 4. Kitabi olan hudson'u nerden bulabilirim internette arastirdigimda ingilizce olarak vardi turkce olarak basilmadi mi yoksa? Ve son olarak devam kitabi olacak mi biliyor musunuz? Tesekkur ederim yorumlariniza bayiliyorum.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Sana serisinin 4.kitabı henüz Türkçe'ye çevrilmedi. Devam kitabı olarak çevrilecek mi bir bilgim yok maalesef ki :(

      Ben teşekkür ederim :) *_*

      Sil
  8. İletisim adresiniz var mi? :) ozel olarak sizinle konusabilecegim bir e mail adresi vb. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitaptutkusu@gmail.com a mail atabilirsiniz :) *_*

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...