29 Mart 2015 Pazar

The Hundred #2: The 100, 21. Gün - Kass Morgan



Kitap Adı: The 100 - 21. Gün
Kitabın Orijinal Adı: Day 21
Yazar Adı: Kass Morgan
Seri Adı: The Hundred
Seri Sıralaması: 2/3
Türü: Fantastik, Distopya, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Go Kitap
Sayfa Sayısı: 312
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Dünya'da Yalnız Olduklarını Sanıyorlardı Yanılmışlardı.

Yüz grubunun Dünya'ya ayak basmasının üzerinden 21 gün geçmiştir. İçlerinden birinin uğradığı ölümcül saldırının ardından Dünya'da yalnız olmadıklarını anlayan grup üyeleri yaşadıkları şoku atlatamadan birer birer hastalanmaya başlarlar. Belirtiler radyasyon zehirlenmesini işaret etmektedir. Aynı gün ele geçirecekleri Dünyalı kızın onlara söyleyeceği çok şey vardır. Onların, Dünya'ya ayak basan ilk Koloniciler olmadığı gibi…

Wells, grubun güvenliğini sağlamak için canla başla çalışırken Clarke diğer Kolonicileri bulmak için kamptan ayrılacak, Bellamy ise ne pahasına olursa olsun kız kardeşini bulacaktır. Gemide kalan GLASS ise hayatının aşkı ile kendi hayatı arasında bir seçim yapmak zorundadır.

New York Times çoksatarı THE 100 kitabının devamı olan 21. Gün'de sırlar bir bir açığa çıkarken inançlar sınanıyor ve ilişkiler sınavdan geçiriliyor.

Yorumum: The 100 kitabı son hız devam ediyor. Grubumuz Dünya’ya ineli 21 gün oldu artık. Karmaşa ve açlık sürse de birbirlerine alışmaya başlayan gençler arasında ara ara kavgalar olmaktadır.

“Dünya’da nasıl insan olabilirdi? Bu imkansızdı. Felaketten hiç kimse sağ çıkamamıştı. Bu kesindi. Tıpkı suyun 0 derece donması ya da gezegenlerin Güneş’in etrafında dönmesi gibi…”


Wells, Clarke ve Bellamy’nin görüşlerinden Dünya anlatılırken, Glass’inkinden de uzay gemisini okuyoruz. Aslında her iki tarafı karşılaştırırsam uzay gemisinde kaos çok daha fazlaydı. Çünkü artık gemi miladını doldurmaya başlamıştı ve Şansölye hala uyanamamıştı. 

“Dünya’ya birer canlı kobay olarak gönderilmişlerdi. Gezegene, üç yüz yıl sonra ayak basan ilk insanlar onlardı.
Yanılmışlardı.
Bazıları buradan hiç ayrılmamışlardı.”

Dünya’da ise artık yalnız olmadıklarını anlayan grubumuz bir Dünyalı kızı esir almışlardır. Kızın yanı Sasha’nın anlattıkları ile bayağı bir şaşıran kahramanlarımızı kitabın ilerleyen sayfalarında çok daha farklı haberler beklemektedir. Bu yerler bence okuyucu için sürükleyicilik sağlamış, güzel olmuştu. 

The 100 Seri Sıralaması
1.      The 100
2.      The 100 – 21. Gün (Day 21)
3.      The 100 - Eve Dönüş (Homecoming)

Kitapta hoşuma gitmeyen tek kısım aşk ve ilişkiler bölümüydü. Her şeyi göze aldığın insanı unutarak bir anda başka birini sevmek bana inandırıcı gelmedi. Ama onun dışında yaşanan olaylar, gidişat ve bazı şeylerin sonuca ulaşması kısmı gayet başarılıydı. İlk kitap gibi bu da su gibi aktı gitti. Üçüncü ve son kitabı merakla bekliyorum. *_*

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...