13 Nisan 2013 Cumartesi

OKK 2. Blog Tur: Kaçığın Kızı - Megan Shepherd



Kitap Adı: Kaçığın Kızı
Kitabın Orijinal Adı: The Madman’s Daughter
Yazar Adı: Megan Shepherd
Seri Adı: The Madman’s Daughter
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Fantastik
Yayınevi: DEX Kitap
Sayfa Sayısı: 392
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı:
Aşağılandı,
 Babasının Günahı Yüzünden.
 Âşık Oldu,
 Eski Hayatından Çıkıp Gelen Erkeğe.
 Yemin Etti,
 Ailesinin Geçmişi Hakkındaki Gerçeği Bulmaya.


Juliet Moreau Londrada temizlikçi olarak çalışıyor ve hayatını yerle bir eden skandalı düşünmemeye çalışıyordu. Yıllar önce babası, yaptığı korkunç deneyler yüzünden suçlanınca, ortadan kaybolmuştu. Bir gün babasının ölmediğini, çalışmalarına devam ettiğini öğrendi. Böylece, babasının genç asistanı Montgomery ve gizemli kazazede Edwardla birlikte babasını bulacağı adaya doğru yolculuğa çıktı. Juliet, adada korkunç gerçeklerle yüz yüze gelecek; kendi kanında da taşıdığı, babasının dehasının ve deliliğinin sınırlarını keşfedecek…

Dr. Moreaunun Adasından esinlenen Kaçığın Kızı karanlık ve nefes kesen bir gotik korku romanı. 


Yorumum:  Genetik üzerine yüksek lisans yapmış, dahası sayfalarca tez yazmış biri olarak kitabın konusuna bayıldım ama karakterler hakkında aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Özellikle baş karakterler okurken beni çileden çıkarttı desem abartmış olmam. Doktor Moreau hakkında çıkan dedikodular nedeniyle ortadan kaybolmuştur. Juliet ve annesi, çevreleri tarafından dışlanmış ve Bayan Moreau ölünce, kızımız kötü yola düşmemek için elinden geleni yapmıştır. Yıllar sonra, bir şekilde uşakları Montgomery ile karşılaşan Juliet, babasının bir adada yaşadığını öğrenir ve birlikte adaya giderler. 

Baba kızın karşılaşmalarının daha duygusal olacağını düşünürken, bambaşka bir karşılaşma okuyorsunuz. Zaten, kaçık fikirleri için çocuğunu bırakıp giden bir babadan da sıcak bir karşılama beklenemez diye düşünmekteyim. Kitap ilerledikçe adamın ne kadar sadist ve kaçık olduğunu görüyorsunuz. Yani tam da adına uygun bir kitap! Juliet’in babası hakkındaki bir düşüncesi:

“Bir cerrah olarak, kan babam için tıpkı bir yazarın araç olarak kullandığı mürekkep gibiydi.”

Ada yaşamına gelirsek, Doktor ve Montgomery adada bir laboratuar kurmuşlardır. Burada yasalara aykırı çeşitli deneyler yapmaktadırlar. Deneylerin ne hakkında olduğunu açıklamayacağım çünkü kitabın ortalarına kadar yazar bu konuyu yazmamış. Okuyucuyu merakta bırakarak kitabın sürükleyici olmasını sağlamış. Yazara katılarak bu konuyu es geçiyorum. Kızımız deneylerin içeriğini öğrenince olaylar başka bir şekilde ilerliyor.

İşin bir de aşk boyutu var. İşte karakterlerin beni sinir ettiği nokta da burası! Özellikle de kızımız Juliet iki erkek arasında kalmakta ve sürekli olarak onları düşünmektedir. Bir yandan Montgomery hayatımın erkeği ama o bir uşak demekte, diğer yandan da Edward’ı gördükçe heyecanlanıyorum lakin onu tanımıyorum diyerek ortalarda dolanmaktadır. Edward demişken ondan hiç bahsetmedim sizlere. Edward, bizim gizemli kazazedemizdir. Montgomery ve Juliet, yolculukları sırasında Edward ile karşılaşmış ve onu yanlarına almışlardır. Açıkçası, kitabın fantastik kısmını çok sevdim ama bu aşk kısmı ile pek yıldızımız barışmadı. 

Son olarak, yazarın internet sitesinde Kaçığın Kızı’nın üç kitaplık bir seri olacağını okudum. Diğer kitabı merakla beklemekteyim çünkü yazar hiç olmayacak yerde kitabı bitirmiş. Kitabın sonunu beğenmediğimi de itiraf ediyorum.

Herkese keyifli okumalar derken DEX Kitap’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

7 yorum:

  1. Harika bir yorum olmuş ablacımm :) Vee evet bende sinir oldum onun sürekli bir ikilim de kalmasına :/ Taş gibi bulmuş iki kişiyi ohh hangisini seçsem olayı var :D Ellerine sağlık ablacımm, saranghe KALP

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) ayy nasıl sinir oldum kızın o hallerine :/

      Saranghe canım kalp kalp :D

      Sil
  2. Arka kapak yazısı pek ilgimi çekmemişti ama yorumunu okuyunca birden merak ettim kitabı. En yakın zaman olmasa da alıp okumalıyım ben bunu. *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de okumaalısın Buse! Her ne kadar J.'ye gıcık olsam da güzel bir kitap!

      Sil
  3. Kitabın sonunu bende pek beğenmedim ama sürükleyici bir kitaptı. Bu arada yazını çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayşe! İkinciyi merakla beklemekteyim. :)

      Sil
  4. Bende ikinciyi çok merak ediyorum. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...